Alfan Blue & Me

Alfoista

Valvoja: Moderators

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja alfista »

Onko Suomeen toimitettu Blue & Me varusteisia Alfoja? Ymmärsin, että se voi hyödyntää kantoalueella olevia Bluetooth muisteja suoraan. Eli siis soittaa suoraan kännykässä olevia biisejä?

Avatar
Rolle
Site Admin
Site Admin
Viestit: 7785
Liittynyt: 27 Helmi 2003, 18:48
Car(s): 45e + GTX
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Rolle »


Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

Kiitsss. Eli ei soita bluetoothin kautta vaan usb piuhalla.

Avatar
Bisci
Viestit: 511
Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S
Paikkakunta: Savicity

Viesti Kirjoittaja Bisci »

Osaisikohan joku neuvoa, miten Blue&me:n ja Nokialaisen 6210 Navigaattorin saisi seurustelemaan keskenään? Värkit kyllä löytävät toisensa, muttei sen suurempaa säpinää synny: puhelin ei kytkeydy systeemiin, eli mitään aktia ei tapahdu.:roll:

Olikos foorumilla joku taannoin repostellut samaa asiaa.

Ainakin alfaowner.comilla on aiheesta topikki, mutta ongelmaan ei siellä tunnu olevan ratkaisua. Kommentti takavasemmalta kuului: "Nokia tekee paskoja puhelimia".
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg

Avatar
Alfisti felice
Viestit: 99
Liittynyt: 28 Maalis 2004, 05:45

Viesti Kirjoittaja Alfisti felice »

Kokeilepa poistaa kaikki käyttäjät systeemistä.

Sitten tee uusi paritus, äläkä anna synkronoida automaattisesti yhteystietoja, vaikka ehdottaisikin. Siirrä sitten puhelinluettelo manuaalisesti valitsemalla käsin luettelosta.

Joka kerta kun olen vaihtanut luuria niin ylläoleva on pitänyt suorittaa. Aina on kuitenkin lopulta ruvennut pelittämään. Nokialaisia kaikki mutta ei sinun malliasi.

Avatar
Bisci
Viestit: 511
Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S
Paikkakunta: Savicity

Viesti Kirjoittaja Bisci »

Kiitos vihjeestä! Tehty työtä käskettyä: Puhelimen päivittämisen ja B&M:n tyhjentämisen jälkeen 6210 asentui ihan nätisti B&M-järjestelmään. Mutta puhelinluetteloa ei saa tungettua Alfan systeemiin rautakangellakaan, tai no enpä kyllä kokeillut tuota välinettä...vielä.

Jopa B&M:n päivittäminen käynnistyi puhelimen kautta, mutta katkesi n. 15 min. ajon jälkeen kun Alfan täti ilmoitti topakasti gprs-yhteyden katkenneen.
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg

seppo
Viestit: 1354
Liittynyt: 30 Kesä 2008, 14:27
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja seppo »

Kokeile myös seuraavaa, jos osoitekirja ei tahdo siirtyä. Näin joutuu tekemään joissain tapauksissa :) kun ohjelmat eivät ole aivan päivän tasalla!
Suorita etä-sim käytön poisto,
- työkalut
- asetukset
- yhteydet
- Bluetooth yhteydet
- etä-sim käyttö sallittu

Jevgen
Viestit: 386
Liittynyt: 11 Heinä 2004, 03:29
Car(s): Isolohko Ducato + V70
Paikkakunta: Savitaipale

Viesti Kirjoittaja Jevgen »

Blue&Me:n päivityksiä voi ladata täältä.

Tuo Blue&Me päivitys + Nokian oma ohjelmistopäivitys + edellä mainitut toimenpiteet saivat Biscin 6210Navin ja Blue&Me:n löytämään yhteisen sävelen, vaikka järjestelmän ei pitäisi tukea kyseistä puhelinmallia. Myös puhelinluettelo asentui järejestelmään mukisematta.

Blue&Me:n voi päivittää muistitikulta hakemalla päivityspaketin linkkaamastani osoitteesta ja purkamalla paketin sisällön tyhjälle FAT32 muistitikulle niin, että tiedostot ovat tikun juurihakemistossa. Sitten vain autoon virrat päälle ja sen verran odottelua, että auto on tarkistellut tsydeemit läpi. Tämän jälkeen muistitikku usb-porttiin ja päivitys alkaa automatic. Järjestelmä ilmoittaa kun homma on paketissa ja tikun voi poistaa. Ennen päivitystä kannattaa lukea kyseisen päivityksen ohjeet huolella, ettei tule ylimääräistä asiaa Delttaan. Tuolla sivuilla sanotaan myös, että jos homma toimii ennestään, älä päivitä.

