Sivu 1/3

Lähetetty: 30 Syys 2004, 16:11
Kirjoittaja Rolle
puuha kirjoitti:Just... Joku parempi asiakas vai?
Tuskin, jos italialaista punaviiniä tarjottiin :mrgreen:

Lähetetty: 30 Syys 2004, 16:18
Kirjoittaja Sassicaia
Mikäs vika italialaisissa punaviineissä on? :evil: Tai no joo, DA tuskin tarjoilee koeajajille Sassicaiaa :mrgreen:

Lähetetty: 30 Syys 2004, 16:52
Kirjoittaja tv
Rolle kirjoitti: Tuskin, jos italialaista punaviiniä tarjottiin :mrgreen:
Öö, nehän on niinkuin parhaita viinejä

:crazyeyes:

Lähetetty: 30 Syys 2004, 17:08
Kirjoittaja Sassicaia
Rolle on sitten vissiin muodostanut mielipiteensä yksinomaan punoskoripullo-chiantinlitkujen perusteella. 8)
Niistähän Italia pitkään tunnettiin, eikä mikään ihme että juuri kukaan ei niistä pidä. Tasaisempi laatu on harvoja poikkeuksia lukuunottamatta syntynyt viimeisten parinkymmenen vuoden aikana.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 19:43
Kirjoittaja rim
Rolle kirjoitti:
puuha kirjoitti:Just... Joku parempi asiakas vai?
Tuskin, jos italialaista punaviiniä tarjottiin :mrgreen:

Jos tässä on kysymyksessä se muutaman vuoden takaisin kampanja, niin vois sanoa että viini oli hanurista. Ihmeteltiin että mitä järkeä on jakaa lahjana jotain litkuja. Italiasta kun todellakin löytyy hyviäkin viinejä.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 19:56
Kirjoittaja Rolle
Heh, lähinnä vittuilaakseni heitin mutta sanokaa kuitenkin mikä olisi hyvä italialainen viini, hintaluokka 8-10e. Tähän astiset vajaat 10 eri pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin :roll:

Lähetetty: 30 Syys 2004, 20:37
Kirjoittaja Sassicaia
Rolle kirjoitti:Heh, lähinnä vittuilaakseni heitin mutta sanokaa kuitenkin mikä olisi hyvä italialainen viini, hintaluokka 8-10e. Tähän astiset vajaat 10 eri pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin :roll:
Tämähän liittyy topicciin sikäli, että vakuutus tuskin on voimassa jos on ennen ajoharjoittelua nauttinut viiniä riittävässä määrin :mrgreen:
Vaikea löytää tuohon hintaluokkaan mitään järisyttävän hyvää, mutta Zenaton Valpolicella Superiorea (alko nro 450187) hinta 9,28e, pystynee juomaan pahemmin irvistelemättä. :roll:
Costera Cannonau (459467) on jo ihan oikeasti hyvää jos pitää tuhdeista rustiikkisemmista viineistä, mutta hinta pompsahtaa jo yli 11 egen.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 22:24
Kirjoittaja tv
Jaoinpa aiheen kun taitaa olla kiinnostava ihan yksinäänkin.
Valpolicella Zenato Superiore on kyllä ihan juotavaa, taitaa Alkon kirjakin antaa 4 pistettä.

Kesällä join Sassicaiaa, olisko maksanut 9 euroa..

..4 senttilitran maisteluannos. Aika hyvää oli.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 22:47
Kirjoittaja HR
Valkoviineistä oma suosikki on
Pinot Grigio Lamberti

Lähetetty: 30 Syys 2004, 23:10
Kirjoittaja Vittorio Jano
Halvoista viineistä ehdoton ykkönen on Rosso Salento, jota on joskus kehuttu myös Viinistä viiniin-kirjassa. Hintaa vaivaiset (noin) 6 euroa per pullo.

Suomalaiset viinibrassailijat tekevät usein sen virheen, että jonkun pastankin kanssa litkiä maiskutellaan kolmen kympin tavaraa. Oikeassa Euroopassa tiedetään, että viini valitaan ruuan mukaan (joskus jopa päinvastoin). Arkisafkan kanssa arkiviiniä, gourmetin kyytipojaksi fiininpää litkua.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 23:19
Kirjoittaja Sassicaia
Ikävä vaan kun ei arkilounaalla (tai edes illallisella) viitsi edes sitä halvempaa pulloa juoda, ettei ihan alkoholisoidu :mrgreen:
Viikonloppuna tuleekin sitten usein panostettua ruokaankin sen verran, ettei viitsi ihan huonoa viiniä juoda. Ja pizzeeriassa tulee kyllä juotua kaljaa, jostain syystä ei viitsi halvasta viinistä maksaa katetta joka on usein asetettu kaavalla nelinkertainen alkon hinta.

Lähetetty: 30 Syys 2004, 23:24
Kirjoittaja Sassicaia
Viinistä viiniin on muuten monessa kohtaa eronnut kovasti omista havainnoista. Minusta poijaat siinä ovat tyrmänneet monta helmeä ja toisaalta arvostavat joitakin ihan yläkanttiin. Ja nyt ei siis ole kyse ainoastaan siitä, millaisesta viinistä kukin sattuu tykkäämään, vaan siitä että se on teknisesti hyvin tehty ja omassa lajissaan hyvä. Silloin pitäisi tulla kehuja vaikka ei itse juuri sen tyyppisestä viinistä pitäisi.

Lähetetty: 01 Loka 2004, 01:55
Kirjoittaja Rolle
Täytyy kokeilla noita mainittuja huvikseen, ja ottaa varmuuden vuoksi taattua epsanjalaista tai chileläistä täyteläistä.

En mä noista mitään ymmärrä joten juon sitä mikä maistuu parhaimmalle. Tähän astiset 10-30 euron viinit eivät ole olleet sen parempia kuin 8-10 euron niin taidan tyytyä niihin.

Lähetetty: 01 Loka 2004, 02:52
Kirjoittaja wetear
Rolle kirjoitti:... pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin :roll:
Ei ole kyllä päässyt meillä sellaista sattumaan...

No jaa, kerran tuli Kiinassa kaadettua lekkeri jotain "tiikerin pissaa" hotellin aulan vessaan sillä seurauksella että koko aula löyhkäsi kuolettavalle. Myöhemmin on selvinnyt että litku oli kukkien terälehdistä tehtyä limettiä - ulkoisesti, eli ei hätää kaikki juotavaksi tarkoitettu uppoaa :mrgreen:

Lähetetty: 01 Loka 2004, 04:58
Kirjoittaja Jappe
Rolle kirjoitti: Tähän astiset vajaat 10 eri pulloa ovat päätyneet lähes poikkeuksetta viemäriin :roll:
Sanoisin että vika piilee maistajan suussa :roll:
Muutenkin, pilaantumattoman viinin kaato viemäriin... :evil:

Lähetetty: 01 Loka 2004, 05:37
Kirjoittaja Cuore Sportivo
Kaikki menee alas, mistä tulee känniin. Oli sitten Italialaista, tai Venäläistä. Mitä nopeampaa nousee hattuun, sen parempi. :mrgreen:

Lähetetty: 01 Loka 2004, 06:25
Kirjoittaja jarski
Cuore Sportivo kirjoitti:Kaikki menee alas, mistä tulee känniin. Oli sitten Italialaista, tai Venäläistä. Mitä nopeampaa nousee hattuun, sen parempi. :mrgreen:
:wink: juu jos se nieluun asti päättyy niin se o ihan se ja sama mitä kittaa...viininmaku on jokaisen omassa suussa...jos muutaman lasin jälkeen alkaa arvosteleen niin se on homostelua :mrgreen: :drinking:
(tietty poikkeuksia on...hintaluokassa 5€,mut jos puhutaan 10egen pulloista niin makuero hälvenee tosi nopeesti) "räkiminen" o eri asia,mut se taas menee mun kategoriassa taasen homostelun puolelle ellei siitä saa liksaa :mrgreen: :drinking: :drinking:

Lähetetty: 01 Loka 2004, 15:16
Kirjoittaja Alfetta&156
Zenaton tuotteet ovat mielestäni hintaan nähden erinomaisia. Kokemusta karttui kun tilattiin sitä hääviiniksi (Valpolicella Superiore + Merlot) noin 120 pulloa, josta onneksi jäi muutama pullollinen häämatkan jälkeiseen elämäänkin :-D Harmiksemme tämä punaviini poistui suomen markkinoilta viime vuonna. Mikä lienee syynä kun alkossa kyseisen tuotteen kohdalla oli yleensä tyhjä hylly ja myyjät kertoivat sen menevän erittäin hyvin kaupaksi...

Lähetetty: 01 Loka 2004, 15:23
Kirjoittaja Savo
Sassicaia kirjoitti:Viinistä viiniin on muuten monessa kohtaa eronnut kovasti omista havainnoista. Minusta poijaat siinä ovat tyrmänneet monta helmeä ja toisaalta arvostavat joitakin ihan yläkanttiin. Ja nyt ei siis ole kyse ainoastaan siitä, millaisesta viinistä kukin sattuu tykkäämään, vaan siitä että se on teknisesti hyvin tehty ja omassa lajissaan hyvä. Silloin pitäisi tulla kehuja vaikka ei itse juuri sen tyyppisestä viinistä pitäisi.
Meidän perheessä kyllä käytetään paljon kyseistä kirjaa, mutta tulkiten. Katsotaan kirjasta vinkejä ja merkitään omat suosikit muistiin. Ei mene aina yhteen kirjan kanssa.

Savo tunnustaa, vaikka juntiksi leimautumisen uhallakin:

Bolla Valpolicella (0,25 l). Kirjassa pisteet 1, hinta laatusuhde: -1. Pidän tätä pullon pari kotona hätävarana. Sopiva annos arki-illan rentoutumiseen, yksin tai vaimon kanssa jaettuna. Ei jää paineita, että seuraavana iltana pitää jatkaa pullo loppuun. Maku on kevyt, mutta ei sisällä mielestäni epämiellyttäviä piirteitä. Käy siis seurusteluviiniksi ilman ruokaakin.

Bardolino Classico 2, hinta-laatusuhde 0. Taas helppo ja kyvyt viini, kuitenkin miellyttävä. Menee sellaisenaan ilman ruokaakin. Taidettiin Gloriassa suositella jonkun (juustoisen?) piirakan kanssa.

Yleensä ottaen Italian viinit eivät ole hinta-laatusuhteeltaan hyviä ostoksia. Monet niistä miellyttävät minua kuitenkin sävyltää.

Liharuoan kanssa on meillä ollut viime aikoina Chileläistä. Niistä löytyy usein asiallinen hinta-laatu suhde.

Lähetetty: 01 Loka 2004, 15:26
Kirjoittaja Rolle
Jappe kirjoitti:Muutenkin, pilaantumattoman viinin kaato viemäriin..
En muista miten monta prosenttia viineistä on pilaantuneita mutta määrä on sellainen että on oikea asiantuntija tarvis juosta siellä vähän väliä palauttamassa :lol:

Mutta mä tykkään tosta asenteesta, vaikka en itse mikään masokisti olekaan :roll:

Lähetetty: 01 Loka 2004, 16:23
Kirjoittaja Sassicaia
Rolle kirjoitti:En muista miten monta prosenttia viineistä on pilaantuneita mutta määrä on sellainen että on oikea asiantuntija tarvis juosta siellä vähän väliä palauttamassa :lol:

Mutta mä tykkään tosta asenteesta, vaikka en itse mikään masokisti olekaan :roll:
Väittävät, että luonnonkorkilla suljetuista olisi noin 5% korkkivikaisia. Lievä korkkivika saattaa äkkiä mennä sen piikkiin, että onpas tunkkaista ja paskaa viiniä, mutta kyllä kunnolla korkittuneen maistaa. Ei ole tullut montaa vastaan, ehkä suu on tuohesta tai sitten tuo 5% on liiottelua. Voi tosin olla että alkon kontrolli karsii surkeimmilla korkeilla pullonsa sulkevat tuottajat, eli siinä mielessä pisteet monopolille kuluttajan suojelemisesta.

Hyvien tuottajien viineissä (etenkin kalliimmissa) korkki on ihan eri tasoa kuin bulkkitavarassa, pitempi ja paljon tiiviimpää ja napakampaa (=parempilaatuista) korkkia. Eli "paremmissa" viineissä on kai pienemmät mahdollisuudet törmätä korkkivikaisiin. Kaikki tosin on paljon säilytyksestä kiinni, jos pullo on ikkunalla auringossa tai siinä ikävän tavallisessa telineessä tiskipöydällä hellan vieressä tai kaapissa pystyssä niin se on aika äkkiä adios.

Lähetetty: 01 Loka 2004, 16:30
Kirjoittaja Rolle
Kyllä niitä pulloja saa joka vuosi palauttaa, eli sellaisia mitkä huomaa aivan selvästi. Kuinkakohan monta on sitten sellaisia joita ei tavallinen juoja edes huomaa on eri asia.. Ja onhan niitä kärpäsiäkin tullut vastaan mutta niitä sattuu :lol:

Minun kuulemma prosenttiluku oli jotain ihan muuta mutta jätettäköön se sanomatta kun ei ole absoluuttista faktaa..

Lähetetty: 01 Loka 2004, 20:37
Kirjoittaja tv
Sassicaia kirjoitti: Kaikki tosin on paljon säilytyksestä kiinni, jos pullo on ikkunalla auringossa tai siinä ikävän tavallisessa telineessä tiskipöydällä hellan vieressä tai kaapissa pystyssä niin se on aika äkkiä adios.
Tuohon valitettavasti joutuu itsekin syyllistymään. Kovat on luulot että vaatehuonetta uudelleen järjestettäessä tilaa syntyisi kunnon viinikaapille.

Lähetetty: 02 Loka 2004, 05:14
Kirjoittaja wetear
Sitten "Tiikerin pissan" viemäröittämisen jälkeen olemme vaimon kanssa terävöittäneet kriitistä maisteluamme erityisesti eteläisillä alueilla tuotettujen viinien suhteen:

Kirjaamamme n. 11551:n maisiaisen jälkekeen olemme vakuuttuneita että viini muodostuu kuudesta ominaisuudesta sekä näiden keskinäisestä suhteesta eli tasapainosta. Viinistä etsittävät ominaisuudet ovat hedelmäisyys, hapot, voimakkuus, aromit, (punaviineissä) tanniinit sekä tyylikkyys. Makeiden viinien kohdalla sokerin voi lukea voimakkuuteen. Tärkeä etanoli kuuluu lähinnä voimakkuuteen. Sävykkäät (moniulotteiset, kompleksiset) ja voimakkaat aromit ovat minun ja vaimoni kaltaiselle nautiskelijalle viinin keskeinen lisäarvo (muihin juomiin sekä ruokiin verrattuna).

Näistä ylitse käy vain taskulämpimän Koskenkorvan äänihuulia hivelevä ja genetaalialueen limakalvoja turvottava sivallus oikein nautittuna.

Maistakaa vaikka itse! 8)

Lähetetty: 02 Loka 2004, 05:25
Kirjoittaja GAMMA500
:mrgreen:

Lähetetty: 02 Loka 2004, 07:42
Kirjoittaja Wile E. Coyote
Vai parempi asiakas :roll: Ei pysty vielä sanomaan yrittävätkö myrkyttää vai kestitä kun en ole pulloa korkannut. Ainakin nuorta on. "Altana Di Vico, Rosso Salento, 2003" lukee etiketissä. Ei vaikuta kovin laadukkaalta, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Kyllä minun vaatimaton mielipiteeni on että halvalla ei saa hyvää, oli kyseessä Italialainen tai mikä muu maa tahansa. Viinien kohdalla vielä korostuu monesti, ainakin jos vertaa oluisiin. Melkein kaikki oluet on ihan juotavia, mutta halpa punaviini pilaa koko aterian :puke:

(5% korkkivikaisia olen kuullut myös väitettävän, mutta vain lieviä on sattunut kohdalle vaikka aika monta pulloa on tullut kokeiltua?)

Lähetetty: 02 Loka 2004, 20:33
Kirjoittaja Savo
tv kirjoitti:Kesällä join Sassicaiaa, olisko maksanut 9 euroa..

..4 senttilitran maisteluannos. Aika hyvää oli.
Missähän mahtaa onnistua. Ihan pieneen juhlaan ei viitsisi ostaa koko pulloa.

Lähetetty: 03 Loka 2004, 05:12
Kirjoittaja watchet
Ihan varmasti vain huonoa tuuria, mutta niin pitkälle kuin muistini kantaa (4 vuotta?) KAIKKI kohdalleni osuneet korkkivikaiset (noin 5 kpl "selvää" havaintoa) ovat olleet toscanalaisia, jopa yksi superi ja yksi Brunello di Montalcino mukana joukossa, vielä Italiasta ostettu yksilö :cry:
Olin juuri korkata uuden Tignanellon mutta olkoon nyt vielä...

Lähetetty: 03 Loka 2004, 07:42
Kirjoittaja jarski
sorbukses löytyy terää :mrgreen: :mrgreen:
mut ihan aikusten oikeesti jokaisen paras viinikokemus on maistajan suussa :drinking: :wink:

Lähetetty: 03 Loka 2004, 19:28
Kirjoittaja tv
Savo kirjoitti: Missähän mahtaa onnistua. Ihan pieneen juhlaan ei viitsisi ostaa koko pulloa.
Montepulcianon kylässä sijaitsevassa linnassa olleessa enoteekissä.
Tällaisen maistelusetin sai kahdellakympillä.
edit: tulipa kehno jpg-pakkaus, korjataan myöhemmin,

Kuva

Lähetetty: 11 Loka 2004, 00:32
Kirjoittaja Savo
Sassicaia kirjoitti:Zenaton Valpolicella Superiorea (alko nro 450187) hinta 9,28e, pystynee juomaan pahemmin irvistelemättä.
Kiitos vinkistä, pidin mausta. Se sopi hyvin yhteen Sopranos keittokirjasta otetun reseptin (Janicen uunizitit) kanssa. Ruoan pehmeä maku (pastaa, herkkusieniä, mozzarella, ricottaa, parmesaania ,ym.) ja viini oli miellyttävä kokemus.

Saako lisää vinkkejä Italialaisista.

Lähetetty: 11 Loka 2004, 01:05
Kirjoittaja ärrä
Makuasioita, mut yleensä kaikki Valpolicellat ovat maistuneet, hinnasta saa suuntaa makuun ;) Varsinkin Ripassa Valpolicella Superiore (16 €) on erinomainen. Sitten ihan OK on Nero d'Avola Morgante (10 €). Baroloista en ole muita kuin hyviä löytänytkään.

Lähetetty: 11 Loka 2004, 01:23
Kirjoittaja Rolle
Eilen tuli juotua Zenaton Valpolicella Superiorea, mitään pahempaa irvistelyjä ei seurassa ollut havaittavissa joskaan ei myöskään suuria suosionosoituksia. Hinta on vielä ihan siedettävä mutta jos pitää maksaa yli 10 euroa muista siedettävistä italialaisista niin pysynen jatkossakin muissa viineissä.

Ruoalla lienee isompaakin merkitystä kuten makunystyröilläkin. Ja tietenkin se että tietää että viini on saanut hyvät arvostelut poistaa monilta irvistelyt ja viini onkin erinomaista.

Lähetetty: 11 Loka 2004, 01:55
Kirjoittaja Sassicaia
Savo kirjoitti:Saako lisää vinkkejä Italialaisista.
No jos hyvästä Chiantista pitää, niin Castello di Aman Chianti Classicoa (432047) voi kyllä suositella. On hyvää, mutta hiukan ylihintaista (21,80e), niinkuin kaikki Aman tuotteet. Muut oikein hyvät italiaanot menevät sitten ikävän kalliiksi.

Ei italialainen, mutta oma ehdoton suosikkini monopolin valikoimista (jos hyvästä hinta/laatusuhteesta puhutaan) on Tiempo Briego (450267) 14,48e Ribera del Duerosta Epsanjasta. Abadía Retuerta Rívola (454687) 12,51e on myös kelpo tavaraa samasta maasta.

Lähetetty: 09 Joulu 2004, 09:16
Kirjoittaja Savo
Sassicaia kirjoitti:Väittävät, että luonnonkorkilla suljetuista olisi noin 5% korkkivikaisia.
Kohdalle osui.

Eilen menin töihin 7:15 ja poistuin sieltä 19:40. Kotona katsoin ansainneeni tukevan lasillisen Bardolino Classicoa. Pullo auki ja homettahan siellä korkin pohjassa oli. Kello oli 19:55. Alkoon ehtisin kävellen viidessä minuutissa. En viittinyt. Ei se ihan kamalaa ollut, niin eikun juomaan.

Opetus: Ei koskaan pidä olla yhden viinipullon varassa!

Lähetetty: 09 Joulu 2004, 15:47
Kirjoittaja Vittorio Jano
Savo kirjoitti: (Janicen uunizitit)
Saakos noita zitejä Suomesta?

Lähetetty: 09 Joulu 2004, 18:44
Kirjoittaja Savo
Ei havaintoa, mutta ohjeissa lukee, että 450 g zitejä tai muuta pastaa.

Enpä taida edes tietää millaista (minkä muotoista) pastaa zitit ovat :oops:

Lähetetty: 09 Joulu 2004, 18:52
Kirjoittaja tv
Savo kirjoitti: Enpä taida edes tietää millaista (minkä muotoista) pastaa zitit ovat :oops:
Kuva

Lähetetty: 09 Joulu 2004, 19:00
Kirjoittaja Savo
Kiitos, aina oppii uutta, eikä tarvii enää punastella.

Lähetetty: 20 Maalis 2005, 18:57
Kirjoittaja Savo
Kuohuviineistä:

Gancia Prosecco Brut, miellytti. Se ansaitsee mielestäni enemmän kuin Viinistä viiniin -kirjan 2/0.

Asti Tosti oli kiva makean jälkiruoan kanssa ja tietysti kylmänä.

Dolce Canto ei miellyttänyt. Se oli simamainen ja esanssinen maultaan. 2/1 oli sille liikaa.

Lähetetty: 21 Maalis 2005, 08:29
Kirjoittaja alfista
Kuohuviineistä myös; Martini & Rossin Asti Spumante ei taida olla enään Alkon listoilla. Helkutti, siinä oli hyvä kuohuviini! Saman tyyppinen kuin Astit yleensä, mutta siitä puuttui töykeä jälkimaku kokonaan, eikä ollut liian makea. