Yleinen avautumis-ketju

Hyvän maun rajoissa, järjenkäyttö sallittu.

Valvoja: Moderators

Avatar
Polforea
Viestit: 11125
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Se on hesa, pienellä hoolla, piste.

Niin kauan, kun yksikään hesalainen puhuu omasta asuinseudustani nimellä "Pönde" (myös "Bönde" ja muut vastaavat muunnelmat) ei yhdelläkään hesalaisella ole mitään jakoa itkeä siitä, että Helsinkiä kutsutaan hesaksi. Noilla sanoilla on sentään selkeä yhteys ja ymmärrys että mistä se hesa tulee, minun osoitteessani ei missään kohtaa lue mitään, mikä olisi lähelläkään pöndeä, vaikka sen kirjoittaisi auki galaksitasolle asti.

Sitäpaitsi "stadi" kuulostaa vaan ylipäätään kaupungilta (vrt. stad), hesa yksilöi paremmin mistä kalajastakylästä kyse oikeasti on.
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

sanctus
Viestit: 1094
Liittynyt: 08 Syys 2010, 12:27
Car(s): Giulietta 1.4 TB MultiAir 125 kw

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Se Hesa, jonka hesalaisen auringon hesalaiseen aamuun mä herään jokainen kaunis hesalainen päivä mun hesalaisesta kaupunkikolmiostani nuuhkien hesalaisen vaimoni aamun raukeaa hesalaista vartaloa ennen kuin mä lähden tuosta hesalaisesta kämpästäni Hesojen kessessä olevaan hesalaisen firman hesalaiseen toimistoon mun englantilaisten hörökorvien rakentamalla 46/16-sinkulallani.

Ja siis piste

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

^^Asutko muurin pohjoispuolella? Sano valkeakävelijöille terkkuja! :silly:
Maallahan on mukavaa, varmaan myös Janakkalassa. Suomessa kun on kaupunkikin, niin miksipä sitä ei kaupungiksi kutsumaan. Helsinki on enemmän kaupunki kuin esim entinen kotikyläni Dallas, TX - johon kuvaus pönde sopii paljon osuvammin, vaikka siellä taisi asua aikatavalla enemmän ihmisiä ja vielä enemmän republikaaneja.
...Yhdysvalloissa yleisemmin oli käynnissä samankaltaisia keskusteluja, esim San Fransisco - muut kuin paikalliset kutsuivat sitä Friscoksi paikallisten harmiksi. Ja taas NYC oli asukkailleen ja monelle muulle vain "City". Osuimme tässä univarsaaliin ilmiöön!

Jatkakaamme puolestani sitten Polforean toivomalla tavalla. Edelleen olen kovasti tyytyväinen että pysytään selkeästi ketjun aiheen sisällä.

Huomenna suuntaankin MiTon maalle (tai siis pöndelle, kuten lupasin maaseutua tuossa aiemmin kutsua) paikkaan jossa geopolitiikka muuttaa minut konservatiivisesta lihansyöjästä liberaaliksi ituhipiksi - setäni 50V juhlat tapahtuvat Satakunnassa metsästysmajalla, johon suku kokoontunee lava-autoilla ja pukeutumiskoodistona lienee huomioliivit sekä maastohousut. Sinne on hyvä parkkeerata pieni MiTo. Toivottavasti eivät ota mieslupaani pois... :mrgreen:

Huomio: Asian nimi ei osoita asioiden paremmuutta, vain niiden kutsumanimeä. Maaseutu sopii asumispaikaksi varmasti mainiosti niille, jotka niin haluavat asua. Kun taas kaupunki sopii niille, jotka siitä pitävät. Jos kohtalo on heittänyt paikkaan, josta ei pidä, siitä voi olla harmissaan. Ja vaikka itse olen valinnut asumiseen kaupungin ja lähiön rajan, tykkään käydä kaupungissa, maalla ja ehkä vähemmän lähiössä, mutta kumminkin! (Lähiö on aina kompromissi - jotkut varmaan siitäkin tykkää! Itse olen snadisti ehdoton, mutta venyn kyllä Metsäläläiseen asumiskokemukseen ihan hyvin.)

Ja sanctus - Kaupungin nimi on Helsinki. Sitä ei kai käy kiistäminen? Kutsu miksi haluat, mutta avautumisesi vaikuttaa hieman henkilökohtaiselta... Onko kaikki ok?

sanctus
Viestit: 1094
Liittynyt: 08 Syys 2010, 12:27
Car(s): Giulietta 1.4 TB MultiAir 125 kw

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Ja siis, lerppu, kaupungin nimi on Helsinki, eikä Hesa sitä miksikään muuta. Hesalaisuuden faktuaalisuus herättää toki vahvoja mielipiteitä mm. ns. Kallion maalaisissa.

Ruokoton
Viestit: 896
Liittynyt: 18 Heinä 2005, 17:40

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Ruokoton »

Eiköhän tässä oo vaan heimomeininkiä: sanoja väärinkäyttävät paljastavat ulkopuolisuutensa.

Sama kuvio tapakulttuurissa, hetikään kaikki käytöstavat eivät ole pelkän yleismaailmallisen kohteliaisuuden avulla perusteltavissa.

Gasket
Viestit: 1426
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
Car(s): Lancia Delta -09
Fiat Tempra 1,6 SX -96
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Gasket »

Ja minusta kun kaikki kehä 3 sisäpuolinen alue ja vähän siitä ympäriltäkin on "hesaa". Ehkä johonkin Keravan ja Järvenpään väliin vetäisin rajaa. Jotkin Espoolaiset kolleegani välillä huomauttelevat kyllä maininnoistani. Onhan lentokenttäkin Helsinki-Vantaa :roll: Minulla ei myöskään ole mitään hajua mikä on kantakaupunki ja missä moisen rajat mahtaa mennä.

Ei ole mitenkään tarkoitus loukata, mutta valitettavasti en koe niin suurta mielenkiintoa tuota aluetta kohtaan jotta viitsisin opetella mikä mikin alue tarkasti oikein on.