Avatar
Bisci
Viestit: 511
Liittynyt: 02 Elo 2007, 00:05
Car(s): V60 AWD,
OIIIIIIIO ja
TVR S
Paikkakunta: Savicity

Viesti Kirjoittaja Bisci »

Juu, nyt pelittää. Kiitos avusta. :wink:
Ne jotka puhuu ei tiedä, ne jotka tietää ei puhu.
K.Rosberg

Verbaali
Viestit: 120
Liittynyt: 24 Elo 2009, 12:54
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Verbaali »

Herättelen vanhaa aihetta, sori vaan: olen tässä ihmetellyt tuota Blue&me:tä ja sen hyödyllisyyttä, Miton brosyyri kertoo aika vähän aiheesta. Olen nimittäin verkosta lukemani perusteella ymmärtänyt, että toimiakseen kyseinen härpätys vaatii nimenomaan sen auton mukana tulevan HU:n eli autosoittimen? Eli jos haluaisin vaihtaa paremman Cd-soittimen tilalle, niin sepä ei onnistukaan, koska Microsoftin ja Fiatin yhteistyötekele pukkaa jotain virhettä? Kyseessä ei siis ole epästandardit liittimet pelkästään, vaan yksikköjen välillä kulkee jotain tietoa, joita muut soittimet ei ymmärrä tms? Ja muutenkin rattinamiskojen ja muiden kanssa on melkoista säätöä?

Pitäisi siis pärjätä sillä vakio-Blaupunktilla, joka autossa tulee jos ottaa B&M:n ja haluaa että sen kaikki toiminnot säilyy? Kai silläkin pärjää, jos asentaa vahvistimen, subin ja mahdollisesti paremmat kaiuttimet, mutta aika hankalaksi on homma tehty. Jotenkin ei yllätä, kun Microsoft on taas asialla.

Sitten toisekseen, B&M suomi-käytössä, ei taida ymmärtää suomenkieltä, vaan äänikomennot pitää antaa englanniksi ja lukee varmaan kännykän muistissa olevat nimetkin Lontoon murteella? Kuinka toimiva toi systeemi mahtaa olla näin suomalaisessa ympäristössä?

Avatar
PePe
Viestit: 172
Liittynyt: 17 Loka 2006, 17:15
Car(s): Baader-Meinhof Wagen
Ex Alfa 159 3,2 Q4
Ex Alfa 156 2,5 V6
Ex Alfa 155 2,5 V6
Ex Alfa 164 3,0 V6
Ex Alfa 75 Turbo
Ex Alfa GTV
Paikkakunta: Kauniainen

Viesti Kirjoittaja PePe »

Kieliversioita on vain ns suurille kielille, joten Suomeen autot on toimitettu englanninkielisellä versiolla. Halutessaan tuon kaiketi pystyy päivittämään tehtaan sivuilta ladattavilla ohjelmistoilla, mutta ei ole suomen kieltä listoilla näkynyt. Muuten toimii oikein hyvin. Äänikomentojen kanssa on toki se ongelma että monet suomalaiset nimet ovat englannin kielessä aivan mahdottomia tapauksia. Eli joutuu joko tallettamaan nimet englannin kielen ääntämykseen sopivassa muodossa, tai valitsemaan nimet/numerot valikosta.
Toinen puute jonka olen Blue&Me -systeemissä havainnut on erillisen säädön puuttuminen eri input-kanavien äänen voimakkuudelle. Tai ainakaan en ole moista löytänyt.
Muuten olen systeemiin oikein tyytyväinen.
Alkuperäistä soittorasiaa en ole yrittänytkään vaihtaa, joten tuohon yhteensopivuuteen muiden kanssa en ole joutunut perehtymään. Mutta ainakin USB-liitännän kautta tuohon saa helposti liitettyä muita äänilähteitä kunhan tiedostoformaatit ovat sopivia.

Verbaali
Viestit: 120
Liittynyt: 24 Elo 2009, 12:54
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Verbaali »

Joo, olis sitten vissiin parempi opetella sen verran italiaa, että komennot kävisivät auton kotikielellä? Ei sitä englantia kehtaisi Alfassa puhua...

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

Tuli vaihdettua auto ja samalla pääsin käyttämään Blue&Me systeemiä. Yksilössä on käsittääkseni yleinen vika, josta keskustellaan ainakin ulkomaisilla foorumeilla kiivaasti. Systeemin mikrofoni on nimittäin mykkä tai ainakin erittäin hiljainen. Jos tuosta on neuvoja, niin olisin kiitollinen.

Samoin kuin Verbaalilla tuli myös mieleeni, kuinka hölmöä on, että Alfan kanssa keskustellaan Englanniksi. Kielen päivitys oli yllättävän helppo proseduuri ja teen sen varmasti. Ymmärtääkseni Italian ääntämys on lisäksi Suomen kanssa samankaltainen, joten esimerkiksi numeron valinta puhelinluettelosta pitäisi toimia Englantia paremmin. Sitäpaitsi aika hienoa, jos Alfa lukee tekstiviestini Italian korostuksella!

Alla kielen päivityslinkki MiTolle.. kai toimii muissakin (sivu 2)
http://www.alfaromeo.co.uk/cmsen/models ... ue-me.aspx

Blue&Me ohjelmistopäivityksiä:
http://www.fiat.co.uk/Content/Article.aspx?id=19155

Planetti
Viestit: 32
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 23:14

Viesti Kirjoittaja Planetti »

Itse käytin Blue&MR HF kokonaiset kaksi päivää. Kyllästyin kun porukka koko ajan valitti, että joko kaikuu tai sitten kuulostaa siltä että olisin kaivossa...

