Offtopic

Hyvän maun rajoissa, järjenkäyttö sallittu.

Valvoja: Moderators

Avatar
lerppu
Viestit: 5830
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja lerppu »

^De Gaullen kentällä on laukkujen tapahtumahorisontti - se on niin laaja, että hukkaat laukun jo himassa! :mrgreen:
Listasta jäi väliin Frankki, FRA:lla tutkivat laukkusi. Tarkasti. Gunther kyselee kummia samalla. Ja pyyhkii kengänpohjasi näyteliinalla.

Mutta jos Londiniumin kautta on pakko matkustaa, niin Heathrow on kyllä monta kertaa parempi vaihtoehto kuin LGW...

Kertsu
Viestit: 893
Liittynyt: 25 Huhti 2015, 15:48
Paikkakunta: Kuopio

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Kertsu »

Raimo Miettinen kirjoitti:
alum kirjoitti:https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006557623.html
Suomalaispunikit ovat yhdessä Amerikan imperialistien kanssa vihdoinkin laittamassa järjestykseen natsismin muinaisjäännettä eli Suomen ilmailuvoimia, jotka keksivät käyttää hakaristitunnuksia jo ennen Aatua. Nyt ilmailuvoimien johto pelkää, etteivät jenkit suostu myymään meille lentsikoita, jos hakaristejä vilahtelee jossakin. Ehkä ne pitäisi korvata sirpillä ja vasaralla, kun kotkakin saattaa viitata (natsi)Saksaan. Antti Rinteen pitäisikin lausua juoksutyttönsä Sanna Marinin suulla painava sanansa asiasta. Pelkonahan on jo ennestään, etteivät ruåtsalaiset myy meille omia romuj.. lennnokkejaan, jos Suomi ei avaa rajojaan svenskeille.
Tuo tapasi esittää asia on tarpeetonta provosointia ja olkiukkoilua. Hakaristi on poistettu kaikessa hiljaisuudessa pari vuotta sitten, joten demarien toimien vetäminen juttuun on mielestäni kohtuutonta.
Ihmetyttää kyllä kun vappusatasen (tai no viisikymppisen) piiriin kuuluva pappa on noin demarivastainen :lol:

Gasket
Viestit: 1426
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
Car(s): Lancia Delta -09
Fiat Tempra 1,6 SX -96
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Gasket »

CDG on kyllä kenttänä helmi :lol: Kiva siirtyä terminaalista toiseen, etenkin jos jatkaa Ranskan sisällä. Joskus tuli tuolla ravattua enemmänkin ja kerran oli yksi ensikertalainen kollega mukana. Vaikka ihan rutinoitunut matkustaja oli, niin oli ihan huuli pyöreänä tuolla. Kerran oli myös vähän tiukempi vaihto ja ranskalainen virkailija oli vastassa kun tuo oli ilmeisesti lentoyhtiöllä tiedossa. Muuten hyvä, mutta tuo virkailija ei vaan tiennyt mihin olisi pitänyt mennä. Uskoi sitten lopulta kun vähän kovemmalla äänellä tinkasin, että antaa nyt vaan mennä kun itse tiedän kyllä mihin menen. Sinne se jäi papereitansa viuhtomaan. Joskus kanssa olin jo valmiiksi mestoilla ja hain pakulla pari kollegaa kentältä. Noutoparkeissahan on näppärästi korkeus rajattu puomeilla ja bussipuomit aukeaa vain tunnistimilla. Onneksi oli ketteriä kavereita kiipeämään betoniaitojen yli että pääsivät autolle, hyvin soi torvet kun seisoi keskellä päätietä tukkona :lol:

Kerran vähän kylmäsi matkatavaroiden kanssa kun kaksi laukkua hukkui Siperiassa. Eivät tulleet edes Moskovaan asti. Kiva alkaa tehdä kentällä katoamisilmoitusta. Mentiin luukulta luukulle kun neuvostoaikaan ja oppaana oli varmaan yli 6-kymppinen matami. Sen hengitys vinkui siihen tahtiin kun mentiin portaita kerroksesta toiseen, että pelkäsin sen tuupertuvan ihan justiinsa. Ihmetyksekseni laukut pätkähti taksilla kotiovelle noin viikon päästä :shock:

Joskus Frankfurttiin mennessä jouduin tiukasti selvittämään matkakohdetta. Kuulemma kukaan ei jää Frankfurttiin vaan kaikki jatkaa eteenpäin. Olin siten epäilyttävä matkustaja. Uskoivat kuitenkin kun näytin että siellä juostaan maraton. Itse olin tosin vain huoltajana matkassa.

Ausseissa olin joskus aamuyöstä tappamassa aikaa kentällä ja oli melko hiljaista pl. partioivat viranomaiset. Ovat siellä aika tarkkoja muutenkin, niin notkuessani ja torkkuessani ympäriinsä olin pari kertaa huumetestissä ja kerran koiran haisteltavana. Joka kerta tietty samat kyselyt mistä tulen, onko omat laukut, onko muut koskeneet niihin, mihin menen, miten elän siellä, onko käteistä, onko luottokorttia, milloin palaan, onko joku vastassa, missä asun, jne. Hommaa ei parantanut kun matkakohde oli melko "puskassa" ja hotellin nimi oli sama mitä kaupungin nimi. Joku 30 h oli tuossa vaiheessa matkaa alla niin en kyllä ihan vimpan päälle fressi ilmestys varmastikaan ollut. Puhun kyllä mielestäni vallan sujuvaa englantia, mutta silti piti rautalangasta vääntää noita juttuja. Sikäli kyllä propsit, että touhu oli hyvin asiallista eikä sikäli mitään ongelmaa ollut kun vaan selitti asiat. Ainoa vähän oli, että töitähän tuolla ei saisi oikein tehdä ja olin tietty turistipapereilla matkassa. "Kontrollikäyntinä" kelpasi kuitenkin turisti-statuksellakin kun vakuutti vaan etten ole tosiaan mitään menossa missään nimessä tekemään. Tulipahan paluumatkalla ajettua Great Ocean Road läpi.

