Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 25 Helmi 2020, 13:32



Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 
Alfa 159 keskuslukituksen kauko-ohjaus pakkasessa 
Kirjoittaja Viesti

Liittynyt: 26 Marras 2004, 12:01
Viestit: 10
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti Alfa 159 keskuslukituksen kauko-ohjaus pakkasessa
Terve.

Onko muilla ollut 159:ssä ongelmia pakkasella kauko-ohjattavan keskuslukituksen kanssa?

Nytten kun viimein on pakkaset alkaneet, niin joka aamu kun 159 luo menee ja painaa avaimessa oven avaus nappia, niin ei mitään tapahdu. Ovi täytyy avata manuaaliavaimella. Auton käynnistämisen jälkeen keskuslukituksen kauko-ohjauskin sitten toimii normaalisti.

Onko mitään "lääkettä" jolla asian voisi korjata?

Ei ole iso ongelma, mutta silti kyrsii..


15 Joulu 2009, 22:04
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Elo 2005, 13:35
Viestit: 1760
Paikkakunta: Ylöjärvi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Onkos siinä avaimessa joku patterihässäkkä sisällä? En viittinyt ruveta purkamaan.
No onhan sulla toinen avain kokeile sitä - toimiiko?
Voi olla patterinvaihto tai avaimenputsaus paikallaan.

Vilkauttaako valoja, kun painat avainta, eli lähettääkö mesitsiä?
Jos vilkkuu, niin sitten varmaan on piuhassa vikaa, joka johtaa lukoille.

_________________
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6


15 Joulu 2009, 22:18
Profiili

Liittynyt: 26 Marras 2004, 12:01
Viestit: 10
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti Keskuslukitus
En ole kokeillut toista avainta, mutta uskoisin ettei toisen avaimen kokeilu auta tilanteeseen (voin toki kokeilla).

Kun aamulla yritän avata oven, niin valot eivät vilkahda ollenkaan. Eli toisinsanoen avaimen nappien painelu ei aiheuta minkäänlaista reaktiota autossa.

Kun auton käynnistää ja sitten esim sammuttaa hetimmiten, niin avain toimii ongelmitta. Ongelma esiintyy vain, kun nyt pakkasella auto on seissyt ulkona yön yli.


16 Joulu 2009, 07:32
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Elo 2005, 13:35
Viestit: 1760
Paikkakunta: Ylöjärvi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Puhdasta arvailua kun en tiedä yleensäkään sähköistä mitään tai miten ne on 159:ssä viritelty:
-Oveen menevä johtonippu on löysällä tai hapettunut, eli kun avaat oven se liikkuu hieman, jonka jälkeen virtanen kulkee läpi taas.
- Koetapa putsata tai liikutella nippua edes taas, että tulee puhdasta liitinpintaa.
- Soita nyt vielä vaikka Deltaan sähkärille, niiltä löytyy varmaan varvempi vastaus tai arvaus. Voithan kokeilla uusien edustajien palvelukykyäkin.

_________________
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6


16 Joulu 2009, 09:58
Profiili

Liittynyt: 11 Huhti 2009, 13:21
Viestit: 27
Paikkakunta: lahti
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Joo,tuttu "vika " meikäläisenkin 159:ssä.Menee mykäksi pakkasella,mutta lauhalla ja kesäkelillä toimii moitteetta.Viime talvena käytin Deltalla ,
kun ajattelin,että oisko isompikin vika,mutta ei löytynyt kuin vähän rasvan puutetta lukoista.Vähän auttoi voitelu,mutta taas on sama ongelma.
Jännä juttu ,että kun renaa kaukosäätimestä lukkoja auki ja kiinni,luulisi edes yrittävän vaikka jäässä olisikin, vika muuten koskee myös takaluukun lukkoa.
Molempia kaukosäätimiä olen myös kokeillut patterinvaihdon kera,ei apua.
Tokihan autoon avaimella pääsee sisään.
Oiskohan systeemissä semmonen juttu,että jos lukon avausmekanismi vähänkin jumittaa/jäässä,keskuslukitus kieltäytyy toimimasta kauko-ohjaimesta.??


16 Joulu 2009, 17:05
Profiili

Liittynyt: 06 Elo 2009, 17:21
Viestit: 149
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Mulla teki viime talvena muutaman kerran samoin. Vaihdettiin
Deltassa uusi "avainpesä" tai jotain sinnepäin. Se tulee muistaakseni tehtaalta
valmiiksi koodattuna.

Nyt on pelittänyt hyvin, toistaiseksi.


17 Joulu 2009, 16:25
Profiili

Liittynyt: 02 Touko 2005, 23:49
Viestit: 94
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Mulla sama vika.
Keskuslukko ainakin mulla toimii heti kun vääntää avainta lukossa, eli ei edes tarvitse käynnistää. Todella ärsyttävä "ominaisuus" varsinkin kun lukot jäätyvät suht helposti.

_________________
- Bensa on pensselinpesua varten.. -


17 Joulu 2009, 20:24
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Elo 2005, 13:35
Viestit: 1760
Paikkakunta: Ylöjärvi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
159 ei ole tehnyt kertaakaan.

Vanhassa Passatissa oli lukitustangot, jotka jäätyivät kiinni oven sisässä tukipehmusteena olevaan vaahtomuoviin ja torppasivat kaukolukituksen toiminnan.
No, jos näin oli, vois ajatella, että lukkojen rasvaus toimisi.