Suuremmaksi ongelmaksi on osoittautunut, että en saa systeemiä soittamaan mitään muistitikulta. Ymmärtääkseni pitäisi olla samalainen kun esim. Kiassa, että tyrkkäät vaan muistitikun missä MP3:sia kiinni ja alat selailemaan kansioita. Olen kokeillut useammalla tikulla ja useita eri levyjä/biisejä, mutta mitään ei tapahdu. Olenko ymmärtänyt väärin ja pitääkö tässä lähteä MP3-soitin ostoksille vai enkö vaan osaa?

Lontoonkieliset puhekäskyt systeemi ymmärtää hyvin... Vielä kun olis mitä käskeä. Vähän kun olis oma naispuolinen ritariässä, minkä kanssa voi alkaa kinata jos tulee yksinäinen olo ajellessa =)

Avatar
Alfisti felice
Viestit: 99
Liittynyt: 28 Maalis 2004, 05:45

Viesti Kirjoittaja Alfisti felice »

Planetti kirjoitti:Itse käytin Blue&MR HF kokonaiset kaksi päivää. Kyllästyin kun porukka koko ajan valitti, että joko kaikuu tai sitten kuulostaa siltä että olisin kaivossa...
Itselläni ei tällaista vaivaa.
Planetti kirjoitti:Suuremmaksi ongelmaksi on osoittautunut, että en saa systeemiä soittamaan mitään muistitikulta. Ymmärtääkseni pitäisi olla samalainen kun esim. Kiassa, että tyrkkäät vaan muistitikun missä MP3:sia kiinni ja alat selailemaan kansioita. Olen kokeillut useammalla tikulla ja useita eri levyjä/biisejä, mutta mitään ei tapahdu. Olenko ymmärtänyt väärin ja pitääkö tässä lähteä MP3-soitin ostoksille vai enkö vaan osaa?
Kokeile vaikka äänikomentoa "play anything", löytyy myös media playerin alta valikosta.

Jos rupeaa pelittämään niin laita "settings":stä "autoplay" asentoon "on".

Jos haluat selata kansioita niin sano "folders", myös esim. "artists", "albums" ja "genres" toimivat.

Planetti
Viestit: 32
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 23:14

Viesti Kirjoittaja Planetti »

Ainoo mitä se sanoo ja mitä siinä lukee on, että "No media found"

Minkä kokosia ja merkkisiä muistitikkuja olette käyttäneet?

HF:n volumea ja oletusvolumea pystyy säätämään. Mikäli sen kuitenkin laittaa niin matalalle, että ääni ei kierrä ja kaiju kuulijalle, tulee ongelmaksi se, että en enää itse meinaa kuulla mitä vastapuolella sanotaan minulle.

Puhelimen (E51) yhdistäminen järjestelmään oli helppoa, mutta en myöskään saanut puhelimen muistikortilla olevia biisejä kuulumaan. Puhelin kyllä lähettää niitä autolle (koska eivät kuulu puhelimen kaiuttimesta), mutta ne eivät kuitenkaan kuulu auton kaiuttimista.

Teoriassa hemmetin hieno systeemi, mutta... =)

Avatar
Portti
Viestit: 1158
Liittynyt: 21 Maalis 2005, 09:40
Car(s): Alpine A110 '22 ja Fiesta ST '19
(ex-Abarth 500 Esseesse + ex-147 GTA + ex-Megane RS 265 Trophy)
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Portti »

Abartheissa on tuota samaa Blue & Me -tsydeemiä ja minullakin on sellainen omassani. Ulkomaisten foorumien perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin Abartheissa noissa on ollut aika paljon juuri tuota "No media found" -vikaa.

Korjauksiksi on ehdotettu ainakin seuraavia:

- Lisää musiikkia jollekin toiselle muistitikulle (voi olla ihan pieni tikku ja muutama biisi) ja vaihda tämä vähäksi aikaa toimimattoman tilalle. Kun tämä toinen alkaa pelittää niin vaihda aiemmin toimimaton tilalle.
- Mikäli em. ei auta niin akun negatiivisen piuhan irrottaminen hetkeksi voi auttaa. Tästä tarkempi ohje:

- Leave the the ignition off for at least 20 min.
- Disconnect the negative battery lead
- Leave the battery disconnected for couple of minutes
- Reconnect the battery lead
- Turn the ignition on
- Insert the USB-stick

Itsellä teki kerran tuon "No media found" -tempun ja tuolla akun piuhan irrotuksella homma alkoi pelittämään. Tuo on vissiin ainoa keino nollata/resetoida Blue & Me. Se, mitä muuta tuo akun kengän irrottaminen aiheuttaa niin sitä en osaa sanoa.
ex-Abarth 500 Esseesse: http://www.pertti.com/abarth
ex-147 GTA: http://www.pertti.com/gta

Avatar
PePe
Viestit: 172
Liittynyt: 17 Loka 2006, 17:15
Car(s): Baader-Meinhof Wagen
Ex Alfa 159 3,2 Q4
Ex Alfa 156 2,5 V6
Ex Alfa 155 2,5 V6
Ex Alfa 164 3,0 V6
Ex Alfa 75 Turbo
Ex Alfa GTV
Paikkakunta: Kauniainen

Viesti Kirjoittaja PePe »

Planetti kirjoitti:
Minkä kokosia ja merkkisiä muistitikkuja olette käyttäneet?