Venäjällähän on turvatarkastus myös kun tulee kentälle sisään. Itsellä oli tuolloin kaksi laukkua mukana ja toisessa vähän työkaluja ja mittalaitteita. Läpivalaisusta laukut peräkkäin läpi ja täti alkaa tökkiä toista laukkua hokien "metal metal". Katsoin, että väärä laukku. Pokkana totesin vaan että "njet metal". Laukku auki ja täti alkaa seuhtoa vaatteita. Oli aika kypsän näköinen kun ei rautaa löytynyt :lol: Ymmärsin sitten käsimerkeistä että käski painua matkoihini. Ei ole muuten hyvä idea pakata käsimatkatavaroihin akkukäyttöistä pulttipyssyä kuten eräs kollega teki. Oltiin joka hemmetin turvassa jumissa esittelmässä tuota pyssyä. Lopulta meni sen verta tiukalle, että itse seisoin portilla jarruttamassa konetta kunnes kaveri pääsi turvista pyssyineen läpi.

Eräs kanadalainen kollega joskus pohti tuota terrorismihommaa. Se oli vähän kypsä kun taaskaan ei laukut olleet tulleet Suomeen asti. Kuulemma jos olisi terroristi, niin laittaisi pommin ruumaan ja kolmen vaihdon jälkeen olisi ihan varma ettei laukku ole enää samassa koneessa ja sen jälkeen sen voisikin hyvin räjäyttää..
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.

Avatar
Portti
Viestit: 1158
Liittynyt: 21 Maalis 2005, 09:40
Car(s): Alpine A110 '22 ja Fiesta ST '19
(ex-Abarth 500 Esseesse + ex-147 GTA + ex-Megane RS 265 Trophy)
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Viesti:

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Portti »

Ai vanhoja lentokenttämuisteluita, niitä onkin mukava nyt muistella kun ei ole vähään aikaan reissuja ollut koronan takia. Tämmöinen oma muistelu tulee mieleen ensi hätään.

Tuo Pariisin Charles de Gaulle ei ollut kovin tuttu kenttä kun mentiin sitä kautta kollegan kanssa Bukarestiin. Aika huonot yhteydet oli Bukarestiin ja lennoksi tuli valikoitua välilaskullinen lento CDG:n kautta varsin lyhyellä vaihtoajalla. No kun Helsinki-CDG laskeutui terminaaliin 5E tms. ja jatkolento lähti terminaalista 5G tms. niin luultiin että ei ole pitkä matka portilta toiselle. Väärässä oltiin ja melkoista ravia vedettiin kentällä kohti lähtöporttia, joka pistettiin kiinni juuri neniemme edestä. Ei auttanut anelut, koneeseen meitä ei enää otettu.

Noh, matkan syy oli yhden päivän konferenssi Bukarestissa ja konferenssia edeltävänä iltana olimme olleet paikalle matkustamassa. Jatkolennolta myöhästymisen takia edessä olisi yöpyminen Pariisissa kentällä ja saimme onneksi melko aikaisen lennon kohti Bukarestia seuraavaksi aamuksi. Mietimme kyllä, että kannattaako tuonne edes mennä kun myöhästytään pari-kolme tuntia aamusta. Päätettiin kuitenkin, että ei palata takaisin Suomeen.

Seuraavana aamuna taulut näytti Bukarestin lennon olevan ajoissa ja väki otettiin koneeseen myös ajoissa. Kun koneen ovet oli laitettu kiinni niin kapteeni kuulutteli, että nyt ovat lennonjohtajat Pariisissa päättäneet ryhtyä lakkoon, mutta otettiin teidät sisään koneeseen kaiken varalta. Muutama tunti saattaa kuitenkin vierähtää ennenkuin päästään lähtemään. Päästiinhän sitä joskus lähtemään ja pariksi tunniksi ehdittiin Bukarestin konferenssiinkin osallistumaan.

Toki myös paluumatkalla missattiin vaihto CDG:llä, silloin kuitenkin päästiin kotiin samana iltana. Ah, sitä työmatkustamisen ihanuutta!
ex-Abarth 500 Esseesse: http://www.pertti.com/abarth
ex-147 GTA: http://www.pertti.com/gta

Avatar
Portti
Viestit: 1158
Liittynyt: 21 Maalis 2005, 09:40
Car(s): Alpine A110 '22 ja Fiesta ST '19
(ex-Abarth 500 Esseesse + ex-147 GTA + ex-Megane RS 265 Trophy)
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Viesti:

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Portti »

Lentokenttämuistelo nro 2, Heathrow.

Tästä on aikaa reilut 20-vuotta. Kaverin kanssa oltiin hieman pidemmällä reissulla, jonka viimeinen matkakohde oli Singapore. Kotiinpaluu Singapore-Heathrow-Helsinki. Heathrowssa odoteltiin jo koneessa lentoa Suomeen kun lastasivat matkatavaroita kyytiin. Singaporesta tuli ostettua jotain kodinelektroniikkaa ja katselin koneen ikkunasta kun matkatavarakärryssä näkyi meidän rinkat ja elektroniikkalaatikot yms. Minun ostoksissani oli joka puolella fragile-tarroja ja vissiin se tarkoittaa matkatavarankäsittelijöille, että näitä voi käsitellä miten haluaa. Ensinnäkin laatikko oli kärryssä kaikkien muiden tavaroiden alla. Sitten kun käsittelijä pääsi minun laatikon kohdalle, niin ei muuta kuin nosto suorille käsivarsille ja reipas paiskaus kohti hihnakuljetinta. Kun ei ensimmäinen heitto osunut, niin toisella kerralla heitto onnistui. Hieno homma.

Meidän rinkkoja ei kuitenkaan lastattu koneeseen vaan matkatavarakärry lähti jonnekin rinkkamme mukanaan. Sitä vähän ihmeteltiin ja eihän ne rinkat Suomeen saapuneet, kävivät vaan koneen vieressä näyttäytymässä.
ex-Abarth 500 Esseesse: http://www.pertti.com/abarth
ex-147 GTA: http://www.pertti.com/gta

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

^Ei taida mitkään särkyvää-merkit vaikuttaa mitään mihinkään jos ei maksa ekstraa nätimmästä käsittelystä.

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

Sitä on pornstarterkin maastoauto kun on tarpeeksi välinpitämätön auton kunnosta.

Kuva

Tuonne ei ole minkään valtakunnan tietä.

Kuva

Avatar
lerppu
Viestit: 5830
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Lentokenttäyöpyminen 16 vuoden takaa, eli hieman pölyinen tarina jo, mutta kun genren ääreen päädyttiin.

Aikoinaan maailmaa tuli koluttua ID matkaajana - aika kattavasti vuosituhannen alusta lapsen syntymään 6 vuotta sitten, poislukien 3 vuoden stintti Yhdysvalloissa - ja standby-matkaamisesta syntyi välillä pitkiäkin lentokenttiin tutustumisia. Parhaiten muistiin etsautui kuitenkin Simon Bolivarin kentällä Caracasissa, Venezuelassa vietetty yö.

Aikomus ei ollut koskea Etelä-Amerikkaan ko matkalla ollenkaan. Mutta Curacaolla vietetyn 2 viikkoisen aikana yksi (en muista mikä) lentoyhtiö meni nurin ja reititti matkustajansa muiden yhtiöiden koneisiin. Standby-matkalaiset tästä autuaan tietämättöminä saapuivat illansuussa bussiaseman kokoiselle CUR kansainväliselle lentoasemalle. Tilanne valkeni nopeasti (suoraan Eurooppaan ei olisi mitään asiaa useampaan päivään, koneet aivan täynnä ja enemmän), joten pimenevän illan vaihtoehtoja puntaroidessa katsottiin lyhyin siirtymä "oikeaan" lentoasemaan, josta voisi päästä vaikkapa vanhalle mantereelle. Venezuelaan pääsi, tilaa oli vispilässä pirusti! Aika eksoottinen kone ja henkilökunta vielä eksoottisempaa puhumattakaan matkaajista, mutta vamos! Koneessa hiipi mieleen, että Hollannin Antilleille ei tosiaan mitään erityisiä rokotuksia tarvittu, miten mahtaa olla Venezuelan laita... Paikallisvaluuttaakaan ei ollut, mutta lompakossa nippu erilaisia luottokortteja, joten ei hätää?

Laskeutuminen pulttiämpärissä onnistui ja ajatuksena oli että jos ei enää mahdu muualle matkaamaan, niin mennään hotelliin ja aamulla kyttäämään euroopan lentoa.
Passintarkastuksesta meille ilmoitettiin että kaupunkiin ei olisi mitään asiaa. Maassa oli juuri sinä päivänä äänestetty presidentin syrjäyttämisestä (Hugo Chavez ei ihan uskonut äänestyksiin tai niiden tulosten kunnioittamiseen), kaupungissa oli kuulemma mellakka mutta ei ampumavälikohtauksia, vaan jatkuvaa tulitusta. Lippujahan meillä ei ollut maasta pois tai mitään hotelliosoitettakaan, vain läjä tyhjiä biljettejä ja niihin stickereitä, joissa sopivasti legejä vaikka maailman ympäri. Kesti tovi saada joku IATAa riittävästi puhuva ymmärtämään, että meitä ei tarvitse pidättää... Venkoilun jälkeen saimme jäädä CCS kansainväliselle puolelle, tosin kunnon ID matkalaisten tyyliin kattavilla käsimatkatavaroilla varustautuneena ja yhdellä viinipullolla juotavaksi! Mistään ei saanut ruokaa tai juomaa, tosin luottokortitkaan eivät toimineet, joten eipä mitään olisi saanut ostettuakaan. Yön valvoin tappamalla runsaasti terminaaliin eksyneitä hyttysiä malariatutka kuumana ja epäilyttävän oloisia siivoojia tuijotellen. Kentällä ei ollut yhtään muuta ihmistä, ja jos silmät olisin ummistanut, matkatavarat olisivat saattaneet kadota CCS:llä ihan yhtä tehokkaasti kuin CDG:lläkin... Tunnelma oli hieman stressaava. Noh eipä seuraava aamu juuri rennompi ollut, kun kaikki eurooppalaiset tunkivat pois maasta hinnalla millä hyvänsä ja standby alkoi olla mahdottomuus - onneksi löytyi tilaa AA:n lennolta JFK:lle ja Amerikan Yhdistyneet Valtiot tuntui koneeseen lopulta istuessa unelmien Shangri La'lta, jonne puolilta päivin päästiinkin lähtemään. Sieltä mahtuikin sitten jo suoraan Helsingin lennolle. Caracasiin en ole ajatellut palata, vaikka kaupunki jäikin tuolloin näkemättä - eivät olleet kovin palveluhenkisiä ainakaan lentoasemalla Venezuelalaiset.

Avatar
Polforea
Viestit: 11124
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Lentomatkustelumuisteloon liittyen, uusista uusin matkailutrendi, olkaa hyvät:
https://yle.fi/uutiset/3-11430080
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 11183
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): MINIMii V6
Paikkakunta: 13100

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

^

Ai että.

Lähtöselvitys ja turvatarkastus ovat minunkin mielestäni se lentomatkailun paras osa. Saisikos tuohon vielä yhdistettyä vuokra-auton jonottamisen ja säätämisen? Palautus toki myös.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Paikalla
Avatar
mattijus
Viestit: 5251
Liittynyt: 30 Joulu 2004, 16:25
Car(s): harmaa tojota
sininen mersu
Paikkakunta: Helsinki

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja mattijus »

Immersiota voi sitten lisätä Airplane modella, harmittavasti ei ole vielä julkaistu:
https://store.steampowered.com/app/9313 ... lane_Mode/
VMP

Avatar
mutt
Viestit: 5415
Liittynyt: 08 Kesä 2004, 22:34
Car(s): Lanciat: Lybra SW 20V -01, Flavia Milleotto -69, Flaminia Berlina 2.8 -63 + mastapikkari -96 ja Dexta -60

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja mutt »

Vittorio Jano kirjoitti:^

Ai että.

