Alfabbs.fi
http://www.alfabbs.fi/

Offtopic
http://www.alfabbs.fi/viewtopic.php?f=3&t=36171
Sivu 1/46

Kirjoittaja:  Tuomas K [ 21 Marras 2018, 13:19 ]
Viestin otsikko:  Offtopic

Olisikohan täällä tilausta säikeelle, jossa keskusteltaisiin kevyemmin kaikesta maan ja taivaan välillä? Täällä on jo monta keskustelua kevyemmistä aiheista, mutta kaikki on kuitenkin rajattu johonkin aihealueeseen, eli täällä voisi sitten käydä small talkit säästä ja harrastaa foorumilaisten yleistä sosiaalista kanssakäymistä :)

Kirjoittaja:  lerppu [ 21 Marras 2018, 15:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Puraistaan.

Turhuuksien roviota ruokin lopettamalla juurikin äsken AMEXin. 14 vuotta kannoin mukana - mutta kauppiaat tuota heille kallista korttia ovat alkaneet sorsia siinä määrin että käyttö on nyt vähentynyt/loppunut. Matkailuunhan se oli alunperin hyvä. Mutta nyt saa siis lähteä kotoa ilman sitä. Eheyttävää oli saksia kortti kappaleiksi. Nyt mennään enää yhdellä kortilla. Kohtahan ei tarvii kantaa kuin luuria mukana, kun ajokorttikin menee sovellukseksi... Ja puhelinta päätteelle tunkemalla tulee maksettua aika usein. Lompakosta olen luopunut hyvä tovi sitten, mutta vielä jotenkin ei saa jätettyä luurin kuorista pois korttia (ja tietty sitä ajokorttia).

Mahtuisi tosin paremmin taskuun pelkkä puhelin jollain ohuella suojakuorella... Käteistä en ole juuri käyttänyt säännöllisesti vuosiin.
Autoilija-sovellusta ei saa betana enää ladattua, kun käyttäjämäärä on täynnä. Onko forumisteilla mobiiliajokorttia? Tykkääkö poliisisetä, jos sellaista esittelee?
Ajokorttihan ei muutenkaan kohta käy henkilötunnisteena, joten ihan hyvin voisi olla pelkkä app.

Tietty pohdiskelu pelkkää ajatuksenvirtaa, kun ei tuota nyt ladattua saa...

Kirjoittaja:  mattijus [ 21 Marras 2018, 15:32 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

lerppu kirjoitti:
Tykkääkö poliisisetä, jos sellaista esittelee?


viisas virkamies kirjoitti:
Poliisi on ilmoittanut, että fyysinen ajokortti pitää edelleenkin pitää mukana ajossa. Poliisi suhtautuu mobiiliajokorttiin myönteisesti, mutta odottavat ajokorttilain muuttamista, ennen kuin rinnastavat mobiiliajokortin perinteiseen ajokorttiin.https://www.trafi.fi/autoilija/mobiiliajokortti

Kirjoittaja:  FinPat [ 21 Marras 2018, 17:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

lerppu kirjoitti:
Turhuuksien roviota ruokin lopettamalla juurikin äsken AMEXin.


Lompakossa yhä bonuskorttien ykköset eli AMEX ja Diners, näissä on hyvät cash back -ominaisuudet mutta ainakin Suomessa on parempi kantaa myös MasterCardia tai Visaa.

Kirjoittaja:  Cloverleaf [ 21 Marras 2018, 21:25 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Pääsin aikanaan ensimmäisten mobiiliajokortin testaajien joukkoon. En ole kyllä sitä oikeasti missään käyttänyt, joten en tiedä kuinka hyvin se kelpaa missään. Sovelluksessa on myös Trafin ajoneuvohaku rekkarin perusteella. Se on todella kätevä ja sitä olen käyttänyt usein, kun haluaa nähdä esim. paljonko naapurin Porschessa on heppoja. :lol:

Kirjoittaja:  FinPat [ 21 Marras 2018, 22:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Cloverleaf kirjoitti:
paljonko naapurin Porschessa on heppoja. :lol:


"paljonko uutena on ilmoitettu virallisia heppoja"...

Possut ovat juuri sellaisia vekottimia että niiden hepomäärät heiluvat runsaasti elinkaaren aikana.

Kirjoittaja:  Tuomas K [ 24 Marras 2018, 23:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Hmm. Isän auto alkaa vihjailla vaihtotarpeesta. Vastahan tuolla on ikää 23 vuotta ja rullattu alun neljättäsataatuhatta kilometriä. Pakosarjaan oli ruostunut isohko vuoto kolmospytyn kohdalle ja tankki alkanut vuotamaan isosti, ja kummallekaan ongelmalle ei saatu tehtyä mitään ennen leimaa. No, kummastakaan ei tullut leimalla sanomista, mutta hylsy tuli kuitenkin, maatuneesta apurungosta. Tallissa kun on katto korkealla ja seinät leveällä ei kyllä tulla tuollekaan tekemään mitään ennen kuin kevätaurinko lämmittää :roll:

Uusi apurunko kyllä löytyisi Bulgariasta (~34 euroa + toimituskulut), tankkia löytyy Motonetista heti hyllystä (~70 €) ja uusi pakosarjakin saatiin suhteilla "halvalla" (190 €), mutta kyllähän se pikkuhiljaa alkaisi olla aika vaihtaa tuoreempaan... Toisaalta, tuota on huollettu sillä pieteetillä, että auton on tarkoitus kestää mahdollisimman pitkään. Korroosio vaan jossain kohtaa alkaa etenemään sitä tahtia että ylläpito käy työlääksi.