HF:n volumea ja oletusvolumea pystyy säätämään.
Minulla on melkein jatkuvasti tuolla Kingstonin 2 GB:n muistitikku, hyvin on pelannut.
Mistä olet löytänyt HF:n oletusäänenvoimakkuuden säädön? Olen tuota hakenut, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Siis kanavakohtainen säätö niin ettei oletusäänenvoimakkuus muista ohjelmalähteistä muutu samalla.

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

HF äänenvoimakkuuden säätö on yhteinen koko B&M systeemille ja löytyy soittimen menusta muistaakseni "external volume" kohdasta. Vaikuttaa kaikkeen B&M ääneen, eli myös muisti tikulta soitettavien biisien volumeen. Helposti käy niin, että tikun biisit soivat suurella voimakkuudella, mutta B&M rouvan ääni ei kuulu kunnolla.

Jos joku tietää, miten noita saisi säädettyä erikseen, niin olisipa mukava tietää. Mikrofonin toimimattomuuskin saattaa tietenkin sekin olla jostain säädöstä kiinni, mutta missä mahtavat olla?

Planetti: Puhelimen muistissa olevaa musiikkia soitin ei soita ellei sitä kytke usb-piuhalla autoon. Silloin puhelin (sen muistikortit) pitäisi toimia tavallisen muistin tapaan.

Ainahan on mahdollista, että softaan tulee päivityksiä.

Avatar
Wile E. Coyote
Viestit: 4138
Liittynyt: 23 Kesä 2003, 07:24
Car(s): GTV V6 TB 1996
käyttöauto:turbo traktori
156 V6 Q2 2000
"in memoriam"
Paikkakunta: Kuusankoski

Viesti Kirjoittaja Wile E. Coyote »

Planetti kirjoitti:Itse käytin Blue&MR HF kokonaiset kaksi päivää. Kyllästyin kun porukka koko ajan valitti, että joko kaikuu tai sitten kuulostaa siltä että olisin kaivossa...
Minulla on Pioneerin autosoitin jossa bluetooth handsfree, puhelinmuistion siirto jne. Audion kanssa ihan sama ongelma, ei voi käyttää koska kaikki valittaa kaikua puheluissa. Ja puhelinmuistio ei siirry, ei vaikka mitä tekisi. Oli hyödyllinen ostos :roll:
Ayrton Senna da Silva forever

Avatar
Alfisti felice
Viestit: 99
Liittynyt: 28 Maalis 2004, 05:45

Viesti Kirjoittaja Alfisti felice »

Portti kirjoitti:Itsellä teki kerran tuon "No media found" -tempun ja tuolla akun piuhan irrotuksella homma alkoi pelittämään. Tuo on vissiin ainoa keino nollata/resetoida Blue & Me. Se, mitä muuta tuo akun kengän irrottaminen aiheuttaa niin sitä en osaa sanoa.
Minulla tekee käytännössä joka kerta tuon jos laitan autoon virrat päälle ja sammutan lyhyen hetken (<2 min) kuluessa, jolloin B&M:n tietokanta tikusta sekoaa.

Kaikki kokeilemani tikut ovat toimineet samalla tavalla, nyt sisällä pääosin 16GB Sandisk, jossa n. 10 G musiikkia.

Aina on ruvennut pelittämään tikun hetkellisellä vaihdolla (lastenmusiikille oma tikku).

Akun kengän sijaan sulakkeiden irrotuskin auttaa, muistaakseni B&M:llä 2 kpl.

Muistaakseni tuo "external audio volume" nimenomaan säätää vaan musiikin volyymiä, eli naisen äänentaso pysyy vakiona. Olen ainakin itse onnistunut säätäämään myös suhteen kohdalleen.

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

Kyllä tässä neidin äänentaso muuttuu juuri extended säädöstä. Säätelin nimittäin sitä juuri eilen. Eroja softaversioissa?

Toisaalta luulisin, että koko b&m systeemin ääni on kytketty soittimen auxiin, eli sen äänentaso muuttuu kokonaisuudessa. Jos keskinäisiä tasoja haluaisi muuttaa sen pitäisi tapahtua b&m puolelta tällä logiikalla.

Piru vie, kun saisi vielä tuon mikrofonin toimimaan.

Planetti
Viestit: 32
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 23:14

Viesti Kirjoittaja Planetti »

Joo samasta olisko ollu "external volume" säätyy tuo HF:n volume. Voi olla, että säätää tosiaan esim. sen tätin höpötyksen voimakkuutta.

