Ei.
Pitsaan saa varmaan jossain laittaa.
Valvoja: Moderators
Ei.
Joo tuollaista tarkoitin. Tehdään jääkylmään veteen ja vastaavasti uuni pitää olla päälle 300 astetta. Oikein tehtynä ja paistettuna se on lämpimänä pehmeää ja kovettuu sitten muutamassa päivässä. Väärin tehtynä se on heti uunista otettaessa tiiliskiveä. Setä kertoili muutaman oluen jälkeen pari asiaa rieskan tekemisestä. Kun tekee rieskaa suuremman erän kerran kuussa, niin siinä samalla saa kädet puhtaaksi. En ole maistanut, mutta voisin kuvitella rieskassa olevan hienoinen dieselin ja vaseliinin maku. Toinen maininta tulee topless rieskanpaistajista 90-luvulla. Näitä itäblokin business naisia kulkeutui rekan kyydillä myös tänne peräkylille ja vissiin oli tytöt joutuneet sitten leipomaan.BillJean kirjoitti: ↑23 Helmi 2021, 09:07Tarkoitatko jotain tällaista.matti_vuorio kirjoitti: ↑22 Helmi 2021, 22:10Heittäisin sellaisen kyselykierroksen, että mitä on rieska? Siinä tuntuu olevan aika paljon vaihtelua jopa paikkakuntien välillä, mutta Oulun eteläisessä se on ohrajauhoista tehty korkeintaan sentin paksuinen ja 20–30 cm halkaisijaltaan oleva kiekko ja kova sellainen. Ei siis mitään tekemistä ”kaupan” rieskan kanssa, jonka voi kääriä rullalle.
https://www.youtube.com/watch?v=ZssgFxDqe6k
Kuuluuko ohrarieska tehdä veteen, piimään vai... esimerkissä tehdään veteen..
Banaanikin sopii pitsaan, mutta ehkä omaan makuuni paras on salami-sipuli-suolakurkku-smetana -pitsa.
Kysytäänpä näin päin:
Ei kukaan ole niin väittänytkään, vaan tuossa ketjussa ei kilpailutus toimi kuten se ymmärretään yritysmaailmassa. Se on oikeastaan juuri päinvastoin, eli K&S -kartelli määrittelee esim. tuon maitolitran hinnan millä ne ostaa sen sisään ja minkä verran noin suunnilleen vuodessa. Meijeri sitten ilmoittaa tuottajille mitä se maksaa maitolitrasta, koska syyt ja sitten tuottaja tyytyy päätökseen. Sitä alle tuotantokustannusten ulosmyytävää maitolitraa sitten kompensoidaan tukiaisilla joita saa eri perustein, mikä sitten nostaa sen litrahinnan keskimäärin kannattavaksi. Tulos tehdään vain ja ainoastaan kuluja karsimalla, koska se on ainoa asia mihin tuossa ketjussa voi vaikuttaa. Tuotteen myyntihintaan ei voi vaikuttaa. Toiset tilat ovat tässä taitavampia kuin toiset.
Eiköhän itärajan tuollapuolen ole riittävästi maitotiloja joista saadaan toimitus muutamassa tunnissa.
Mulla on viisipolttimoinen kaasuhella keittiössä, en vaihtais pois. Ja aika moni vierailija on ratkaisua ihaillut. Sähkökatkon sattuessa pitää kaivaa oma olkiluoto tallista vesipumppua syöttämään, muuten jatkuu elämä ilman katkoksia.
Miksi ammuttaisiin?
Tsekkiläisestä pubiruoasta inspiroituneena muutaman kerran tehnyt naudasta. Paahdettuun ranskanleipäviipaleseen hieroo valkosipulia ja päälle nokare tartaria, kylkeen hyvää olutta, niin ai että.Vittorio Jano kirjoitti: ↑07 Maalis 2021, 16:07Kukaan kokkaillut kotona tartaria?
Eilen ravintolassa söin peurasta tehtyä ja hyväähän se taas oli.
Tuli sopivasti saataville, maksoi vajaan satasen, mutta ei ole ihan uusi.
Talon kokkiosasto teki ohjeen mukaan. Pasta tattarijauhoista, kun sopivaa vehnäjauhoa ei ollut.nipaka kirjoitti: ↑08 Maalis 2021, 22:20Löytyi juutuupista mainio kokkikanava. Pasta bolognese.
https://www.youtube.com/watch?v=W9pDRQPMcEI