Varokaa vaan, tulen viikonloppuna käymään :P Mä olen se joka katselee jossain tienristissä ylöspäin eksyneen näköisenä.

Jos viittaan vaikka riksuun, niin se lie ymmärretään olevan kyseessä Riihimäen. Hesakaan ei lie jätä epäselväksi mistä puhutaan. Kyseenalaiseksi mennään sitten näissä "kalakukkokaupungeissa", mikä ei välttämättä kaikille aukea.

Meidän tienristissä on kyltti "Huopola". Sitten jossain hyvin liki on myös "Huovila". Kuitenkin paikallisetkin viittavat alueeseen "Mynttilänä" - kukaan ei tiedä missä tuo "Huopola" on. Aivan sama, löydän kyllä kotosalle enkä odota ulkopaikkakuntalaisten tietävän mikä alue mikin on.

Sivujuonteena joskus taannoin opastin ulkomaalaisia jotka olivat menossa Helsinkiin. Tämä oli aikana ennen navigaattoreita. Eivät löytäneet perille kun olivat saaneet ohjeeksi seurata "Helsinki" -kylttejä. Nuo sitten muuttuivat jossain kohdin muotoon "keskusta" ja hommalta meni pohja...
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Heimottumisesta voisi käydä liennytysmielessä keskustelua. Itse olen käynyt syntymässä Porissa, joten Helsinkiläisyydestä meuhkaaminen on sinänsä sanctusin viittaamalla tasolla - ei ole pahempaa kiihkoilijaa kuin käännynnäiset. (Tosin en ole koskaan asunut Porissa ja Helsingissä on vierähtänyt suurin osa elämästä.)
Mikä sitten lasketaan paljasjalkaisuudeksi?
Tilastollisesti on paljasjalkainen kun on syntynyt ko kaupungissa (tullut maailmaan jalat paljaana). Mutta löytyy yleisemmin hyväksyttyä koulukuntaa, jonka mukaan paljasjalkainen olet kun synnyt Helsingissä myös Helsingissä syntyneille vanhemmille. Oma poika syntyi Kättärillä maalaislähtöiselle isälle ja kolmannen polven helsinkiläiselle äidille. Paljasjalkainen äiti sai siis tämän mukaan ei paljasjalkaisen pojan, kun meni sekaantumaan maalaiseen?

Rajat ovat tiukkoja, joku roti tarvitaan tähänkin! :wink:

Tervetuloa btw Gasketille vilkaisemaan ruuhka-Suomea - toivottavasti matka sujuu mukavasti ja viihtyisästi! Etkä ole sinänsä väärässä - Helsinki tosiaan taitaa jatkua Kehä III ulkopuolelle (Tikkurilassa ja Kuninkaalassa lienee 00-alkuisia postinumeroita). Joku Helsingin Pitäjän (nyk Vantaa) tietäjä voisi tässä kohtaa varmistaa, kun en jaksa googlelta kysyä...

Avatar
Polforea
Viestit: 11125
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Polforea »

lerppu kirjoitti:^^Asutko muurin pohjoispuolella? Sano valkeakävelijöille terkkuja! :silly:
Meillä täällä Suomessa ei juur tarvita muureja, Arkadianmäellä on riittävä rautaesirippu :D
lerppu kirjoitti: Suomessa kun on kaupunkikin, niin miksipä sitä ei kaupungiksi kutsumaan.
Suomessa muuten on kaupunkeja. Aika moni muukin kunta kuin Helsinki on virallisesti kaupungin statuksella, eikä joidenkin ihmisten hehkuttama puolen miljoonan asukkaan raja (en muuten tiedä mistä tämä 0,5M raja on peräisin - saa valistaa) sitä miksikään muuta. Tuosta "Suomessa on kaupunki" -kommentista voisi aika moni espoolainen, vantaalainen, lahtelainen, tamperelainen, turkulainenr, rovaniemeläinen ja moni muukin vetää hernettä nenään.
lerppu kirjoitti: Huomio: Asian nimi ei osoita asioiden paremmuutta, vain niiden kutsumanimeä. Maaseutu sopii asumispaikaksi varmasti mainiosti niille, jotka niin haluavat asua. Kun taas kaupunki sopii niille, jotka siitä pitävät.
Juu, kukin tyylillään. Hyvähän se on, ettei koko Suomi halua tänne meidän kylälle asumaan, niin meillä n. 500 ihmisellä on paljon väljempää ja mukavampaa.
lerppu kirjoitti:Helsinki tosiaan taitaa jatkua Kehä III ulkopuolelle (Tikkurilassa ja Kuninkaalassa lienee 00-alkuisia postinumeroita). Joku Helsingin Pitäjän (nyk Vantaa) tietäjä voisi tässä kohtaa varmistaa, kun en jaksa googlelta kysyä...
En ole Vantaan tietäjä, mutta voin kyllä vahvistaa, että Kehä III:n pohjoispuolella on Helsinkiä ainakin Ala-Tikkurilassa.
Gasket kirjoitti:Meidän tienristissä on kyltti "Huopola". Sitten jossain hyvin liki on myös "Huovila". Kuitenkin paikallisetkin viittavat alueeseen "Mynttilänä" - kukaan ei tiedä missä tuo "Huopola" on. Aivan sama, löydän kyllä kotosalle enkä odota ulkopaikkakuntalaisten tietävän mikä alue mikin on.
Minä 11v sitten ostin talon Leppäkoskelta. Ilmoituksen mukaan tönö sijaitsee Kernaalan kylässä, mutta moista kylännimeä en ole löytänyt mistään muualta kuin ko. ilmoituksesta. Lähistöllä on kyllä Kernaalanjärvi.
Gasket kirjoitti:Sivujuonteena joskus taannoin opastin ulkomaalaisia jotka olivat menossa Helsinkiin. Tämä oli aikana ennen navigaattoreita. Eivät löytäneet perille kun olivat saaneet ohjeeksi seurata "Helsinki" -kylttejä. Nuo sitten muuttuivat jossain kohdin muotoon "keskusta" ja hommalta meni pohja...
Voi riippua suunnasta, mutta ainakin Mäkelänkatua etelään ajaessa keskustan kyltit osoittivat oikealle risteyksestä X (en muista tarkkaan miltä kohtaa, tämänkin toteamisesta on yli 10v aikaa) ja se olikin viimeinen keskusta -kyltti, mitä näkyi ennenkö vastassa oli Mechelininkatu. Ei siitä ihan liikekeskustaan kylttien perusteella siis päässyt, ehkä kuitenkin jollain mittakaavalla viralliselle keskusta-alueen reunamille.
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Polforea kirjoitti:
lerppu kirjoitti:Helsinki tosiaan taitaa jatkua Kehä III ulkopuolelle (Tikkurilassa ja Kuninkaalassa lienee 00-alkuisia postinumeroita). Joku Helsingin Pitäjän (nyk Vantaa) tietäjä voisi tässä kohtaa varmistaa, kun en jaksa googlelta kysyä...
En ole Vantaan tietäjä, mutta voin kyllä vahvistaa, että Kehä III:n pohjoispuolella on Helsinkiä ainakin Ala-Tikkurilassa.
Hei - mites toi joku vuosi sitten suoritettu Sipoon ryöstö? Eikös sieltä olla vankasti uloimman kehätien ulkopuolella? Pitänee tarkistaa...

Muutoin - Tampere on kyllä kiva paikka, tykkään (ja nehän saa kohta oma spårvagneninkin)! Itsenäinen yksikkö, selkeä talousveturi ja alueen keskittymä. Ok, hyväksytään. Mutta Vantaa & Espoo - Mihin menee Espoolainen joka sanoo menevänsä keskustaan? (Verrataan planeetan määritelmään "riittävän suuri massa, jotta sen itseensä kohdistama painovoima voi muotoilla kappaleen hydrostaattisessa tasapainossa olevaan pallomaiseen muotoon, ja joka on puhdistanut ratansa lähiympäristön muista kappaleista" - Liittyykö Espoon tai Vantaan taloudellinen toimeliaisuus oman kaupungin tekemiseen - muodostaako se selkeän keskittymän ja sen ympärille alueita - ja sulauttaako lähiseudun kunnat yhdeksi talousalueeksi "tyhjentää ratansa"? Esim Tampere taitaa tehdä juurikin näin.)

Ja Turku? - eikös me puhuttu Suomesta... :twisted: Tunnen ihmisiä jotka ovat kotoisin Lahesta, ovat aika kovapintaisia - tuskin suuttuvat! Pohjoisesta en tiedä. Kun en ole käynyt.

Vakavammin, wikilähde:
"Suomen ympäristökeskuksen vuosina 2011–2012 kehittämässä uudessa paikkatietopohjaisessa alueluokituksessa kaupungeiksi määritellään ne taajamat, joissa asukasmäärä on suurempi kuin 15 000. Tällaisia taajamia on Suomessa 38, ja näistä muodostettuja kaupunkiseutuja on 34 kappaletta. Tämän luokituksen mukaan joillakin suurilla kunnilla ei ole omaa keskustaajamaa: esimerkiksi Espoo ja Vantaa lasketaan tilastollisesti osaksi Helsingin keskustaajamaa. Kaupungiksi ei luokitella myöskään ison kaupunkiseudun selvästi pienempää erillistä lähitaajamaa kuten esimerkiksi Kirkkonummea. Alle 15 000 asukkaan kaupunkimaiset taajamat, joiden ympärille ei muodostu omaa kaupunkiseutua, luokitellaan pikkukaupungeiksi"
"Euroopan unionin tilastoviranomainen määrittelee kaupunkialueet omassa Urban Audit -ohjelmassaan, sekä niille metropolialueet. Joissakin tapauksissa hallinnollinen kaupunki toimii alueen keskuksena ja joissakin tapauksissa Urban Audit on määritellyt tosiasiallisen kaupungin rajat tilastoinnin selkeyttämiseksi. Sen mukaan suomessa on neljä kaupunkia: Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu."

Avatar
Polforea
Viestit: 11125
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Ne menee Espoon keskustaan, kun jokunen vuosi takaperin Espoon keskus nimettiin sellaiseksi :D

Ja ai niin, tähänkin piti kommentoida:
Gasket kirjoitti:Onhan lentokenttäkin Helsinki-Vantaa :roll:
Eikä ole - kuulemma Helsinki osti Vantaan pois siitä nimestä (tämä on vahvistamaton huhu, voi hyvin olla ettei rahaa ole liikkunut eikä kaupunkien herrat liity asiaan mitenkään), kun vuodesta 2009 asti (eli 9 vuotta!) kauppanimenäi on ollut Helsinki Airport.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/helsin ... mmin_esiin
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

sanctus
Viestit: 1094
Liittynyt: 08 Syys 2010, 12:27
Car(s): Giulietta 1.4 TB MultiAir 125 kw

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Mutta alkuperäiselle Hesasta parkkipaikkaa etsineelle kirjoittajalle muistutukseksi vielä se, että kannattaa etsiä paikkaa Hesa-kaupungin 2. vyöhykkeeltä, jonka sisälle mm. Taka-Töölössä sijaitseva Eläintarhan kenttä sijaitsee.