Muistatteko ulkoa mitkä sulakkeet ne oli millä sen sais nollattua? Ovat varmaan rattiputken vieressä olevassa sulakekotelossa? Ei viittis repiä tota akun napaa irti, kun tiedän, että se nollaa paljon muutakin kun radion...

Verbaali
Viestit: 120
Liittynyt: 24 Elo 2009, 12:54
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Verbaali »

Oletteko havainneet eroja erilaisten usb-tikkujen toimivuudessa B&M:n kanssa? Mulla on tuommonen 512 gigan vanha Kingston-tikku, jossa on vaan 3-4 albumia ja soitin löytää ne hyvin ja myös jatkaa auton käynnistyksen jälkeen siitä mihin soitto loppu kun auto sammutettiin.

Sitten mulla on tämmönen uusi Verbatim 4 GB minitikku, joka on noin sormenkynnen kokoinen. Albumeja on parikymmentä varmaan. Siitä kappaleet löytyy kyllä pienen odotuksen jälkeen mutta soitin tahtoo aloittaa aina ekasta albumista, eikä siitä mihin soitto viimeksi loppu.

Planetti
Viestit: 32
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 23:14

Viesti Kirjoittaja Planetti »

Ostin vielä yhden uuden 4gb muistitikun ja laitoin siihen tällä kertaa vaan reilun gigan mp3:sia ja se alko toimia.

Siispä laite on vaan todella nirso tikuista ja vaikuttais vähän siltä, että jos tikkuun lataa useita gigoja, niin ei toimi. Onkohan havaintoni ihan väärä?

Avatar
Portti
Viestit: 1158
Liittynyt: 21 Maalis 2005, 09:40
Car(s): Alpine A110 '22 ja Fiesta ST '19
(ex-Abarth 500 Esseesse + ex-147 GTA + ex-Megane RS 265 Trophy)
Paikkakunta: Hollola/Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Portti »

Abartheissa tuntuu olevan myöskin käyttäjillä ongelmia isojen tikkujen kanssa (>4 GB).
ex-Abarth 500 Esseesse: http://www.pertti.com/abarth
ex-147 GTA: http://www.pertti.com/gta

Verbaali
Viestit: 120
Liittynyt: 24 Elo 2009, 12:54
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Verbaali »

Planetti kirjoitti:Ostin vielä yhden uuden 4gb muistitikun ja laitoin siihen tällä kertaa vaan reilun gigan mp3:sia ja se alko toimia.

Siispä laite on vaan todella nirso tikuista ja vaikuttais vähän siltä, että jos tikkuun lataa useita gigoja, niin ei toimi. Onkohan havaintoni ihan väärä?
Minkä merkkinen tikku? Olis kiva laatia vähän listaa varmasti toimivista merkeistä ja malleista.

Planetti
Viestit: 32
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 23:14

Viesti Kirjoittaja Planetti »

Kingston 4gb

Makso gigantissa kokonaiset 8.90€.

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja alfista »

B&M mikrofoni tuli kuntoon, kun silmälasikotelo vaihdettiin. Piuha irti luulen ma. Nyt HF toimii hyvin ja saa myös juteltua neiti B&M kanssa.

Onko joku saanut soitettua puhelimen nettiradiota tai puhelimen musaa suoraan pelkällä bluetooth yhteydellä? EDIT:olihan tuo kuitattu jo aiemmin, siis ei...

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja alfista »

Sain vasta pari päivää sitten tehtyä Blue&me kielen vaihdon Italiaksi ja nyt on ollut sen verran hauskaa, että pitää suositella!

Vaihdoin siis puhesyntetisaattorin (naisäänen) kielen Italiaksi. Menujen tekstin kielen voi vaihtaa erikseen menujen asetusten kautta.

Jos tätä lukevassa Alfistissa piilee vähänkää Italia-fania, niin tuo kieli kannattaa vaihtaa ilman muuta. Täysin turha toiminto muuttuu kerta heitolla hauskaksi teatteriesitykseksi, kun kyydissäolijat voi ällistyttää pienellä Italiankielisellä keskustelulla Alfan kanssa. Sitäpaitsi on aivan sama onnistuuko toimenpide, koska kukaan ei kuitenkaan ymmärrä sanaakaan Italiaa. Sitähän voisi sanoa vaikka, että Auto tuossa ilmoitti, ettei ole tyytyväinen ysivitoseen vaan haluaisi korkeaoktaanista.

Samoin puheentunnistus muuttui ja nyt se toimii ensimmäistä kertaa Suomen kieleen sopivasti. Nyt voi soittaa emännälle muutamalla sanalla ja lausumalla nimi. Homma toimii kolmella neljällä vuorosanalla, joista muodostuu pieni hauska keskustelu.