Lähtöselvitys ja turvatarkastus ovat minunkin mielestäni se lentomatkailun paras osa. Saisikos tuohon vielä yhdistettyä vuokra-auton jonottamisen ja säätämisen? Palautus toki myös.
Saksalaisen vuokra-auton palautus, ehdottomasti! Oli espanjalaiseen meininkiin tottuneelle kunnon kokemus, kun tarkastaja-armeija syöksyi Touranin kimppuun, yksi paineli auton alle, ja jokaisella muullakin oli tarkastuskohteensa, ilmanvaihtoritilätkin käytiin yksi kerrallaan läpi. Onneksi oli työmatka, enkä ollut itse kuskinakaan. Ei oikein ollut 1.4tsi viiden hengen kuormalla mikään Autobahnin nielijä.
Joka lumiharjaa säästää, se autoaan vihaa
Miesten ja poikien lelut erottaa vetokoukusta

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2476
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Offtopic

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Lerpun Caracasin kautta koukkaus on ollut varmasti stressaava trippi! Vielä stressaavammaksi olisi voinut muuttua jos yöaikaan olisi pitänyt eksyä kaupungin kaduille, joka on kait ollut maineeltaan varsin arveluttava jo ilman vallanvaihtoepäselvyyksiä.

Avatar
JiiPee
Viestit: 2494
Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98
Paikkakunta: Helsinki

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja JiiPee »

Polforea kirjoitti:Lentomatkustelumuisteloon liittyen, uusista uusin matkailutrendi, olkaa hyvät:
https://yle.fi/uutiset/3-11430080
:crazyeyes:

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 11183
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): MINIMii V6
Paikkakunta: 13100

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

mattijus kirjoitti:Immersiota voi sitten lisätä Airplane modella, harmittavasti ei ole vielä julkaistu
Grafiikat näyttivät lupaavilta. Ikkunapaikan sijaan haluaisin keskimmäisen penkin kahden...no joo.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Paikalla
FinPat
Viestit: 7218
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja FinPat »

Kuinka paljon kiinteistönvälityksessä saa "digitaalisesti stailata" ennen kuin se on moraalisesti katsoen kusetusta? Sijoitusasuntokandidaatteja kun etuovesta tutkii niin tuntuu että suurin osa niistä on klooneja kuvien perusteella.

https://www.visign.fi/blog/digitaalinenstailaus

Kuva







P.S. Entäs palstan nuorempi ja vapaampi väki, missä liikkuu eri suodattimien käytön sopivuuden raja Tinderissä? Paljonko ryppyjä ja kylkimakkaroita on sopiva hukata ja paljonko tissejä tai hauiksia sopii kasvattaa?

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

^Jos stailaus keskittyy sisustukseen, niin asuntohan voisi näyttää sellaiselta. Noista esimerkkikuvista kuitenkin tuli mieleen, että jos siihen kuvaan vaikka lisätään auringonpaistetta, niin mennään jo sen verran fiktion puolelle että pitäisin kusetuksena. Kuvaa katsova ostajakandidaatti kun olettaa, että huone oikeasti saa auringonpaistetta, mikä voi olla tai voi olla olematta totta. Ehkä vähän vierastan sitäkin, että esimerkkikuvassa oli kattolamppu paikassa jossa ei ole lampulle sähköjä, eli siinä ei oikeasti ole edes mahdollista olla valaisinta.

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 11183
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): MINIMii V6
Paikkakunta: 13100

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

"Kuviin voidaan lisätä, poistaa tai korvata kalusteita, pintamateriaaleja, tekstiilejä, viherkasveja ja muita objekteja."

Boldattu ehkä hieman paksua omaan makuuni. Tosin en nyt muutenkaan jaa ihan kaikkien välittäjien moraalinäkemyksiä.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
Polforea
Viestit: 11124
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Aiemmin kuvat näytti hirveeltä, kun välittäjät eivät osanneet edes pitää kameraa suorassa, mutta niistä sentään näki jotain todellisen oloista. Nykyään kuvista voi veikkailla oviaukkojen paikkoja ja mesta on pakko käydä katsomassa, jotta tietää edes pitikö kuvat paikkaansa.

En tykkää kehityksestä nyt. Yök. Eikä se varsinaisesti herätä luottamusta välittäjää tahi myyjää kohtaan ostajana ollessa, jos kuvat ovat epätodellisia. Mitä muuta ne valehtelee?
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

Avatar
Hämis
Viestit: 442
Liittynyt: 05 Elo 2003, 17:20
Car(s): MB GLE 500e
- MB GLC 220d,
- BMW 328i (F30),
- Chrysler Voyager Signature Edition,
- 159 Q4 JTDm,
- 156 TS Selespeed SW
Paikkakunta: Hämeenlinna

Offtopic

Viesti Kirjoittaja Hämis »

Mun mielestä parhaita ovat aina olleet kuvat joissa on kuvattu suihkua niin että hana näkyy juuri ja juuri, sitten siinä nurkassa on pääosassa se muovinen teleskooppihylly täynnä pesuaineita. Näitä on näkynyt niin kauan kuin muistan asuntoja/taloja katselleeni.

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

^Ne asiakkaan itse kännykällä ottamat kuvat on kyllä usein perin kauheita. Ja se, kun edes myyntikuviin ei ole viitsitty siivota sitä lättiä.

insinörtti
Viestit: 2624
Liittynyt: 13 Maalis 2012, 20:15
Car(s): pikaladattava hybridi
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja insinörtti »

^ Parhaita ovat kuvat, joita ei ole. Esim. myydään kesämökkiä ilman ainuttakaan kuvaa sisältä. Tai myydään pikkuasuntoa ilman ainuttakaan kuvaa kylppäristä. Siihen on varmaan syynsä...

Kakkosena tulee turha stailaus. Kuten vaikkapa lähikuva kapealla syväterävyydellä kukka-aseltelmasta. Tai vuodatukset ihanasta tunnelmasta. Ei jatkoon.