Avatar
alamajy
Viestit: 2050
Liittynyt: 01 Syys 2010, 08:37
Car(s): Bertone GT1300 Junior -69, Giulia 2018 Diesel, Giulia 2017 Bensa, 916 GTV -95 V6, Giulia 2018 Bensa (324hp)
Paikkakunta: Imatra

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja alamajy »

Polforea kirjoitti:Ne menee Espoon keskustaan, kun jokunen vuosi takaperin Espoon keskus nimettiin sellaiseksi :D
Haa, uutta tietoa: Espoollakin on nykyisin keskusta. Luulin tähän asti, että Espoolla ja Imatralla on yhteistä se, ettei niillä ole keskustaa.

insinörtti
Viestit: 2624
Liittynyt: 13 Maalis 2012, 20:15
Car(s): pikaladattava hybridi
Paikkakunta: Vantaa

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja insinörtti »

lerppu kirjoitti:Liittyykö Espoon tai Vantaan taloudellinen toimeliaisuus oman kaupungin tekemiseen - muodostaako se selkeän keskittymän ja sen ympärille alueita - ja sulauttaako lähiseudun kunnat yhdeksi talousalueeksi "tyhjentää ratansa"? Esim Tampere taitaa tehdä juurikin näin.)
Yhdeksi talousalueeksi hitsautuminen on tapahtunut jo aikapäiviä sitten. Ei hesassa enää oikein ole tilaa tehtaille, logistiikkakeskuksille yms. Ne siirtyivät alkuun kehäteiden varsille, mutta hiljalleen virta vie vielä paljon kauemmas, jopa Sipooseen. Joka siis todellakin on Kehä III ulkopuolella. Jopa toimistarakentaminen on hiljalleen valumassa Kehä III pintaan.

Vaan kun todellisuus on tämä, niin on väärin puhua mistään pää/keskuskaupungin siivellä ratsastamisesta. Tässähän markkinatalous jo elää omaa elämäänsä, riippumatta niistä parista hallintopytingistä siellä alkup. keskustassa.
lerppu kirjoitti:Tämän luokituksen mukaan joillakin suurilla kunnilla ei ole omaa keskustaajamaa: esimerkiksi Espoo ja Vantaa lasketaan tilastollisesti osaksi Helsingin keskustaajamaa.
Ihan osuva luokitus, koska Espoolta ja Vantaalta puuttuu selkeä keskus. Siis asutus on hajautunut useampaan keskittymään, jotka sinällään ovat pikkukaupungin kokoisia, mutta sellaista "täältä kaikki alkoi kasvamaan ulospäin" ydintä ei ole.

Ja se on tosiaan ollut totta, että vantaalaisen ostaessa bussissa lippua "keskustaan" hän ei ole menossa Tikkurilaan (hallinnollinen keskus). Mutta... tämä hesakin rajoittuu mielestäni enempi sinne ydinkeskustan suunnalle ja jo kaikenmaailman Kannelmät, Kontulat, jostain Sipoosta nyt puhumattakaan ovat enempi "pääkaupunkiseutua". Myös päättäjien mielestä, kun katsoo erilaisten palveluiden sijoittelua (esim. terveyskeskuksia halutaan kovasti keskittää sinne keskustaan, koska sinnehän kaikki jokatapauksessa menee ... kun joukkoliikenne edelleen suunnitellaan vain ja ainoastaan tähän tarkoitukseen). Ääneen tätä tai tuota Sipoon ryöstön floppausta tietenkään ei myönnetä.

BTW, ei ole ihan kotimainen ongelma tämä kaupungin määrittely. Viimeksi tuli piipahdettua kylässä nimeltä Pariisi. Wikipedia väittää väkiluvuksi 2,2 miljoonaa ja koko kaupunkiseudun väkiluvuksi vajaat 12. Hatarasti muistelen, että tuon väkiluvun sai vieläkin alemmaksi laskemalla vain "aidon" Pariisin asukkaat (kaupunkihan koostuu monesta hallinnollisesta vyöhykkeestä) ja ympäristökuntineen päästäisiin nykyään jo 14 miljoonaan.

Lontoon keskuksen (City of London) väkiluku on alle 10 000 ja tämä on tosiaan hallinnollinen yksikkö eikä pelkkä alueen nimi. Tähän päälle 32 muuta hallinnollista yksikköä, niin kasassa reilun 8 miljoonan asukkaan kaupunkirypäs, mistä yleensä käytetään nimeä Lontoo. Satelliittikaupungit päälle niin väkiluku melkein tuplaantuu.
Paljolta pahalta välttyy, kun välttää autoilua arkisin klo 17-19 ja viikonloppuisin klo 10-15.

Avatar
jkk
Viestit: 6034
Liittynyt: 31 Loka 2011, 22:59
Car(s): Tesla Model 3 Performance -22

ex-Tesla Model 3 LR -21
ex-Tesla Model 3 SR+ -20
ex-VW ID3 Pro Performance
ex-VW Golf GTE PLUG-IN
ex-MB A180 business premium FL
ex-Alfa Giulietta 1.4 MA TCT
ex-Jeep Renegade 1.4 MA
ex-Scirocco 1.4 TSI
ex-Alfa Giulietta 2.0 jtdm-2
ex-Alfa 159 2,2 jts
ex-Alfa 156 2.0 ts Selespeed
Paikkakunta: Sarvvik

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja jkk »

Helsinki on Helsinki, sen keskusta keskusta tai stadi. Espoon keskus tai elämämkouluaisittain "centti" ei ole muuta kuin maahanmuuttajien, pakolaisten ja sosiaalipummien sijoituspaikka, jonka ympäristössä on enemmän tai vähemmän paskoja alueita...Suvela, entinen Kirstinmäki on näistä surkein.

Helsinki-vantaan lentoasema on Helsinki Airport / HEL / EFHK( EUROPE FINLAND HELSINKI)

Avatar
_rico
Viestit: 1342
Liittynyt: 13 Kesä 2011, 00:06
Car(s): ModelY
Ex Giulietta ja 3x 156
Paikkakunta: Espoo

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja _rico »

Kantakaupunkia on Helsingin ulosmenoteiden sisään jäävä alue saaret poislukien.

Ja paljasjalkaisuuden määritelmä on juurikin syntyä Helsinkiin ja myös vanhempien tulee olla Helsingissä syntyneitä sekä asua siellä.