Kirjoittaja:  Kuvaaja [ 25 Marras 2018, 00:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Eikö tuota pakosarjaa olisi voinut hitsaamalla korjata?Toki merkki ja malli olisi ollut hyvä mainita.

Kirjoittaja:  Tuomas K [ 25 Marras 2018, 11:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^Kai sen vanhankin olisi voinut korjata. Vuoto on kannen ja pakosarjan välissä, eli sinne pitäisi hitsata lisää metallia ja sitten koneistaa tiivistepinta suoraksi.

Opel Astrahan tuo on. 1,6 litraa ja automaatti, kiihkeä urheiluauto siis :mrgreen:

Kirjoittaja:  Vittorio Jano [ 25 Marras 2018, 19:04 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Olisikohan forumin perinteiselle joulupadalle edelleen kysyntää?

Kirjoittaja:  Jarsan [ 25 Marras 2018, 19:22 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Kyllä.

Kirjoittaja:  JiiPee [ 26 Marras 2018, 13:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

No, heitetääs tähän oikea offtopicci. Itse asiassa kuuluisi "asutaan" -tyyppiseen keskusteluketjuun tms ...

Tytär sanoi joitakin päiviä sitten, että hänellä on ajatus muuttaa kotoa pois opiskelukämppään. Poikakin kirjoittaa keväällä, sitten inttiin ja sen jälkeen ties minne. Tästä lähti sitten lumipallo vyörymään ja meidän yhteinen ajatus muuttaa pienempään torppaan (omakotitalo, rivari, paritalo, kerrostalo). Kaikki vaihtoehdot ovat avoimia PAITSI asunnon on sijaittava paikassa, jossa maa kantaa piikkikorot eli asfalttia/betonia :mrgreen: . Hämmensin itsekin soppaa esittämällä yhden ainoan speksin (=vaatimus) eli autotallin. Tämä sai erään perheenjäsenen pupillit laajentumaan. Keskustelu on sittemmin käynyt akselilla "vuokrataan talli" taikka "ostetaan talliosake". Juttelin alustavasti jo yhden kaverin kanssa mahdollisesta kimppatallista. Vaimo ehti jo askeleen pidemmälle ja värväsi jo yhden asunnonvälittäjän käymään meillä tammikuussa. En tiedä mitä tapahtuu vaiko tapahtuu mitään. Aika näyttää. Anyway, talo on just kesällä maalautettu ja maaläpöpumppuun on vaihdatettu letkuja yms ... vajaalla puolellatoista tonnilla. Tämä 10-vuotias torppa alkaa olla ihan ok kunnossa luopumistakin ajatellen.

Kirjoittaja:  Polforea [ 26 Marras 2018, 13:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Omaa pihaa voi pinnoittaa asfaltilla, kiveyksellä, puupatiolla tms. Taloyhtiön polkua oikein ei voi, joten kovan maan vaatimus rajaa enemmän pois taloyhtiöitä kuin kiinteistöjä.

Riksuun kun nousi Talliosakkeita, niin kuikuilin vähän hintoja. Tulin siihen tulokseen, että moisen ostaminen tulee vain vähän kalliimmaksi, kuin oman kunnollisen tallin rakentaminen omalle tontille. Tässä toki on oman tilanteen johdosta se oletus, että on se oma tontti mihin rakentaa.

Kirjoittaja:  lerppu [ 26 Marras 2018, 13:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^^Jos laajentaa autotallista autohalliin, saa huomattavasti lisää valinnanvaraa. - Toki menettää työkaluseinät yms.

Kirjoittaja:  Gasket [ 26 Marras 2018, 14:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Nykyrakentaminen on kyllä sikäli synkkää, että yleensä autoa ei ole huomioitu mitenkään. Tai korkeintaan yksi katospaikka. Hyvä kuitenkin olisi jos saisi sen kaksi käyttöautoa katon alle, harrasteauton talliin jossa mahtuu jotain tekemään ja vielä jos on jotain muuta kalustoa (MP, jne), niin nekin katon alle siten että mahtuu jotain ropamaan. Talvi on kuitenkin aika pitkä täälläpäin. Tietty sitten vielä tarvitsee varastotilaakin jonkin verran. Aika harvoin nuo kriteerit täyttyy :roll: Sitten vielä jos on jokin talliosake, niin siellä ei välttämättä saa mitään korjata tai ainakaan hitsata mitään. Ovat vain auton säilyttämiseen. Tuokin kannattaa huomioida.

Jos talli on kovin kaukana, niin remontin eskaloituessa saakin sitten äkkiä alkaa etsiä korvaavia kulkemismuotoja kun ilta alkaa kääntyä yöksi. Mullakin taannoin jäi Alfa jarruremontin jäljiltä talliin kun männistä oli kromit kuorineet eikä ollut mitään järkeä edes yrittää kasata ennen uusien osien saamista.

Kirjoittaja:  lerppu [ 26 Marras 2018, 14:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^Paikkasidonnaisia usein nämä haaveet. Itse olen edelleen onnesta ymmyrkäisenä siitä, että oman ulko-oven edessä on muutaman metrin päässä tolppapaikkaisessa parkissa kaksi omaa autoa. Linnuntietä on matkaa Rautatientorille 5.5km - tällä etäisyydellä mokomasta maamerkistä ei ole ollenkaan tavanomaista tämä kohtalo. Olishan se upeaa jos olisi katos näiden päälle laittaa tai jopa autotalli. Attached garage lienee jo utopiaa näillä seuduin. Lowered expectations ja sillee. :roll:

Kirjoittaja:  Polforea [ 26 Marras 2018, 15:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Mieluisampi 2 metriä autolle ja 13 talliin, kuin 5500 jollekin torille, jolla käy harvemmin kuin siellä autotallissa 8)

Kirjoittaja:  FinPat [ 26 Marras 2018, 15:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

lerppu kirjoitti:
^Paikkasidonnaisia usein nämä haaveet. Itse olen edelleen onnesta ymmyrkäisenä siitä, että oman ulko-oven edessä on muutaman metrin päässä tolppapaikkaisessa parkissa kaksi omaa autoa. Linnuntietä on matkaa Rautatientorille 5.5km


Ison kirkon ongelmia.
Pikku kylissä kuten esim. Turku pari lämmintä tallia ja sopivasti omaa (juuri kivettyä, selkä vieläkin hellänä) pihaa onnistuu pikku rahalla vaikka 1900m päästä Kauppatorilta.

Kirjoittaja:  lerppu [ 26 Marras 2018, 15:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^En tunne Turkua, mutta epäilen että Kauppatori on suht keskeisellä sijainnilla. Kai tuollaisia settauksia on muutamia näilläkin kulmilla olemassa, mutta niihin ei paarialuokan edustajilla ole asiaa. Veikkaan ettei kivetty piha kahden auton lämpimällä tallilla ilmaiseksi ole jaossa toispuol Jokkeakaan. :mrgreen:
Oleellista lienee millä tallinsa/pihansa koristelee. Scudetto tai pari, niin johan näyttää paremmalta - oli sijainti mikä hyvänsä! Oikea yksilö kun valitaan, niin hyväksytään Baijerin maakuntavärin logo munuaismallisten ilmanottojen väliin. Vaikka autojen säilytyssijainnin suhteen mieltymykset eivät jäsen Polforean kanssa aivan mene yksiin, edellisestä Janakkalan pihaan/talliin hankinnasta inspiroituneena olen kereettisesti tuijotellut tätä https://www.nettiauto.com/bmw/125/9982219 piiiitkillä merkitsevillä katseilla. Jos siinä ei olisi kolmea poljinta, olisi tarjouspyyntö jo lähtenyt. Nytkin on hilkulla...

Kirjoittaja:  Polforea [ 26 Marras 2018, 16:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^Reilusti enempi ajettu, mutta pehmeällä askilla ja liki 100 heppaa äkäisempänä:
https://www.nettiauto.com/bmw/135/9960376

Tai vähän vähemmän enemmän ajettu, mutta pehmeällä askilla ja rättikatolla:
https://www.nettiauto.com/bmw/125/9824819

Pro tip: laita näitä katsoessa moottorin minimitilavuudeksi vaikka 2,2l, niin ruutuun jää vaan kuutoset.

Kirjoittaja:  FinPat [ 26 Marras 2018, 16:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

lerppu kirjoitti:
^En tunne Turkua, mutta epäilen että Kauppatori on suht keskeisellä sijainnilla. Kai tuollaisia settauksia on muutamia näilläkin kulmilla olemassa, mutta niihin ei paarialuokan edustajilla ole asiaa.


Kauppatori on nimellisesti kaupungin keskusta mutta noin vuonna 1229 perustetun kauppapaikan ruutukaava ei yllä kuin 1km joen reunoille. Kuvan ympyrän säde on noin 2200m ja sen sisään jää runsaasti omakotialueita joissa neliöhinnat kohtuullisia verrattuna Helsinkiin.

Kuva

Isolla kirkolla joka siirrettiin Vantaan kosken mutkasta ja mennessään varasti Suomen Akatemiankin tilanne on toinen koska niemennokka on kapea ja asukkaita ja toimistotilaa enemmän.

Kuva

Kirjoittaja:  FinPat [ 26 Marras 2018, 16:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

lerppu kirjoitti:
olen kereettisesti tuijotellut tätä https://www.nettiauto.com/bmw/125/9982219 piiiitkillä merkitsevillä katseilla. Jos siinä ei olisi kolmea poljinta, olisi tarjouspyyntö jo lähtenyt.


Olisit hakenut 228iA xDriven pois aikoinaan meidän tallista!

(Joo, tiedän että olet allerginen N20 koneille ja 1x Turbo ei oikeasti korvaa 2x sylintereitä...)

Kirjoittaja:  lerppu [ 26 Marras 2018, 17:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Pitihän se kokeilla 3 seppää keskipisteenä ja mitä säteeltä löytyy (vähän alle 6 km matkaa). Onhan siellä koko Kulosaari ja osa Laajasaloakin. Joten tällä etäisyydellä on kyllä läjäpäin mahdollisuuksia samaan kuin itsellä, pahoittelut erheellisyydestä.

Juu, toi Bimmerin nelonen on nyt vähän niinkuin nähty. Tai siis onhan sellanen nytkin käytössä, mutta pitäisi olla erilainen. Ja onkin! Tämä uusi B-sarjan kone on karkeampi ja hiukan jopa tehottomampi kuin vanha N-sarja. Noin niinkuin ihan oikeasti, sanokoot numerot mitä vaan. Mutta jos vaikka sitten vastineeksi kestäisi paremmin...

2-sarjan Coupe on kyllä oikeesti kiva, ajelin M-sarjalaisen version siitä ja todella tykkäsin. Mutta nyt kutittaa vanhan koulun suora kutonen - ei ole osunut omiin kotteroihin tuota konetta ja ne on smooth. Kuoret vaan pitää valita. Eikä oo kiire, kun Mito on pirun kiva! Olen toki tuota ylempää Polforean linkkaamaa 135-yksilöä kuikuillut. Hyvä sisusta. Ja autohan ei ole M1 ihan historiasyistä - muistan näin lukeneeni. Mutta ajettavuus ja suorituskyky on ilmeisesti ihan badgen arvoisia.

Liitteet:
3 seppää keskipisteenä.JPG
3 seppää keskipisteenä.JPG [ 64.46 KiB | Katsottu 12317 kertaa ]

Kirjoittaja:  Gasket [ 27 Marras 2018, 09:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Noista talleista puhuessa, niin olen lattiaa fundeeraillut. Eräässä mopotallissa oli tehty OSB:stä lattia. Aloin tuota miettiä, että itseasiassa voisi olla ihan hyvä idea kopioida tuo. Omassa tallissa ei ole lattialämpöä, enkä ihan varma ole haluaisinko edes moista. Tosin betoni on aika kylmä. Tuollainen puulattia olisi toisaalta aika jees. Eihän se hulluna tulitöitä kestä, mutta satunnaiset hitsailut ihan varmasti ja ainahan siihen voisi palopeiton heittää hetkeksi päälle. Jos siitä suurimmat lumet ja jäät viitsisi lakaista kaivoon jos moista paljon tulee, niin todennäköisesti kestäisi kosteudenkin aika pitkään. Tunkin alle tietty täytyisi ehkä aina pellinpala heittää kun jotain nostelee, mutta ei tuo ihan mahdoton ongelma olisi. Jotain tuolle lattialle pitäisi kuitenkin tehdä ja epoksin vetäminen vanhaan lattiaan on aika arpapeliä eikä kovin halpaa huvia. Edelleen se olisi kylmä. 18 mm pontattu OSB olisi sellaiset 7,5 e/m^2 ja tuosta jos pontit liimaten tekisi, niin voisi olla aika mukava.

Sikaflooria on kanssa muutamat suositelleet ja se olisi aika kohtuuhintainenkin, mutta vaatisi hyvän pohjan eikä siltikään todennäköisesti kestä esimerkiksi jatkuvaa nastarenkailla rullailua. Omassa kun betonikaan ei ole ihan 100% hyvä, niin ainakin hioa tuo pitäisi ja silti arvelen, että saattaisi osittain alkaa murentua alta.

Kirjoittaja:  JiiPee [ 29 Marras 2018, 22:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Jotenkin hämmentävä uutinen tuhkarokosta.

Kirjoittaja:  nipaka [ 29 Marras 2018, 22:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Tuhkarokko oli ennen yleinen lastentauti. Perheet järjestivät "rokkojuhlia" jotta osallistujat saavat tartunnan, sairastavat ja saavat immuniteetin. Mikähän tästä tekee nykyisin vaarallisemman kuin muutama vuosikymmen sitten?
Aivokalvotulehdus lienee jälkitauti. Kuinka yleinen?

Kirjoittaja:  mutt [ 29 Marras 2018, 23:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Taidat sekoittaa vesirokkoon. Tuhkarokko ikävämpi pirulainen ja ei alkuunkaan vaaraton silloin muutama vuosikymmen sitten.

Kirjoittaja:  Gasket [ 30 Marras 2018, 09:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Eikös jossain tuollapäin hiljan vasta ollut jotain hinkuyskää vai kurkkumätää ja joku koulukin laitettiin kiinni kun lapsista oli vain 50% rokotettu. Aika pelottavaa kehitystä. Muutama kovaääninen "valistaja" voi tehdä aika rumaa jälkeä. Sikäli kannattaisin kyllä jonkinasteista sensuuria ja vaikka sananvapauden rajoittamista.

Vesirokkohan on nykyään myös rokotusohjelmassa. Toki se usein on suht harmiton, mutta osa saa kuitenkin aika ikäviä jälkitauteja. Puhumattakaan jos selviää aikuiseksi asti tuota sairastamatta. Vesirokkovirushan myös myötävaikuttaa esimerkiksi vyöruusun syntyyn. Tuo onkin sitten jo vähemmän hauska vaiva ja rokote suojaa siltä melko hyvin. Omissa kokemuksissa on se vähän huono puoli, että otanta on pirun pieni. Tuo vesirokkorokote muuten meillä nosti yhdelle muksulle hitusen kuumetta hetkeksi, kahdelle ei tullut mitään havaittavaa. Normi vesirokossa rakkuloita tulee keskimäärin 250..500 kpl. Valitsee sitten siitä.. Pari kertaa sairasteltu noin viikon enterorokko putoilevine kynsineen ja jaloista kuorivine ihoineen oli ihan riittävä rokkokokemus ainakin meille.

Oli muuten tänä aamuna jännä keli ajella töihin. -2 C ja vettä satoi. Kun käveli pihan läpi jotain 30 m autolle, niin hartiat oli jo jääkuorrutuksessa. Kilsan päässä kotoa ennen isommalle tielle kääntymistä oli pakko pyssätä hetkeksi ja venailla auton lämpenemistä kun tuulilasi jäätyi umpeen. Olin ihan tyytyväinen kun auto oli yön tallissa.

Kirjoittaja:  mutt [ 30 Marras 2018, 12:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Tuo sairastunut oli esikouluikäinen, mikä onkin paras ikä sairastaa tuhkarokko. Aikuisena ja pikkulapsena tauti on vaarallisempi. Itse olen sen sairastanut muutaman kuukauden ikäisenä ilman isompia ongelmia, mutta en silti lähtisi vähättelemään, kun aika kova tappaja se on ollut aikanaan. Semminkin, kun se vielä hävittää jo saavutettua immuniteettia muille taudeille.

Rokottamattomat ei aiheuta ongelmia vain itselleen, vaan myös niille, keillä on alentunut immuniteetti (esim. syöpäpotilaat) tai ei ole vielä ehditty rokottaa (vauvat.) Laumasuoja suojaa näitä tavallisesti, mutta se edellyttää tiettyä rokotuskattavuutta.

Kirjoittaja:  Keltsi [ 30 Marras 2018, 15:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Eikös ne nyt peräänkuuluta samassa rukoushuoneessa tuon sairastuneen lapsen kanssa viikonloppuna olleita. Tainnut jäädä yksi rukous lausumatta samoin kuin rokotukset...

Kirjoittaja:  Garmund [ 30 Marras 2018, 16:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Gasket kirjoitti:
Eikös jossain tuollapäin hiljan vasta ollut jotain hinkuyskää vai kurkkumätää ja joku koulukin laitettiin kiinni kun lapsista oli vain 50% rokotettu. Aika pelottavaa kehitystä. Muutama kovaääninen "valistaja" voi tehdä aika rumaa jälkeä. Sikäli kannattaisin kyllä jonkinasteista sensuuria ja vaikka sananvapauden rajoittamista.

Vesirokkohan on nykyään myös rokotusohjelmassa. Toki se usein on suht harmiton, mutta osa saa kuitenkin aika ikäviä jälkitauteja. Puhumattakaan jos selviää aikuiseksi asti tuota sairastamatta. Vesirokkovirushan myös myötävaikuttaa esimerkiksi vyöruusun syntyyn. Tuo onkin sitten jo vähemmän hauska vaiva ja rokote suojaa siltä melko hyvin. Omissa kokemuksissa on se vähän huono puoli, että otanta on pirun pieni. Tuo vesirokkorokote muuten meillä nosti yhdelle muksulle hitusen kuumetta hetkeksi, kahdelle ei tullut mitään havaittavaa. Normi vesirokossa rakkuloita tulee keskimäärin 250..500 kpl. Valitsee sitten siitä.. Pari kertaa sairasteltu noin viikon enterorokko putoilevine kynsineen ja jaloista kuorivine ihoineen oli ihan riittävä rokkokokemus ainakin meille.Nykyään vielä rokotteet taitaa olla pääsääntöisesti todellä hyviä, niistä ei kovin pahoja oireitaa saa oikein kukaan. Ehkäpä poislukien surullisenkuuluisa sikainfluessarokote, mistä tuli joitain satoja pahoja loppuiäksi jääviä sairauksia(narkolepsia). Siinä taisi olla takana ainakin osittain että kaikki maat halusivat sitä äkkiä ja heti, eipä ehditty niin testaa ja tutkia. Silti tylysti kansantaloudellisesti ajatellen se rokoite kannatti silti, kun siihen taisi ihan kuolla muutamia terveitä nuoriakin. Suomi taisi ottaa/joutua ottamaan huonon? rokotteen:https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/uusi-tutkimus-syypaa-narkolepsiaan-varmistui-ei-ollut-pandemrixin-tehosteaine/ (Ite tuon otin kun äiti oli lähes hysteerinen tuosta influessasta, pari päivää oli olkapää mihin rokote pistettiin kipeä)

"Suomessa käytetty rokote Pandemrix valmistettiin eri menetelmällä kuin periaatteessa samanlainen, Euroopassa käytetty sikainfluenssarokote Focetria.

Pandemrix-rokotteessa oli Focetriaan verrattuna enemmän tiettyä viruksen ydinproteiinia, joka muistuttaa aivojen unirytmiä säätelevän proteiinin oreksiinin reseptoria. Näin Pandemrixin aiheuttama immuunivaste hyökkäsi myös ihmisen omien solujen kimppuun yksilöillä, joilla oli geneettinen narkolepsia-alttius."


Eikös sitä aikanaan esim. Ensimmäisiä poliorokotteita käytettäessä joitain rokotteen saajia sairastunut rokotteesta polioon.
Silti se riski sairastua oli todella paljon pienempi kuin ilman rokotetta. Isossa mittakaavassa mietittynä lähes kaikki rokotteet taitaa olla hyödyiltään todella paljon kannattavempia kuin haitoiltaan. Tietenkin haittoja saaneista pitäisi pitää huolta, ymmärtääkseni esimerkiksi tuon sikainfluenssa rokotteen kohdalla ei "jälkimarkkinointi" tainut hoitaa hommiaan riittävän hyvin.

Tuossa sikainfluenssan tapauksessa taisi n.230 lasta sairastaua narkolepsiaan ja rokotteita käytettiin 2 760 000 kpl. (10% kansasta silti sairastui, 1600 joutui sairaalahoitoon ja näistä 44 kuoli. Sairaalahoitoon joutuneiden keski-ikä oli 32v.... https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00908 Oli tuo näköjään hurjempi tauti kuin oletin&muistin)

Kirjoittaja:  JiiPee [ 30 Marras 2018, 21:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Monenlaista kirjoittelua on ilmestynyt päivän aikana tuhkarokkotapauksesta. Rokottamatta jättäminen näyttää tietojen valossa olleen tietoista toimintaa. Suomi on nykyään sen verran villasukkayhteiskunta, että tällaisia vanhempia ei saada millään tajuamaan asiaa taikka pakottaa rokotuksiin. Näitä tulee ja menee siis jatkossakin, toivottavasti niistä ei puhkea laajempia epidemioita. Miltähän näistä vanhemmista mahtaisi tuntua, jos menettäisi oman piltin taudille, jonka olisi helposti voinut välttää? Entä pohtivatko ollenkaan sitä, mitä ovat aiheuttaneet muille taikka yhteiskunnalle? Muutamassa artikkelissa mainitaan uskonnollinen vakaumus rokottamattomuuden perusteluksi. Minun puolesta ihmiset uskokoot kuka mihinkä tahtoo, mutta älkööt aiheuttako harmia muille teoillansa. Kokonaisuudessaan hel..tin vastuutonta touhua.

Kirjoittaja:  FinPat [ 01 Joulu 2018, 10:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Garmund kirjoitti:
Silti se riski sairastua oli todella paljon pienempi kuin ilman rokotetta. Isossa mittakaavassa mietittynä lähes kaikki rokotteet taitaa olla hyödyiltään todella paljon kannattavempia kuin haitoiltaan. Tietenkin haittoja saaneista pitäisi pitää huolta, ymmärtääkseni esimerkiksi tuon sikainfluenssa rokotteen kohdalla ei "jälkimarkkinointi" tainut hoitaa hommiaan riittävän hyvin.


Tilastotieteestä ja todennäköisyysmatematiikasta huolimatta ihmiset myös lottoavat.

Mitä tulee jälkimarkkinointiin, teen väitteen että iso osa nykyisestä anti-rokotus hengestä kentällä johtuu THL:n ylimielisestä ja inkompetentista toiminnasta viestinnässä. Siis riskienhallinan ja prokurementin inkompetenssin lisäksi.