Asuntomessutkin ovat menneet tällaisiksi jo aikoja sitten. Turha etsiä mitään mielenkiintoisia ratkaisuja, mutta voi käydä katselemassa vessan pesualtaassa kelluvia ruusun terälehtiä. Pönttöön niitä vielä ei ole keksinut kukaan nakata. Että siinä vihjettä asuntosa myyjille.
Paljolta pahalta välttyy, kun välttää autoilua arkisin klo 17-19 ja viikonloppuisin klo 10-15.

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

insinörtti kirjoitti:Kuten vaikkapa lähikuva kapealla syväterävyydellä kukka-aseltelmasta.
Nämä on muuten naurettavia. Ja todella yleisiä, tuli huomattua, kun viime vuonna tuli vaihdettua kämppää. Mitä helvettiä se kuva shampoopullosta, tai parhaassa tapauksessa porraskaiteesta kertoo siitä kämpästä?

Oli meilläkin ammattikuvaaja ja niin kuvaaja kuin välittäjä olivat todella tarkkoja siitä, mitä kuvissa näkyy. Suomeksi sanottuna, kaikki ylimääräinen piti siivota pois, mutta mitään ei stailattu eikä otettu tunnelmakuvia.

Avatar
Hämis
Viestit: 442
Liittynyt: 05 Elo 2003, 17:20
Car(s): MB GLE 500e
- MB GLC 220d,
- BMW 328i (F30),
- Chrysler Voyager Signature Edition,
- 159 Q4 JTDm,
- 156 TS Selespeed SW
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Hämis »

Tuomas K kirjoitti:^Ne asiakkaan itse kännykällä ottamat kuvat on kyllä usein perin kauheita. Ja se, kun edes myyntikuviin ei ole viitsitty siivota sitä lättiä.
Valitettavasti näitä on näkynyt usein myös ammatikseen asuntoja jobbaavien kuvissa.

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

Katsoin Yle Areenasta 'Kesäkaverit' elokuvaa hiukka...
Siis joo, aivan kauheeta kattoa, akuHirvikeittokin vilahtaa jne.
:)

Gasket
Viestit: 1426
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
Car(s): Lancia Delta -09
Fiat Tempra 1,6 SX -96
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Gasket »

Jatkan aiempaa koulutusavautumistani. Sama sälli oli meillä taas käymässä. Meidän 3 v halusi pelata myllyä. Mielestäni ei ole hirmu monimutkainen peli ideatasolla. Oli uusi tuttavuus 12 v:lle, joten annoin pelin ohjeet että voi lukaista ne. Ei auttanut yhtään :shock: Vaikka osaa mekaanisesti lukea, niin asia menee täysin ohi ymmärryksen. Tuolta pohjalta kyllä ymmärrän hyvin miksei mikään muukaan asia oikein tartu.

Oli myös puhetta meidän alueen teistä ja poluista. Sanoin sitten, että katsotaan kansalaisen karttapaikasta ja avaa sen puhelimeensa. Ei löydy. Sitten näytin että tästä: https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi- ... rttapaikka

"Ei täällä ole mitään karttaa"

Kehoitin lukemaan sivun. Luki sen sujuvasti, mutta kun ei ole mitään karttaa. Piti sormella käydä osoittamassa, että tuossa on laatikko missä lukee "Siirry Karttapaikka-palveluun".

Selaili nettimotosta krossipyöriä ja ihmetteli miten joku kotari on alta 2-tonnia ja joku Yamppi taas liki 4-tonnia. Kehoitin kiinnittämään huomiota esimerkiksi vuosimalliin ja ajotunteihin jne. Ei oikein mitään kytköstä syntynyt vaikka on tuollainen kuinka itseään kiinnostava alue.

En tiedä miten OPS:ssa on asiaa määritelty, mutta onhan edes jonkinlainen luetun ymmärtäminen aika perusedellytys minkään oppimiselle. Mielestäni on kyllä melkoisen huolestuttavaa suunnata yläasteelle tuolta pohjalta :( Ainakin oma käsitys on, että yläasteella harvemmin oppimistulokset ainakaan paranee.

En itsekään ole koskaan ollut mikään himolukija ja kyllähän jotkut pakolliset kirja-arvostelut oli aika pakkopullaa, enempi aina omat lukemiset oli sitä Aku Ankkaa, Korkkareita ja Tarzaneja. Ei tullut itsestäkään mitään ruuneperiä ja kirjoituksetkin meni äikän osalta läpi ainoastaan kompensaation kautta. Puolustuksekseni väitän kyllä, että osui todella huonot aiheetkin itselle.. Jotenkin kyllä tuntuisi, että pakko on homman olla nitkahtanut alas suht reilusti omista ajoista.
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.

Avatar
Aquatica
Viestit: 15001
Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Car(s): Nyxät:
159 2.4JTDm Q4 SW '08

Exät:
Giulietta MA170 TCT '11
159 2.4JTDm Q4 SW '07
Giulietta MA170 '11
159 2.4JTDm '06
MiTo 1.4 T-Jet 155 '09
156 2.4JTD '01
156 1.8TS "Super" '03
207 1.6HDi '06,
156 2.0TS '99
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Aquatica »

^
Nuo voi olla ihan jotain ADD/Dyslaxia-tyylisiä keissejä. Opettajat eivät havaitse mitään ongelmaa, kun ei ole aikaa opettaa. Oppimisvaikeudet on tänä päivänä hyvin yleisiä; monella on käsittämättömän huono kyky sisäistää lukemaansa millään tasolla ja aika usein ongelmana on joku ns. perusoppimisvaiva.

Ei tietenkään kaikilla ja voi olla, ettei k.o tyyppi vaan yksinkertaisesti sisäistä lukemaansa, vaan kuuluu ryhmään joka oppii vain tekemällä (esim.)

Paikalla
FinPat
Viestit: 7218
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja FinPat »

Luetun ymmärryksen kokeeseen lähdemateriaalia:

Yhteenveto:
https://vm.fi/-/kasvava-velkaantuminen- ... a-pienempi

Itse materiaali:
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bits ... sAllowed=y

Karua luettavaa mutta antaa hyvää taustatietoa tulevaan päätöksen tekoon niin yksilö- kuin yhteiskuntatasollakin.

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

Onks tietoo mikä voisi olla hyvä ja KEstävä jääpalakone kotikäyttöön?
Kokeillut paria ja hyytyvät alle vuodessa.

Toki pakastin, mutta se räplääminen jne.

Beta Julio
Viestit: 757
Liittynyt: 09 Marras 2018, 12:53
Car(s): 159 + saksalaisia harrasteita

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Beta Julio »

BillJean kirjoitti:Onks tietoo mikä voisi olla hyvä ja KEstävä jääpalakone kotikäyttöön?
Kokeillut paria ja hyytyvät alle vuodessa.

Toki pakastin, mutta se räplääminen jne.
Mulla kesti boschin side-by-side -kaapin integroitu jääpalakone melkeen 10v, sitten halkes mekaanisesta rasituksesta itse tray. Muovihitsaamalla kesti puoli vuotta, sit halkes uudestaan. Saksasta uus 130€ ja toiminee taas vajaan kymmenen vuotta.

Tältä pohjalta uskaltaisin jotain Bosch- tai Siemens -merkkistä suositella.

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

Beta Julio kirjoitti:Mulla kesti boschin side-by-side -kaapin integroitu jääpalakone melkeen 10v, sitten halkes mekaanisesta rasituksesta itse tray. Muovihitsaamalla kesti puoli vuotta, sit halkes uudestaan. Saksasta uus 130€ ja toiminee taas vajaan kymmenen vuotta.

Tältä pohjalta uskaltaisin jotain Bosch- tai Siemens -merkkistä suositella.
Näinkin varmaan, mutta meillä on jo jääkaappi ja pakastin, eikä edes kovin vanha parivaljakko.

Olen nyt vilkuillut Klarstein jääpalakoneita, ei kylläkään kovin hyvää tietämystä merkistä.

Avatar
Evi
Viestit: 62
Liittynyt: 28 Joulu 2019, 15:20
Car(s): Giulia 1.6
ex: Giulietta

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Evi »

Ilmaston lämpeneminen ja tukahduttava kuumuus vaivaavat taas Suomen kesää. Onneksi vihreät kaavailevat vuosikymmenten kuluessa kuivatettujen suoalueiden uudelleen soistamista. Näin saadaan jälleen enemmän hallan mahdollisuutta kesäöinä sekä lisää hyttysiä. Vast'ikään "löydettin" joku uusi hyttyslaji. Ehkäpä vihreiden jalostajatutkijat saavat sen lisääntymään täällä ja levittämään jo kerran hävitettyä malariaa. Se olisi osa sitä "luonnon monimuotoisuutta", johon nykyään pyritään. :)

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

^Soiden ennallistaminen on siis mielestäsi jotenkin huono ajatus?

Avatar
Raimo Miettinen
Viestit: 2476
Liittynyt: 01 Loka 2008, 00:58
Viesti:

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Raimo Miettinen »

Gasket kirjoitti:Jatkan aiempaa koulutusavautumistani. Sama sälli oli meillä taas käymässä. Meidän 3 v halusi pelata myllyä. Mielestäni ei ole hirmu monimutkainen peli ideatasolla. Oli uusi tuttavuus 12 v:lle, joten annoin pelin ohjeet että voi lukaista ne. Ei auttanut yhtään :shock: Vaikka osaa mekaanisesti lukea, niin asia menee täysin ohi ymmärryksen. Tuolta pohjalta kyllä ymmärrän hyvin miksei mikään muukaan asia oikein tartu...
Voisiko tosiaan olla jotain yksilöllisiä oppimisvaikeuksia eikä niinkään opetuksen huono taso yleisestä.

Pakko kertoa oma kokemus kummipojasta, joka syksyllä menee yläasteelle. Keskustelut voivat olla todella korkealentoisia ja filosofisia ja en ihmettelisi jos parin vuoden päästä joutuisin kyselemään häneltä lisäkysymyksiä, jotta pysyisin perässä. Nyt pohdimme eri ruoka-aineiden energiatiheyksiä ja päädyimme usean mutkan kautta siihen, että kummipoika googletteli netistä lopuksi uraanin energiatiheyttä ja laskeskeli että grammasta saisi "ravintoa" seuraavat 15 vuotta. Alkaa kuulostaa siltä, että mun apua kummisedän roolissa ei enää tarvita!

insinörtti
Viestit: 2624
Liittynyt: 13 Maalis 2012, 20:15
Car(s): pikaladattava hybridi
Paikkakunta: Vantaa

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja insinörtti »

Evi kirjoitti:Ilmaston lämpeneminen ja tukahduttava kuumuus vaivaavat taas Suomen kesää.
Ai taas tätä lajia? Eräitä vaivaa myös valikoiva muisti, dementia tai sekä että. Nymä nykyiset kelit edustavat sitä tasoa, mitä joskus 40 vuotta sitten pidettiin suht normaalina kesäsäänä. Viikkoja jatkuvat hellesäät ovat tulleet melko vakiosuoritukseksi vasta 2000 -luvulla, mutta sehän ei eräiden, päänsä pensaaseen laittaneiden piirien, mielestä todista muuta kuin että jääkausi on kohtapuolin päättymässä.

No, jotain hyvääkin. Tänä vuonna ei poikkeuksellisesti ollut lehtien yleisönosastot yms. täynnä vollotusta aiheesta "koulujen kesälomat pitää siirtää elokuulle, koska a) alkukesä on aina niin kylmä b) muuallakin maailmassa lomaillaan elokuussa".
Paljolta pahalta välttyy, kun välttää autoilua arkisin klo 17-19 ja viikonloppuisin klo 10-15.

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

Eu tukipaketti. Nyt kaiketi alkavat kovat väännöt siitä minkä suuruisen rahakasan Suomi(kin) jakaa muualle.
marininsannan isot auvoiset silmät toivat tänään tv haastattelussa mieleen - haloo, ong siäl kettä. :-D

edit: olen mielelläni väärässä, jälleen.

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 11183
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): MINIMii V6
Paikkakunta: 13100

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

^

Onko Suomi jotenkin mokannut tuossa vrt. muut EU-maat?