Avatar
Polforea
Viestit: 11125
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Polforea »

jkk kirjoitti:Helsinki-vantaan lentoasema on Helsinki Airport / HEL / EFHK( EUROPE FINLAND HELSINKI)
Nuo ICAO -lyhenteet on muuten tavallaan hauskoja. Äkkiseltään vanhalla nimellä kuvittelisi Hyvinkään (EFHV) kenttää Helsinki-Vantaaksi. EFHK on tosiaan Vantaalla sijaitseva Helsinki Airport ja oikeasti Helsingissä oleva Helsingin kenttä (Malmi) on EFHF.
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

Avatar
matti_vuorio
Viestit: 1513
Liittynyt: 27 Kesä 2011, 19:57
Car(s): Giulia Super 2.0 -17
Ex: Giulietta 1.4 Multiair -11,Bravo -08 JTD 150,Bravo -98 1.4,Sunny -86, Audi 100 -79
Paikkakunta: Siikalatva

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja matti_vuorio »

matti_vuorio kirjoitti:Oikean tavaran toimittaminen näyttää olevan jotenkin ylivoimaista Autolussolle. Lieneekö sillä saarella menty liian pitkään serkkujen kanssa naimisiin, vai mikä siinä on. Giulietan Powerflex -sarjan tilasin tuossa heinäkuun alussa. Toimitus tuli aikoinaan perille mutta sarjasta oli ilmeisesti otettu pari rikkaa muuhun käyttöön. Huomasin onneksi ajoissa ja sain siirrettyä asennusaikaa eteenpäin. Pyysin lähettämään puuttuvat osat hyvissä ajoin, mutta heidän suunnasta viestintäaktiivisuus oli luokkaa viesti ja viikko. Tänään sain lähetyksen "here is missing washers to your GTV". Että näin. Kokeillaan josko se kolmannella kerralla onnistuu.
No ei. Vastaanotin toisen setin GTV:n rikkoja :roll:

AAW
Viestit: 1035
Liittynyt: 08 Loka 2003, 18:31
Car(s): Stelvio Veloce Tbi
159 JTS
QP V8 Evo
75 2.0 TC
ex.159 Tbi & 159 2.0 JTD, 2x156 TS, GTV V6, 166 JTDm, Stelvio JTD
Paikkakunta: Billnäs

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja AAW »

Ilmastointi joka ei puhalla kylmää -> ajetaan sitten ikkuna auki -> helvetillinen pistely ja polte mahassa = ampiaisen pisto. Ilmeisesti tuli sitten avoimesta ikkunasta sisään ja suoraan mahalle. Vesipullokikka toimii!

Avatar
hjpp
Viestit: 1911
Liittynyt: 29 Marras 2006, 22:42
Car(s): Spider V6, 164 ts, (Xf 30d)
Paikkakunta: Espoo

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja hjpp »

lerppu kirjoitti:Mihin menee Espoolainen joka sanoo menevänsä keskustaan?
Pitipä oikein miettiä.
Ei kai täällä kukaan sellaista höpise kuin hallintovirkansa nimissä.

Avatar
JiiPee
Viestit: 2494
Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja JiiPee »

^^ Mulla pisti amppari tms... haarohin ajaessani moottoripyörällä peloponnesoksen upeita maisemareittejä 1991 heinäkuussa. Meinasin ajaa pellolle. Ajohousuina oli luonnollisesti shortsit. Silloin käytettiin olutpullokikkaa kivunlievitykseen seuraavalla leirintäalueella :mrgreen: .

FinPat
Viestit: 7220
Liittynyt: 18 Marras 2017, 12:11

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja FinPat »

Gasket kirjoitti: Idea lie on että pelätään ihmisten tulevan autoilla jos vihjataan jotenkin että se olisi mahdollista, tai sitten elävät tosiaan ihan omassa kuplassaan.
Maailmalla maaseuduksi laskettavan wanna-be metropolin pinkillä työsuhde Jopolla ajava liikennesuunnittelija elää samassa kuplassa kuin 90% ruutukaava-alueen citykaneista. Tämä heille sallittakoon mutta miksi järjestää mitään laajemalle populaatiolle tarkoitettuja tilaisuuksia kyseisellä alueella?

Avatar
Aquatica
Viestit: 15002
Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Car(s): Nyxät:
159 2.4JTDm Q4 SW '08

Exät:
Giulietta MA170 TCT '11
159 2.4JTDm Q4 SW '07
Giulietta MA170 '11
159 2.4JTDm '06
MiTo 1.4 T-Jet 155 '09
156 2.4JTD '01
156 1.8TS "Super" '03
207 1.6HDi '06,
156 2.0TS '99
Paikkakunta: Mikkeli

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Aquatica »

Miksi Lerppu, tuo itsenäisyyden kannattaja, kannattaa Ruotsin vallan aikaista asiaa, eli Stadilaisuutta? Se kun on suora lainasana Ruotsin vallan alta.
Sen sijaan Hesa tai hesa on ihan Helsinkiläisten itse kehittämä lyhennys omasta kaupungin nimestään, joka myöskin kertoo suoraan, MIKÄ kaupunki (Helsinki).
Kun, kuten Polforea sen hyvin ilmoitti, stadiumilaisuus lähinnä mainostaa jotakin ydintä jossakin.

Jos avauduttais niin sitä, että rahat loppu, kesäloma loppu ja pitäs keksiä, millä laskut maksaa. On tää lomailu vaan ihanaa....

Avatar
JiiPee
Viestit: 2494
Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja JiiPee »

Postimaksut Suomesta ulkomaille. Jos suunnittelet palauttavasi tilaamasi tavaran syystä taikka toisesta, niin postimaksu Suomesta kohdemaanhan on hyvin usein lähes sen tavaran arvon suuruinen.

jamper
Viestit: 205
Liittynyt: 03 Kesä 2015, 22:20

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja jamper »

JiiPee kirjoitti:Postimaksut Suomesta ulkomaille. Jos suunnittelet palauttavasi tilaamasi tavaran syystä taikka toisesta, niin postimaksu Suomesta kohdemaanhan on hyvin usein lähes sen tavaran arvon suuruinen.
Tuossa pientä helpotusta asiaan.
https://www.shipit.fi/

insinörtti
Viestit: 2624
Liittynyt: 13 Maalis 2012, 20:15
Car(s): pikaladattava hybridi
Paikkakunta: Vantaa

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja insinörtti »

Aquatica kirjoitti:Miksi Lerppu, tuo itsenäisyyden kannattaja, kannattaa Ruotsin vallan aikaista asiaa, eli Stadilaisuutta? Se kun on suora lainasana Ruotsin vallan alta.
Niin, virallinen kielihän oli tosiaan ruåtsi ja suomenkieliset sitten väänsivät kaikesta omanlaisensa versiot; spora, skatta, viapori jne.

Minulle oli kyllä ihan uutta tietoa, että stadin slangin bamlaaminen = ruotsinvallan aikaan haikaulua. :-D
Paljolta pahalta välttyy, kun välttää autoilua arkisin klo 17-19 ja viikonloppuisin klo 10-15.

Avatar
mutt
Viestit: 5418
Liittynyt: 08 Kesä 2004, 22:34
Car(s): Lanciat: Lybra SW 20V -01, Flavia Milleotto -69, Flaminia Berlina 2.8 -63 + mastapikkari -96 ja Dexta -60

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja mutt »

Remontista puhuminenkin sitten kai tarkoittaa tsaarinvallan haikailua?

Mutta, eikös se maan äärimmäisessä reunassa oleva paikka ollut tsadi? :mrgreen:

Asiaan: Flunssa päällä. Olisi tässä muutakin tekemistä ollut. :fist:
Joka lumiharjaa säästää, se autoaan vihaa
Miesten ja poikien lelut erottaa vetokoukusta

Avatar
h_lauri
Viestit: 6663
Liittynyt: 23 Kesä 2010, 13:10
Car(s): Giulia 180 hp D vm 2016, ex. 159 TBi vm. 2010, 156 1,9 JTD) ex. Fiat Croma 2,2 A, ex. Stilo 130 MW, ex. Marea 115 Weekend
Paikkakunta: Kauniainen

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja h_lauri »

insinörtti kirjoitti:
Aquatica kirjoitti:Miksi Lerppu, tuo itsenäisyyden kannattaja, kannattaa Ruotsin vallan aikaista asiaa, eli Stadilaisuutta? Se kun on suora lainasana Ruotsin vallan alta.
Niin, virallinen kielihän oli tosiaan ruåtsi ja suomenkieliset sitten väänsivät kaikesta omanlaisensa versiot; spora, skatta, viapori jne.

Minulle oli kyllä ihan uutta tietoa, että stadin slangin bamlaaminen = ruotsinvallan aikaan haikaulua. :-D
Ööh, stadin slangi on murre, ei mitään haikailua. Junnut ei vaan enää osaa hissaa.

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Ruotsalaiset on iloisia - sehän on hauskaa! Heidän automakunsa on nyttemmin muuttunut turhan rapeaksi, tosin...

Hieman painotuksia on nyt saanut sniiduiluni asian nimestä. Paikan nimi on Helsinki, edelleen voisi toistaa että nimestä nillitys ei ole sama kuin jonkin asian paremmaksi tai huonommaksi arvottaminen. Kyseessä on pikkusieluinen grammatiikan viilaaminen, ei ollut tarkoitus esittää paluuta ruotsinvallan-aikaan.

Gasket
Viestit: 1426
Liittynyt: 16 Kesä 2013, 20:52
Car(s): Lancia Delta -09
Fiat Tempra 1,6 SX -96
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Beta 390 RR -18
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Gasket »

FinPat kirjoitti:
Gasket kirjoitti: Idea lie on että pelätään ihmisten tulevan autoilla jos vihjataan jotenkin että se olisi mahdollista, tai sitten elävät tosiaan ihan omassa kuplassaan.
Maailmalla maaseuduksi laskettavan wanna-be metropolin pinkillä työsuhde Jopolla ajava liikennesuunnittelija elää samassa kuplassa kuin 90% ruutukaava-alueen citykaneista. Tämä heille sallittakoon mutta miksi järjestää mitään laajemalle populaatiolle tarkoitettuja tilaisuuksia kyseisellä alueella?
Eiköhän homma ole selvä: https://www.is.fi/autot/art-2000005797076.html

Parempi vaan pysyä pois. Pitäkää tunkkinne ja juhlikaa.. Sain kokolailla tarpeekseni viikonloppuna.
Pizza, pasta, mafia!
Flappy paddles - löysät polkimet.

kurppa
Viestit: 736
Liittynyt: 18 Elo 2010, 21:47

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja kurppa »

^
Toi on alkua vasta ja tähän pyritään. :mrgreen:
https://m.youtube.com/watch?v=vpngJ5YbE ... fullscreen

Avatar
Vainio
Viestit: 704
Liittynyt: 16 Syys 2010, 17:50
Car(s): ex. 159 2.4JTDM
Kehonsiirrin Tojota
Paikkakunta: Lahti

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Vainio »

Järkevämmältä touhulta toi entinen pekingin liikenne näyttää kuin vastaava ruuhka ameriikassa, jossa istutaan kokisämpäri sylissä pikkubussin kokoisessa autossa ruuhkassa yksinään puhelinta räpläämässä :-D

Avatar
Tazio
Viestit: 3390
Liittynyt: 11 Maalis 2003, 11:00
Car(s): Alfa Romeo Giulia Super '69
Alfa Romeo GTV 2.0 '86
Alfa Romeo 156 JTS '02

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Tazio »

Vainio kirjoitti:Järkevämmältä touhulta toi entinen pekingin liikenne näyttää kuin vastaava ruuhka ameriikassa, jossa istutaan kokisämpäri sylissä pikkubussin kokoisessa autossa ruuhkassa yksinään puhelinta räpläämässä :-D
Miten tuo eroaa Tsadin keskustan aamusta? No joo, Tsadissa autot ovat rumempia, pitävät pahempaa kolinaa ja sylkevät tappavia pienhiukkasia ihan eri tahtiin kuin puhtaasti käyvä bensapata ja kokisämpärin tilalla on joko take-away kahvi tai sellainen fitness-juomapullo ;)

-Tazio

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

^Bingo! :mrgreen:

Tuota näkyä saa katsella kun ajelee ruuhkaa vastaan päivittäin.