Eli itse tunkesin taas tässä silikoni suihketta lukkoihin, sinne kun ei saa aseöljyä meneen kirveelläkään. Lukoilla tarkoitan siis niitä oven sisäkarmissa olevia, en niitä mihin avaimilla sörkitään. Ja hyvin tuntuu pelaavan.

Ps. Pesun jälkeen muun muassa takaovi ei suostunut pakkasessa (-15) seistyään lukittumaan, kun sen oli avannut, eli salpa ei laukaissut itseään siihen lukituslenkkiin. Rättiä vanhoihin rasvajäämiin ja aseöljyä ja silikonia perään, niin alkoi toimia ongelmitta

_________________
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6


18 Joulu 2009, 10:05
Profiili

Liittynyt: 03 Helmi 2009, 17:41
Viestit: 20
Paikkakunta: Hki
Auto: GTV 1.8 itselle ja Q5 perheelle, Exinä: 159 SW 1750 Tbi TI, Mito QV, 159 2.4 jtdm, 156 2.0 JTS, 147 2.0 TS
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Täällä samaa vikaa. Sitten kun on ajanut autolla puoli tuntia ja se on lämmennyt, niin kauko-ohjaus toimii. Aamulla taas sitten käsipelillä sisään. Tää vika tulee yli 10 asteen pakkasilla.


20 Joulu 2009, 19:26
Profiili

Liittynyt: 23 Joulu 2009, 23:57
Viestit: 3
Paikkakunta: Oulu-Kni-Rauma
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Samaa vikaa täälläkin. Todistettavasti keskuslukko toimii -30 asteen pakkasella, kun sisätilanlämmitin on päällä pari tuntia. Liekö kysymyksessä liian jäykät rasvat lukkosysteemeissä?


16 Tammi 2010, 20:52
Profiili
Avatar

Liittynyt: 06 Maalis 2003, 21:49
Viestit: 1710
Paikkakunta: Vantaa
Auto: GTV 2.0 TS
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Mulla on aina toiminut moitteetta. Olen joskus suihkauttanut aseöljyä lukkoihin ihan varmuuden vuoksi, olisko tässä se ratkaisu ongelmaan :wink:

_________________
- Alfaholic -


16 Tammi 2010, 21:36
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2005, 14:39
Viestit: 2114
Paikkakunta: Lappeenranta
Auto: 159 2.4 JTDm -07. Spider(916) 2.0TS -96 EX: 156 V6 SW -04, EX:159 2.4JTDm Q4 -09.EX: 155 Q4 -94.EX:156 V6 -99, EX: 159 Q4 -06, EX:156 1.8 TS -98
Vastaa lainaamalla
Viesti 
sama vika huomattu, mutta tarpeeksi kun rämppäsi niin aukesi kaukkarilla! auto käyntiin ja 5 minuuttia käynnissä ja jo toimii ihan moitteetta! seuraavana aaumuna oli sama juttu, mutta nyt ei ole ollut vikaa viikkoon kun ei ole pakkastakaan!


17 Tammi 2010, 13:04
Profiili

Liittynyt: 26 Marras 2004, 12:01
Viestit: 10
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti Vika löytyi
Alfa 159 vaihdettiin jokin "ohjausyksikkö" liittyen alkup. mailissa mainitsemaani ongelmaan.

Nyt toimii ihan ok, takuuseen meni. Ohjausyksikkö kuulemma maksio jotain 700 EUR


09 Helmi 2010, 22:40
Profiili

Liittynyt: 15 Tammi 2011, 10:16
Viestit: 3
Auto: 159 SW 2,4 JTDm Q-tronic -06
250 000 km
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Alfa 159 keskuslukituksen kauko-ohjaus pakkasessa
Aarghska kirjoitti:
Mulla sama vika.
Keskuslukko ainakin mulla toimii heti kun vääntää avainta lukossa, eli ei edes tarvitse käynnistää. Todella ärsyttävä "ominaisuus" varsinkin kun lukot jäätyvät suht helposti.


Mulla on kanssa aivan sama vika ( 159 -06 farkku ).

Onko selvinnyt enempää konsteja kuin rasvaaminen tai keskusyksikön vaihto ?


03 Joulu 2011, 09:34
Profiili

Liittynyt: 03 Joulu 2017, 13:54
Viestit: 3
Auto: 159 2.4 jtdm vm 2006
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Alfa 159 keskuslukituksen kauko-ohjaus pakkasessa
mun 159 :sin keskus lukko oireilee inhottavasti , availee itsekseen ikkunoita ,lukkoja vaikka avain olisi kädessä enkä paina mitään tästä johtuen myös penkit ovat syksyn aikana olleet pariin otteeseen läpimärät :twisted: :twisted: :evil: :evil:


02 Tammi 2018, 12:48
Profiili

Liittynyt: 25 Marras 2019, 19:35
Viestit: 5
Auto: 159 Q4
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Alfa 159 keskuslukituksen kauko-ohjaus pakkasessa
Mikä osa teille on tarkkaanottaen vaihdettu, että ongelma korjaantui? Ilmeisesti tuo TEG reader node (NTR)?

Kuva


21 Tammi 2020, 11:39
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 16 viestiä ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com