Kuinka asia olisi kannattanut hoitaa?
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

^ Mm. "niukka/nuuka nelikko" sai jo helpotuksia paketin suhteen. Katsotaan.
Viimeksi muokannut Björn Contio, 16 Heinä 2020, 15:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

GTJu
Viestit: 261
Liittynyt: 07 Kesä 2018, 20:11
Car(s): Volvo C70 2.0 D
Ex: Alfa Romeo GT 2.0 JTS 2004
Imprexa WRX, Skoda Ocu RS, MB E320, fiiuja ja mitsuja ja pösöjä monia

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja GTJu »

Eu tukipaketti. Nyt kaiketi alkavat kovat väännöt siitä minkä suuruisen rahakasan Suomi(kin) jakaa muualle.
marininsannan isot auvoiset silmät toivat tänään tv haastattelussa mieleen - haloo, ong siäl kettä. :-D

edit: olen mielelläni väärässä, jälleen.
Suhtauduin nihkeästi EU:iin 90-luvulla, mutta äänestin lopulta siihen liittymisen puolesta kun ajattelin että saa halpaa viinaa ja autoja. Niinhän siinä kävikin, kuten tiedämme.

Mutta euroon ja talouspolitiikkaan liittyen: aika vähänä meillä on oikeasti vaihtoehdot (paitsi erota EU:sta ja eurosta) näiden tukipakettien kanssa.
Kyllähän niistä saadaan populistista jupinaa, että "taas maksestaan muille", mutta mikäli euroon luotetaan (?) ja siinä ja EU:ssa halutaan pysyä niin ei ole paljoa varaa pullikoida, tuntui se miltä vaan.
Asia on yksinkertainen: jos/kun EU:sta ja eurosta Suomella on hyötyä, tulee sen mukana näitä lieveilmiöitä esim tukipaketteja. Suomi on hyvin pieni talous, ei pärjää yksinään. Tai pärjäis, jos elintasoa laskettais reilusti. Ei sekään haittais (jos oma palkka pysyis samana :lol: )

Avatar
Björn Contio
Viestit: 1542
Liittynyt: 06 Elo 2009, 18:21
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Björn Contio »

^
Näinkin.

Mutta miksi pohjoisen pitää koko ajan maksaa muiden "hölmöilyjä".
Ruotsi muuten on näissä aika kovan linjan kannattaja, yksi "nuuka".

Paikalla
Avatar
nipaka
Viestit: 2073
Liittynyt: 26 Syys 2018, 17:54
Car(s): Fiat Punto Dynamic 1.2
Joitain takapotku Fiateja
Ex:Italiaanoja ja joitain volkkareita.
Paikkakunta: Askola

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja nipaka »

Ainahan voitot ovat olleet yksityisiä ja tappiot yhteisiä.
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.

Avatar
Vittorio Jano
Moderator
Viestit: 11183
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Car(s): MINIMii V6
Paikkakunta: 13100

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Vittorio Jano »

GTJu kirjoitti: Asia on yksinkertainen: jos/kun EU:sta ja eurosta Suomella on hyötyä, tulee sen mukana näitä lieveilmiöitä esim tukipaketteja.
Se on juuri näin.

Ja tilanne olisi ihan sama, olisi hallitus mitä väriä tahansa.
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."

Paikalla
FinPat
Viestit: 7218
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja FinPat »

GTJu kirjoitti: Kyllähän niistä saadaan populistista jupinaa, että "taas maksestaan muille", mutta mikäli euroon luotetaan (?) ja siinä ja EU:ssa halutaan pysyä niin ei ole paljoa varaa pullikoida, tuntui se miltä vaan.
Asia on yksinkertainen: jos/kun EU:sta ja eurosta Suomella on hyötyä, tulee sen mukana näitä lieveilmiöitä esim tukipaketteja. Suomi on hyvin pieni talous, ei pärjää yksinään. Tai pärjäis, jos elintasoa laskettais reilusti. Ei sekään haittais (jos oma palkka pysyis samana :lol: )
Suomi on pieni talous ja Eurooppa hajanainen markkina joten EU:lla ja Eurolla olisi paikkansa mutta ainakin minulle tulee periaatteellinen ongelma siitä että sääntöjä muutetaan kesken pelin, koko ajan ja keneltäkään kysymättä. Aikanaan EU myytiin aivan eri reunaehdoilla äänestäjille kuin mitä olemme nähneet.

Käärmeöljy kauppiaat ovat rehellistä ja suoraselkäistä porukkaa kun vertaa EU liittovaltiopopulisteihin.

Epädemokraattisesti itse itsensä valinnut EU eliitti ajaa kehitystä liittovaltiota kohden ja joka kerta "on ihan pakko tehdä näin muuten tulee kuolema ja jos on eri mieltä niin olet populisti". Anyway, kehityssuunta on selvä ja Suomikin menee mukaan taas uusiin läpinäkymättömiin takuutuksiin. Koska äänestää ei voi niin yksilön kannattaa vain suunnitella toimensa sen mukaan että näin tapahtuu.

Avatar
Aquatica
Viestit: 15001
Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Car(s): Nyxät:
159 2.4JTDm Q4 SW '08

Exät:
Giulietta MA170 TCT '11
159 2.4JTDm Q4 SW '07
Giulietta MA170 '11
159 2.4JTDm '06
MiTo 1.4 T-Jet 155 '09
156 2.4JTD '01
156 1.8TS "Super" '03
207 1.6HDi '06,
156 2.0TS '99
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Aquatica »

Mut hei, Urpålaisen kynäilemä laina Kreikalle on saanut jo ekan takaisinmaksueränsä!

Toki tämäkin taitaa tuosta puhutusta tukirahastosta loppuviimeksi tulla, eli maksetaan itse itsellemme antamamme laina pois <3

GTJu
Viestit: 261
Liittynyt: 07 Kesä 2018, 20:11
Car(s): Volvo C70 2.0 D
Ex: Alfa Romeo GT 2.0 JTS 2004
Imprexa WRX, Skoda Ocu RS, MB E320, fiiuja ja mitsuja ja pösöjä monia

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja GTJu »

Epädemokraattisesti itse itsensä valinnut EU eliitti ajaa kehitystä liittovaltiota kohden ja joka kerta "on ihan pakko tehdä näin muuten tulee kuolema ja jos on eri mieltä niin olet populisti". Anyway, kehityssuunta on selvä ja Suomikin menee mukaan taas uusiin läpinäkymättömiin takuutuksiin. Koska äänestää ei voi niin yksilön kannattaa vain suunnitella toimensa sen mukaan että näin tapahtuu.
Niin, tämä on jo ihan toinen keskustelu, että millä hinnalla halutaan olla mukana. Aika vähänhän sitä keskustelua lopulta käydään, ainakaan mitenkään faktoihin perustuen. Menee taas kerran niihin ääripäihin. Mutta tuntuu aika pieneltä vikinältä nämä tukiaiskeskustelut Suomen osalta, kun koko maailma ajaa vauhdilla seinään (?) jatkuvaan talouskasvuun luottavalla talousoptimismilla. Rahaa ilmestyy koko ajan enemmän ja enemmän mutta se ei tule mihinkään varsinaisesti lisäksi, se vaan pitää rattaita pyörimässä. Aika vähän oikeasti pysähdytään kysymään, että mihin ollaan oikein menossa.
Itsellä on sen verran työuraa jäljellä että haluaisin käydä enemmän keskustelua,miten vähemmän tekemällä parannettais elämänlaatua, ei koko ajan enemmän. Koronakevät oli hyvä esimerkki siitä että talous sakkasi about välittömästi kun kulutus loppui. Mitä varten meidän täytyy kuluttaa koko ajan niin helvetisti? Ja samaan aikaan se on paha asia.

Suomen talous vs. monen muun EU-maan talous kansalaisen näkökulmasta toimii kovin eri logiikalla: meillä on kova verotus ja pieni kulutus (jos ajatellaan esim. palveluja), kun taas muualla (Välimeren maat?) voi olla pieni verotus mutta kova kulutus (ostetaan siis nimenomaan paljon palveluja, syödään ulkona jne). Ja mitä pienempi rooli on suoralla verotuksella, sitä enemmän on mahdollisuuksia kiertää veroja. Tosin onhan meilläkin aggressiivista verosuunnittelua, vielä isommassa mittakaavassa kun isot yritykset välttelevät veroja.
EU:n maat ovat siis keskenäänkin niin erilaisia, että ei tämä helppoa ole.
Ja on ymmärrettävää, että täällä, missä taloudenhoito on tuntuu olevan tarkempaa, herää mielikuvat, että jossain ollaan holtittomampia ja siitä maksetaan. Kyse on kuitenkin lopulta samasta asiasta: rahaa on kaikkialla, mutta se menee vääriin paikkoihin, niin kauan kun se ei helpota tavallisen ihmisen elämää ja toisaalta mahdollista valtiota turvata palvelunsa.


Onneksi alfailijoiden ei toki autoissa tarvitse tyytyä vähempään :-D

Avatar
Aquatica
Viestit: 15001
Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Car(s): Nyxät:
159 2.4JTDm Q4 SW '08

Exät:
Giulietta MA170 TCT '11
159 2.4JTDm Q4 SW '07
Giulietta MA170 '11
159 2.4JTDm '06
MiTo 1.4 T-Jet 155 '09
156 2.4JTD '01
156 1.8TS "Super" '03
207 1.6HDi '06,
156 2.0TS '99
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Aquatica »

^
Tuo vähemmän tekeminen on kyllä yksi jännä juttu. Täällä halutaan korottaa veroja ja pidentää työpäivää- ja uraa. Mutta samaan aikaan melkein kaikki kokeilut lyhyemmästä työpäivästä parantaa tuottavuutta, koska elämänlaatu paranee.
Pitäisi muistaa, että hyvinvoiva ihminen tekee työnsä mieluummin kuin masentunut maanikko. Jos 10h päivässä teet töihin liittyviä asioita ja siltikään et meinaa vuokraa saada maksettua, ei se paljoa kannusta tekemään sitä työtään hyvin.

Töihin liittyvät asiat: työmatka + työpäivä, mahdollisesti eväiden valmistamiset jne. Monella työpäivä on helposti ylikin tuon 10h, mutta aika monella se ei myöskään tarkoita 1500e/kk nettotuloja vaan jotain 2-3k+, jolla ei enää tarvitse sitkutella vuokran/lainanmaksun kanssa.

Beta Julio
Viestit: 757
Liittynyt: 09 Marras 2018, 12:53
Car(s): 159 + saksalaisia harrasteita

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja Beta Julio »

Aquatica kirjoitti:Mut hei, Urpålaisen kynäilemä laina Kreikalle on saanut jo ekan takaisinmaksueränsä!

Toki tämäkin taitaa tuosta puhutusta tukirahastosta loppuviimeksi tulla, eli maksetaan itse itsellemme antamamme laina pois <3
Saatiin takuudet, me tienataan tällä!!

Avatar
h_lauri
Viestit: 6663
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

^Oikea termi on 'takuutukset'. :eggface:

Paikalla
FinPat
Viestit: 7218
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja FinPat »

GTJu kirjoitti: toisaalta mahdollista valtiota turvata palvelunsa.
Ja jälleen tulisi käydä avointa ja läpinäkyvää yhteiskunnallista keskustelua mitkä ovat valtion ja yksilön roolit. Omasta kuplasta katsoen tuntuu että valtio ja kunnat tuottavat runsaasti palveluita joita ei kansalaiset eivät tarvise vaan ne tuotetaan hallintokoneiston omaksi iloksi.

Paikalla
FinPat
Viestit: 7218
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Offtopic

Viesti Kirjoittaja FinPat »

GTJu kirjoitti: Onneksi alfailijoiden ei toki autoissa tarvitse tyytyä vähempään :-D
Katsotaan kuinka käy Stellantiksen tuoteportfolion kanssa mutta lyhyellä tähtäimellä nautiskellaan siitä mitä on tarjolla!

Vastaa Viestiin