"I live my life one Tuusulanväylän siivu at a time. Nothing else matters.
Not the mortgage, not the store, not my team and all their bullshit.
For those ten minutes or less, I’m free."
Liitteet
Capture.JPG
Capture.JPG (28.76 KiB) Katsottu 7097 kertaa

Avatar
Macela
Viestit: 2621
Liittynyt: 24 Huhti 2013, 16:56
Car(s): .
'06 Brera 2.2
'01 166 2.5 V6
'99 156 2.5 V6
(ex: GT 3.2, GTV TS, 164 V6)
Paikkakunta: Pori

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Macela »

Unohdin pari päivää sitten vuosia käytössä olleen käyttäjätunnuksen pankkiin, miten voi olla edes mahdollista. Eikä millään muista enään mikä se oli. -_-

kurppa
Viestit: 736
Liittynyt: 18 Elo 2010, 21:47

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja kurppa »

Meinasin tilata tuulilasi lehden, siellä tosin kehutaan kaikkia muita paitsi italialaisia autoja. Jatkan tämän voorumin silmäilyä, täällä ei alfalla ajavat henkilöt kehuvat muita merkkejä, säästin lehtirahat. :lol:

Avatar
Alfissimo
Viestit: 8678
Liittynyt: 20 Tammi 2004, 02:55
Car(s): Arkeen Giulietta JTDm ja 147 2.0
Aikaa odottaa kolmen polkimen 166 3.0
Kourajonossa 156 x5, 166 x2
Paikkakunta: Hollola-Lahti +lähialueet

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Alfissimo »

Onko muistakin merkeistä pitäminen ja hienojen autojen kehuminen siis kiellettyä?
Poikamiehen on helpompi löytää itselleen hyvä nainen, kuin ruosteeton 156.

Avatar
GreenThing
Viestit: 832
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 20:50
Car(s): Tipotii '17, Lancia Y10 Tie '89, Fiatx10
Paikkakunta: Kärkölä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja GreenThing »

Alfissimo kirjoitti:Onko muistakin merkeistä pitäminen ja hienojen autojen kehuminen siis kiellettyä?
Ehdottomasti!
terveisin nimim.:
Fiat on paras!
Fiat 128 Panorama with touch of Maserati :roll:

Avatar
Alfissimo
Viestit: 8678
Liittynyt: 20 Tammi 2004, 02:55
Car(s): Arkeen Giulietta JTDm ja 147 2.0
Aikaa odottaa kolmen polkimen 166 3.0
Kourajonossa 156 x5, 166 x2
Paikkakunta: Hollola-Lahti +lähialueet

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Alfissimo »

No hitto. Kyllä minäkin Puntostani tykkään, mutta kieroutunut mielikuvitukseni näkee hienoja kohteita myös viher-valko-punaisen lipun ulkopuolelta :mrgreen:
Poikamiehen on helpompi löytää itselleen hyvä nainen, kuin ruosteeton 156.

Avatar
alfa 156 v6
Viestit: 5368
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Car(s): Käyttis: Ampera, X5
harrasteet: Spider 2000, QP V 4.7S + 3200 GTA + Integrale 16v + 75 3.0 V6
Paikkakunta: Keuruu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja alfa 156 v6 »

Alfissimo kirjoitti:kieroutunut mielikuvitukseni näkee hienoja kohteita myös viher-valko-punaisen lipun ulkopuolelta :mrgreen:
:shock:

Avatar
alamajy
Viestit: 2050
Liittynyt: 01 Syys 2010, 08:37
Car(s): Bertone GT1300 Junior -69, Giulia 2018 Diesel, Giulia 2017 Bensa, 916 GTV -95 V6, Giulia 2018 Bensa (324hp)
Paikkakunta: Imatra

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja alamajy »

GreenThing kirjoitti:
Alfissimo kirjoitti:Onko muistakin merkeistä pitäminen ja hienojen autojen kehuminen siis kiellettyä?
Ehdottomasti!
terveisin nimim.:
Fiat on paras!
Ja Hondat rulettaa !! :silly:

Avatar
lerppu
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Touko 2011, 16:05
Car(s): Stelvio Super ’18 & BMW 225xe ’19 Ex: Giulietta MA tct & T-Jet, 166 busso, 2 x MiTo tct, GT JTS + 31 vääränmerkkistä exää
Paikkakunta: Metsälä

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja lerppu »

Alfa forumilla tapahtuvasta muiden merkkien arvioinnista: olisin huolissani jos ei olisi korrelaatiota. Onneksi Alfistit ovat ennen kaikkea moottoripäitä joilla on spesifistä rakkautta tähän monisyiseen merkkiin. Mutta - jotta voi arvioida, pitää olla vertailukohtia. "Lambrusco on parasta, en ole tosin koskaan mitään muuta juonutkaan, mutta - LAMBRUSCO ON PARASTA." - Se on hyvä että alfistit juovat vähän kaikkea ja tykkäävät muustakin kuin vain yhdestä kuivasta punaviinistä. :wink:

Avatar
Tuomas K
Viestit: 5545
Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Car(s): Peugeot 607
Alfa 75 V6
Saab 900 t16 Lux
Rellu Megane
Paikkakunta: Vantaa

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Tuomas K »

^Kokeilematta paskaa :mrgreen:

Joo, kyllä minä ainakin varaan vakaumuksellisimman autoinhon niitä merkkejä kohtaan joista on jotain kokemusta, eikä sekään ole kovin vakaumuksellista, paitsi tojotaa kohtaan :silly:

Avatar
JiiPee
Viestit: 2494
Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
Car(s): BMW K100RS-86
Ex: MiTo QV -10, 156 2.0TS -98
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja JiiPee »

^ Meillä "vihattiin" itä-autoja silloin kun olin about ajokortti-iän kynnyksellä. Kenelläkään meillä ei sellaista ollut, eikä sitä myöten kokemustakaan. Ne oli vaan niin rumia. Ekan kännin otin ihka uuden mossen keinonahkaisella takapenkillä. Lienee silläkin ollut vaikutusta kumulatiiviseen tunnetilaan :mrgreen: .