Tekstiviestin luku ei minulla vielä toimi, mutta Lumia 800 pitäisi kyllä toimia tässä suhteessa, jos olen oikein ymmärtänyt. Pitää palata tuohon myöhemmin,

Puhekielen voi vaihtaa helposti (myös takaisin) siten, että kopioi Blue&me sivustosta muutaman tiedoston tyhjälle usb-muistitikulle ja työntää sen Alfan usb porttiin sytytysvirran ollessa päällä. Kone ilmoittaa päivityksen olevan meneillään, kunhan odottaa kärsivällisesti. Moottorin käynnitysohjeita ei kannata totella (159 koloavain) vaan odottaa vain ilmoitusta "update ready" tai jotain sinnepäin. Vaikka tuo menesi mönkään (sammutat virran tms), niin voi näköjään toistaa uudelleen, kuten itse kokeilin.

http://www.blueandme.net/blueandme/inde ... /download/
EDIT: sivusto on uusittu, yllä linkki Support>Download osioon

Jos on ihan hukassa Italian kanssa, niin sivustosta kannattaa tulostaa autoon B&M pikaoppaat sekä englanniksi, että italiaksi. Silloin sinulle muosostuu kätevä Rosettan kivi (sanakirja), jolla voi suunnistaa menuissa Italiaksi ja tarkistaa englanninlielisestä missä mennään.
Viimeksi muokannut alfista, 31 Heinä 2012, 09:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Farina
Viestit: 1498
Liittynyt: 13 Huhti 2008, 18:09
Car(s): Japanilainen sähköinen mukamaasturi
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Farina »

Selailin näitä Blue & Me keskusteluja, mutta en heti löytänyt kikkaa, jolla iTunesista imettyjä biisejä voisi soittaa tikulta Blue&Me:llä. Yksikin iTunesista imetty biisi (mp4-muotoinen?) sekoittaa soiton ja ei meinaa millään saada seuraavaa biisiä soimaan. Tuntuu, että biisin perään tulee "haamubiisi", jolloin ei kuulu mitään, mutta B&M:kään ei tee mitään, vaikka kuinka naputtelee seuraavaa/edellistä biisiä. Onko muilla vastaavia ongelmia? Ratkaisuja?

Avatar
Janne
Viestit: 2117
Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 1.8t -90, 75 TS -89.Käyttis: Bmw X1 -18
Paikkakunta: Oulu

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Janne »

On vastaavia ongelmia ja ei niitä pysty vissiin soittaan.
Alfa Romeo 155 V6 1992

Avatar
Farina
Viestit: 1498
Liittynyt: 13 Huhti 2008, 18:09
Car(s): Japanilainen sähköinen mukamaasturi
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Farina »

^Entäs jos yhdistää iPodin tai muun MP3-soittimen? Onko kenelläkään kokemuksia?

jkf
Viestit: 95
Liittynyt: 30 Loka 2009, 18:48
Car(s): Giulia Veloce 2.2 jTDM, ex. Giulietta 2.0 jTDM, ex. MiTo 1.6 jTDM
Paikkakunta: Kuukkajärvi 62.500766;25.438650

Re:

Viesti Kirjoittaja jkf »

Verbaali kirjoitti: Minkä merkkinen tikku? Olis kiva laatia vähän listaa varmasti toimivista merkeistä ja malleista.
Verbatim 4Gt

jkf
Viestit: 95
Liittynyt: 30 Loka 2009, 18:48
Car(s): Giulia Veloce 2.2 jTDM, ex. Giulietta 2.0 jTDM, ex. MiTo 1.6 jTDM
Paikkakunta: Kuukkajärvi 62.500766;25.438650

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja jkf »

alfista kirjoitti: Tekstiviestin luku ei minulla vielä toimi, mutta Lumia 800 pitäisi kyllä toimia tässä suhteessa, jos olen oikein ymmärtänyt. Pitää palata tuohon myöhemmin,
Lumia 800 toimi ongelmitta heti parituksen jälkeen ja lukee tekstiviestit ilman eri asetuksia.

Täytyy kokeilla, josko vaihtaisi tuohon italiankieliseen puheeseen, suomenkieli on hirveätä englanniksi lausuttuna... :) Eli kiitos ohjeistuksesta!

Avatar
Janne
Viestit: 2117
Liittynyt: 19 Huhti 2004, 21:12
Car(s): Käyttöharraste 155 V6 -92, Exät: 159 SW 1750 TBi Business Centenary -11, 156 SW 1.8 TS Super -01, 75 1.8t -90, 75 TS -89.Käyttis: Bmw X1 -18
Paikkakunta: Oulu

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Janne »

Alfan härpäke ei tunnista iPodia suoraan USB väylään, vaan se vaatii jonkun purkin väliin. Jonkun normaalin 10 pennin mp3 soittimen se kait tunnistaa ok.
Myöskään iPhonea Blue&Me systeemi ei tunnista ilman moninkertaista järjestelmäpäivitystä :(
Alfa Romeo 155 V6 1992

Avatar
HopeinenQ
Viestit: 439
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 23:12
Car(s): Kia Cee'd SW 1.6 -14
Paikkakunta: Hyvinkään ruhtinaskunta

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja HopeinenQ »

Janne kirjoitti:Alfan härpäke ei tunnista iPodia suoraan USB väylään, vaan se vaatii jonkun purkin väliin. Jonkun normaalin 10 pennin mp3 soittimen se kait tunnistaa ok.
Myöskään iPhonea Blue&Me systeemi ei tunnista ilman moninkertaista järjestelmäpäivitystä :(
Tunnistaa kyllä esim iPodin, mutta toimii ainoastaan jos on valinnut "Salli levyn käyttö" -ominaisuuden iTunesista (toimii kuten USB-tikku ja syö totaalisesti iPodin idean). Tämäkin on mahdotonta jos on jokin uudemmista iPodeista käytössä taikka sitten iPhone.

Jos hommaa sen adapterin tuohon väliin, niin silloin toimii suoraan heittämällä ja esim iTunesin soittolistat toimivat.
Siperia opettaa. Chuck Norris opetti Siperiaa.

Avatar
Farina
Viestit: 1498
Liittynyt: 13 Huhti 2008, 18:09
Car(s): Japanilainen sähköinen mukamaasturi
Paikkakunta: Pirkkala

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Farina »

HopeinenQ kirjoitti:
Janne kirjoitti:Alfan härpäke ei tunnista iPodia suoraan USB väylään, vaan se vaatii jonkun purkin väliin. Jonkun normaalin 10 pennin mp3 soittimen se kait tunnistaa ok.
Myöskään iPhonea Blue&Me systeemi ei tunnista ilman moninkertaista järjestelmäpäivitystä :(
Tunnistaa kyllä esim iPodin, mutta toimii ainoastaan jos on valinnut "Salli levyn käyttö" -ominaisuuden iTunesista (toimii kuten USB-tikku ja syö totaalisesti iPodin idean). Tämäkin on mahdotonta jos on jokin uudemmista iPodeista käytössä taikka sitten iPhone.

Jos hommaa sen adapterin tuohon väliin, niin silloin toimii suoraan heittämällä ja esim iTunesin soittolistat toimivat.
Mistähän näitä adaptereita voi hankkia? Sori tyhmät kysymykset, mutta en ole mikään gadget-guru.

Avatar
HopeinenQ
Viestit: 439
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 23:12
Car(s): Kia Cee'd SW 1.6 -14
Paikkakunta: Hyvinkään ruhtinaskunta

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja HopeinenQ »

Farina kirjoitti: Mistähän näitä adaptereita voi hankkia? Sori tyhmät kysymykset, mutta en ole mikään gadget-guru.
Omani hankin suoraan Autokeskukselta, mutta tuolla niiden sivuilla kyseistä tuotetta ei enää ole. Jos ei AK:lta löydy, niin sitten täältä: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :4772.html
Siperia opettaa. Chuck Norris opetti Siperiaa.

Avatar
Nelli
Viestit: 906
Liittynyt: 30 Loka 2003, 04:21
Paikkakunta: Mariefors

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Nelli »

Kyllä mulla ainakin Ipod toimii ihan heittämällä Blue&Me:n kanssa. Ei mulla mitään adaptereita välissä ole. Ompun oma USB-piuha vaan.
Soitin on muuten Ipod Nano (5th gen) jos se nyt mitään vaikuttaa tai edes ketään kiinnostaa :wink:
ex-33 1.7ie, ex-164 QV, ex-147 1.6, Triumph S4, ex-Mito QV, ex-166 V6 -99,Opel Mokka -16

Avatar
Stilo
Viestit: 408
Liittynyt: 18 Huhti 2004, 03:27
Car(s): i20 N
Paikkakunta: Lahti

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Stilo »

Noi Blue&me systeemit alkoi tunnistamaan iPodeja yms. suoraan ilman tuota adapteria jossain 2010 puolivälin tienoolla muistaakseni. Jossain näin mallikohtaiset runkonumerot joista lähtien on päivitetty järjestelmä ja sitä vanhemmat vaatii tuon adapterin. Fiatin sivuilta löytyy nuo runkonumerot eri malleihin, mutta Alfan sivuilta ei. Vanha Bravoni oli 6/2010 tullut tehtaalta ja se tais olla aikalailla viimisiä jotka adapteria vaatii.
"...the driver comments about understeer at low, medium, and high speed corners."

Avatar
HopeinenQ
Viestit: 439
Liittynyt: 20 Tammi 2006, 23:12
Car(s): Kia Cee'd SW 1.6 -14
Paikkakunta: Hyvinkään ruhtinaskunta

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja HopeinenQ »

Tunnistaako se myös iPod soittimessa olevat soittolistat?

Yks ominaisuus jonka ainakin itselle toi tuo adapteri oli se, että nyt järjestelmä ei jankuta sitä "Building media library. Please wait...". iPod täynnä musiikkia niin jos tekee reissun Hyvinkäältä Ouluun, niin library on valmis jossain Kokkolan tienoilla. Nyt musiikkia voi soittaa per heti.
Siperia opettaa. Chuck Norris opetti Siperiaa.

Avatar
hjpp
Viestit: 1911
Liittynyt: 29 Marras 2006, 22:42
Car(s): Spider V6, 164 ts, (Xf 30d)
Paikkakunta: Espoo

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja hjpp »

Puhelimessa on nykyään jo hulppeasti bluetooth... :oops: ...ja kokeilin tämänkin systeemin toimintaa. Puhelinluetteloa selatessa huomasin, että systeemi ei näytä puhelinnumeroita, joita vastaavissa nimissä on ä-, ö- tai å-kirjain. Miten muilla ja saako tuon korjattua jotenkin?

sanctus
Viestit: 1094
Liittynyt: 08 Syys 2010, 12:27
Car(s): Giulietta 1.4 TB MultiAir 125 kw

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Vanhaa topikkia ylös.

Onko joku, jolla on käytössä Blue&Me -järjestelmä, kokeillut saada audio streamia toimimaan järjestelmässä onnistuneesti esim. USB:n liitettävien A2DP -vastaanottimien kanssa?

Itselläni on vanhempi malli B&M -järjestelmästä eli siitä puuttuu tehdasasenteisen aux-in -liitäntä, joten esim. Spotify -striimin kuuntelu auton kaiuttimista ei onnistu helposti. Kokeilin jo muutamaa HF-lähetintä (Belkinin Tunecast ja joku hieman kalliimpi Belkin), mutta niiden ongelmana on käytännössä se, että lähetin ottaa huomattavan paljon häiriöääniä moottorista (turbosta?), eikä äänenlaatu muutenkaan ollut kaksinen.

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja alfista »

Samaa mietitty täälläkin. Missä :drinking: tuo aux-liitäntä sijaitsee? En ole varma siitä mikä bm versio tässä 2007/2008 159ssä on.

BM näkyy muuten muutaman sekunnin "kuulokkeena" kännykässä. Toimisikohan a2dp jos ehtii parittaa nopeasti ?

Avatar
Capirex
Viestit: 394
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 18:03
Car(s): Skoda Octavia 1.4 TSI DSG -15, ex-159 jtdm 2.0 -10, ex-147 2.0 -08, ex-147 2.0 sele -02, ex-156 2.0, ex-156 2.4 jtdm, ex-Ducati 748 -00, ex-Ducati 750SS -95
Paikkakunta: Helsinki/Tampere

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Capirex »

Eikö kännykkään saa sellaista A2DP lähetintä joka toimii sinihampaan kautta kuten HF soittaminen. Niinkun esimerkiksi tämmönen iPhoneen. http://www.ebay.de/itm/Audio-Bluetooth- ... 3a7e9d602d

En näe mitään syytä ettei toimisi tuolla...

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja alfista »

Ei kai tämä ole kännykästä kiinni. Tietääkseni kaikissa on A2DP tuki. Ongelma on Alfan päässä, eli B&M ei tue A2DP kuuntelua ja tämän takia pitäisi virittää ylimääräinen Bluetooth vastaanotin.

Tämä näyttäisi olevan tehty juuri tähän tarkoitukseen. Vehkeessä on vain ylimääräisiä toimintoja, mutta myös A2DP
http://www.carcommunications.co.uk/dens ... th-adaptor" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit: Hommasin pari tällaista:

http://www.tietokonekauppa.fi/?koodi=144152" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
alfista
Viestit: 2806
Liittynyt: 14 Helmi 2004, 00:55
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja alfista »

Katsoin, että Fiat 500L mallissa on Blue&Me tilalla Uconnect niminen järjestelmä. Säikähdin tietysti aluksi, että se on joku antero (kun olen nokia fani), mutta ällös peljästy. Fiat konsernin tuotteissa on jatkossakin Windows Embedded, Uconnect on vain uusi versio siitä. Toivottavasti tuossa on jo A2DP!!!

http://www.microsoft.com/casestudies/Ca ... 0000002230" onclick="window.open(this.href);return false;

Taika-Jim
Viestit: 42
Liittynyt: 22 Touko 2012, 19:00
Car(s): Giulietta MA
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Aiemmista viesteistä luikin jo että Nokian Lumia on saatu ainakin jollain lailla kytkettyä blue&me järjestelmään. Onko jollain enempi tietoa mitkä ominaisuudet toimii ja mitkä ei? Blue&me nettisivut ei tunne koko Lumiaa vaikka blue&me lienee Microsoftin tekeleitä. Ratissakin on windows logo.

Avatar
TommiS
Viestit: 542
Liittynyt: 17 Marras 2005, 22:05
Car(s): Ex. Mito / V6 / Tessu
Paikkakunta: Vantaa

Re: Alfan Blue & Me

Viesti Kirjoittaja TommiS »

Ainakin Lumia 900 naksahti kiinni MiToon saman tien ilman mitään kikkailuja.
HF pelasi, osoitekirja siirtyi mutkattomasti, ja tekstiviestitkin luettiin ääneen.
Muista ominaisuuksista ei havaintoja, mutta perussetti ainakin pelasi.
Nyttemmin puhelin on vaihtunut, joten tämän enempää apuja tähän asiaan ei ole nyt tarjolla.

Vastaa Viestiin