Kirjoittaja:  Kertsu [ 01 Joulu 2018, 11:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Lidl myypi jonkinlaisia sähköAudi-leluja. Olisikohan Alfoista vastaavanlaisia olemassa? Ostaisin siskonpojalle lahjaksi :-D

Kirjoittaja:  Kuvaaja [ 01 Joulu 2018, 11:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Onhan noita esim. https://rull.fi/lasten-sahkoautot/sahko ... c-12v.html

Kirjoittaja:  michelin [ 05 Joulu 2018, 11:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Onko hyviä/huonoja kokemuksia takakonttiin tulevista tarvikemallin koirakaltereista? Merkki-mallikohtainen (myöskin tarvike) maksaa 200€, hieman halvempi mutta kuitenkin toimiva ratkaisu kiinnostaisi.

Saisi olla myös suhtkoht nopeasti irroitettava, mikäli täytyy pidempiä tavaroita kuljetella.

Kirjoittaja:  lerppu [ 05 Joulu 2018, 11:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^Helvetin huonoja kokemuksia kaikista muista kaltereista paitsi mallikohtaisista. Pelkkää tuskaa varsinkin mallit, jotka kiristetään jalkojensa varaan pohjan ja katon väliin. Lopputulos on kaatunut kalteri (hirveen änkeemisen jälkeen) ja koira takapenkillä. Jos ei mallikohtaista kalteria saa, niin sitten tilaa koslan mittojen mukaisen häkin kiinnikkeineen. Rahan "säästö" tässä tuottaa vain hermojen menetystä ja käytännössä turhan rojun hankintaa, i.e. lopulta rahan menoa.

Tuossa omat kokemukset, joku ne varmaankin pian vääriksi osoittaa.

Kirjoittaja:  Alfistipohjoosesta [ 05 Joulu 2018, 11:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Jos koiraa varten niin melkein työn kautta suosittelisin/ottaisin itse, helposti irroitettavan häkin.

Kirjoittaja:  michelin [ 11 Joulu 2018, 08:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^ Näin vähän arvelinkin. Täytynee metsästää jostain alkuperäinen käytettynä. Mk3 Mondeoon noita saa muutamilla kympeillä, mk4:n ei ole nyt myynnissä näkynyt.

Tosin kävisi häkkikin, labradorinnoutajalle siis turvallista matkustuspaikkaa suunnitellaan.

Kirjoittaja:  jeQQ [ 11 Joulu 2018, 17:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Kaipaaks kukaan fyysistä työtä huonolla palkalla!? Hissi- / telineasennusta saattais olla tiedossa. Nelisen ukkoa! Paiskaa yv jos oikeasti napostelis tai jos pyörität henkilöstövuokrausfirmaa.
Pk-seutu.

Kirjoittaja:  sämpy [ 11 Joulu 2018, 20:58 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Pakko heittää noista asuinkriteereistä, että uuteen kämppään tulee 8 auton (tai neljä autoa, traktori ja kuorma-auto) vetävä avokatos, 300m2 pieni touhupaja ja kun etäisyyksistä puhutaan, niin kyllä, yli 1km on lähimpään naapuriin.

Toivottavasti saan sinne myös 8 autoa vetävän talvisäilytystilan.

Helsinkiin on n. 120km mutta aina ei voi voittaa. Seuraavalla kerralla pitää huolehtia että jää enemmän väliä.

"fuck society" :lol:

Kirjoittaja:  Teddy [ 11 Joulu 2018, 21:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^ Vähän nyt kyllä kateeks käy kuule... Tuossa on aika hyvin oma näkemys optimitilanteesta, Saimaan ranta vaan puuttuu. :lol:

Kirjoittaja:  Polforea [ 11 Joulu 2018, 21:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Sämpyn speksit kuulostaa kieltämättä hyvältä. Ihan noin rohkeeseen ei täällä tähdätä, mutta kuten toisessa ketjussa tuli mainittua, pientä talokuumetta on ilmassa. Vaatimuksina kutakuinkin:
-Talossa massiivihirsirunko
-Luokkaa hehtaari tonttia, luonnollisesti enemmän on enemmän ja enemmän on parempi, mutta n. hehtaari riittää
-Siinä määrin asiallista tai sellaiseksi inhimillisellä vaivalla rakennettavaa harrastetilaa, että vähintään koko nykyinen harrastuskalusto (4 autoa ja 1 MP) mahtuu järkevän väljästi sisään
-Ei mielellään isoja remontteja heti pakollisena (jätevesiä, sähköjä, putkia tms)
-Ei nyt kauheasti yli tunnin matkaa konttorille
-Muutenkin miellyttävä (sekä minua että neitoa) tila
-Tavoitteena on pärjätä alle 180ke lainalla, vähemmän on toki aina vähemmän.

Nämä kriteerit eivät ole mahdottomia, paria tönöä on käyty jo katsomassa ja nytkin on listalla ainakin yksi, jota pitäisi käydä vilkaisemassa.

Kirjoittaja:  sämpy [ 12 Joulu 2018, 10:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Mun nykyinen talo kosahtaa jo ekaan kriteeriin.. Jos jotain kiinnostaa rintsari 2,5ha tontilla ja 500m2 piharakennuksella yms hintaluokka satatonnia niin vuoden päästä vois olla myynnissä.

Kirjoittaja:  jeQQ [ 15 Joulu 2018, 09:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asu ... i/14840093

Tosta sitten vastakohtaa tarjolla. Ostakaahan pois, niin pääsis eroon. :mrgreen:

Kirjoittaja:  Gasket [ 17 Joulu 2018, 13:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Tyhmeneeköhän ihmiset vai mistä on kyse. Tässä kylillä on sillankorjaustyömaa ja siten vain yksi kaista käytössä ja valo-ohjaus. Liikennevalotolppaan on pitänyt laittaa lisäkyltti ”odota tässä”. Muuten ei varmaan selviäisikään sen valon idea etenkään kun edessä on aita ja sen takana kaivuri. Yhdelle lähitielle on tullut liukkauskyltti ja lisäkyltti, että ”tie ajoittain jäinen”. Enpä olisi tuotakaan Suomessa joulukuussa uskonut. Sanomalehteä selatessa luet juttua sivulta 3 ja pääset sivun loppuun. Sielläpä lukee, että ”juttu jatkuu sivulla 4”. Olisi kyllä ilman tuota tietoa jäänyt sivu kääntämättä.

Kirjoittaja:  JiiPee [ 17 Joulu 2018, 13:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^ Mennään kohti amerikkalaista mallia, jossa sarjakuvalla on esitetty toivottu toiminta :mrgreen: . No, offtopiccina omalta kohdalta on se, että kun nyt on lomaa, niin ei ole mitää tekemistä. Todella hämmästyttävää. Tai olisihan sitä, mutta eipä viitsi katoksessa pakkasessa kaivaa auton torvea esiin ja ihmetellä sen toimimattomuutta. Siispä räplään tietokonetta ja katselen myynnissä olevia asuntoja, jos vaikka vaihtaisi ja toki katselen avoimina olevia työpaikkoja.

Kirjoittaja:  Rasvis [ 17 Joulu 2018, 14:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Minkälaista asuntoa JiiPee etsii? Mulla saattaisi olla yksi, parin auton tallilla ja nosturilla, ja jos olet hyvä tinkaamaan niin autotkin saat mukaan 8)

Kirjoittaja:  Tuomas K [ 17 Joulu 2018, 18:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

Gasket kirjoitti:
Tyhmeneeköhän ihmiset vai mistä on kyse. Tässä kylillä on sillankorjaustyömaa ja siten vain yksi kaista käytössä ja valo-ohjaus. Liikennevalotolppaan on pitänyt laittaa lisäkyltti ”odota tässä”. Muuten ei varmaan selviäisikään sen valon idea etenkään kun edessä on aita ja sen takana kaivuri. Yhdelle lähitielle on tullut liukkauskyltti ja lisäkyltti, että ”tie ajoittain jäinen”. Enpä olisi tuotakaan Suomessa joulukuussa uskonut. Sanomalehteä selatessa luet juttua sivulta 3 ja pääset sivun loppuun. Sielläpä lukee, että ”juttu jatkuu sivulla 4”. Olisi kyllä ilman tuota tietoa jäänyt sivu kääntämättä.

Tuohon samaan sarjaan kuuluu joissain paikoissa kärkikolmion alle lisätyt merkit, jotka varoittavat risteävästä pyörätiestä. Autoilijoiden siis oletetaan (todennäköisesti täysin aiheellisesti) olevan niin idiootteja, että eivät ilman lisäkilpeä tajua että heidän täytyy väistää myös pyöräilijöitä.

Kirjoittaja:  JiiPee [ 17 Joulu 2018, 18:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Offtopic

^^ Siis teillä on tonttikaupat on tehty?

Kiitos tarjouksesta, hyvin houkutteleva, kun muistaa sinun faciliteetit. Mutta .... Mä olen emännän kanssa keskustellut eri vaihtoehdoista ja hänellä ainoa suunta tästä torpasta on etelään. Tästä ei kuulemma lipsuta :( . Se on sillä tavalla, että mitä kapeammat korot kengissä, sitä tiukempi ja kantavampi maa on oltava alla - betoni ja asfatti ovat kelvollisia. Näin mua on opastettu :lol: . Jos minä haluan maakuntaan, niin saan kuulemma muuttaa sinne ihan itse - luulen, että tämä ei ole se tavoiteltava asiantila. Ajattelin kuitenkin pitää nykyisen mamman. On se aika passeli.

Oikeasti haemme pienempää kortteeria, kun teinit alkavat hiljalleen hamuta omiin asuntoihinsa, kuka minnekin. Aika näyttää, mutta se hetki lähestyy. Tytär laittoi jo paperit HOAS:lle. Mä ole funtsinut asian sillä tavalla, että jos tulevassa kämpässä ei ole tallia (mikä pk-seudulla on hyvin tavanomaista), niin sitten voisi sellaisen vuokrata taikka jopa hankkia talliosakkeen. Tämä on vaan vielä vietävä emännän ymmärrykseen perille asti. Haaveita siis on. Osa varmaan jääkin sellaisiksi.

Sivu 1/46 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/