kurppa
Viestit: 736
Liittynyt: 18 Elo 2010, 21:47

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja kurppa »

Päällikkö tuli eilen fillarilla vastaan, ihmettelin onko Tamin autosta benziini loppu vai avaimet kadoksissa.
Selvis sitten tämäkin. :-D
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005799655.html

Avatar
Jiitee
Viestit: 4284
Liittynyt: 11 Loka 2011, 17:29
Car(s): 916- Spider 2.0 Twin Spark ’96, e-Cinquecento ´21 sekä koreealaine suvi larattava hyprit. Projektina VW Typ1 1964 DeLuxe.

ex-Giulia 2,0 TB ´17, 81' Giulietta 2.0 TC , ´03 FL 156 SW JTDMjet 16
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Jiitee »

OT: aika hyvin täällä porukoilla asiat , jos
sakin pitää avautua yhden pitkän sivun verran Hesan oikeaoppisesta kieliasusta ja inhokki tojotista :mrgreen:
siis oikeasti
Kuva
Alfauros-kianaaras
Air-cooled VW´s are cool too

Avatar
mutt
Viestit: 5418
Liittynyt: 08 Kesä 2004, 22:34
Car(s): Lanciat: Lybra SW 20V -01, Flavia Milleotto -69, Flaminia Berlina 2.8 -63 + mastapikkari -96 ja Dexta -60

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja mutt »

Olisiko ne sitten heikosti, jos tojotaa pitäisi päästä kehumaan joka välissä? :drinking:
Joka lumiharjaa säästää, se autoaan vihaa
Miesten ja poikien lelut erottaa vetokoukusta

Avatar
alfa 156 v6
Viestit: 5368
Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Car(s): Käyttis: Ampera, X5
harrasteet: Spider 2000, QP V 4.7S + 3200 GTA + Integrale 16v + 75 3.0 V6
Paikkakunta: Keuruu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja alfa 156 v6 »

kurppa kirjoitti:Päällikkö tuli eilen fillarilla vastaan, ihmettelin onko Tamin autosta benziini loppu vai avaimet kadoksissa.
Selvis sitten tämäkin. :-D
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005799655.html
Kunnon journalismia otsikoinnin suhteen...

"IS: Kiekkomies Juhani Tamminen kaahasi itselleen ajokiellon..."

"...Tammisen mukaan ylinopeuksia on kaikkiaan kolme. Hän kertoo esimerkkinä 89 kilometrin tuntinopeuden 80 kilometrin rajoitusalueella."

Kunnon kaahari, kuuden viikon rangaistuksella muutkin on samansuuruisia kaahauksia :roll:

Ja kyllä, en pidä itse minään tuollaista ylinopeutta 80 rajoitusalueella. Lähinnä nillityksenä joutavasta asiasta poliisien taholta.

kurppa
Viestit: 736
Liittynyt: 18 Elo 2010, 21:47

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja kurppa »

^
Itseltä otettiin kortti talteen kuukaudeksi muutama vuosi sitten. Kameraan yhdeksän kilomeetriä ylimääräistä, Alastaron varalaskupaikan päässä viistoista liikaa ja saman suoran toisessa päässä pysäytettiin, puhallutettiin ja suoritettiin yleinen paperien pläräys kunnes toinen pollareista keksi pyytää ajopiirturin kiekon. Ei ole enkä anna auto yksityiskäytössä, ei auta kuulemma auta yli 7 500 tonnisissa pitää olla piirturi käytössä vaikka Jeesus olisi kuskina.
Kolme sakkoa yhteen ja kortti pois, eniten tuossa vituttaa että olet maksanut kolmet sakot ja saat tuollaisen bonuksen kaupanpäälliseksi. Sakot pitäisi palauttaa jos kortti viedään.

Avatar
Jiitee
Viestit: 4284
Liittynyt: 11 Loka 2011, 17:29
Car(s): 916- Spider 2.0 Twin Spark ’96, e-Cinquecento ´21 sekä koreealaine suvi larattava hyprit. Projektina VW Typ1 1964 DeLuxe.

ex-Giulia 2,0 TB ´17, 81' Giulietta 2.0 TC , ´03 FL 156 SW JTDMjet 16
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Jiitee »

mutt kirjoitti:Olisiko ne sitten heikosti, jos tojotaa pitäisi päästä kehumaan joka välissä? :drinking:
Ei. Mulla on neutraali ja rationaalinen suhtautuminen Toyotaan. On siellä mallistossa tosin pari -kolme tunnetta herättävääkin peliä...

Naurattaa :mrgreen: sisäistä minää vaan joidenkin on-off suhtautuminen ( kotona lapsena opittu asenneko??) tiettyihin automerkkeihin, vaikka lähes kaikilla merkeillä on hyviä ja vähemmän hyviä malleja...
Kuva
Alfauros-kianaaras
Air-cooled VW´s are cool too

Avatar
Polforea
Viestit: 11125
Liittynyt: 21 Kesä 2011, 01:17
Car(s): 159 Berlina
159 Berlina
33 P4
348TB
350i DHC
4C 1:24 TBi
Paikkakunta: Viiva-k-fisu

Re: Yleinen avautumis-ketju

Viesti Kirjoittaja Polforea »

Jiitee kirjoitti:OT: aika hyvin täällä porukoilla asiat , jos
sakin pitää avautua yhden pitkän sivun verran Hesan oikeaoppisesta kieliasusta ja inhokki tojotista :mrgreen:
Niin on ja se on hyvä asia. Ei silti kuitenkaan jäädä tuleen makamaan ja tyydytä siihen että asiat on paremmin kuin Mongolian versiolla Pihtiputaan mummosta, vaan jatketaan omien murheiden kiroamista, voittamista ja olotilan kehittymistä.

Mutta koska kyseessä on Yleinen avautumisketju, niin jotain topicciakin: julkistan tänään omasta toimestani avautuneeksi kaksi colatölkkä.
Tekemällä mitä haluaa oppii tekemään mitä haluaa.

Lukittu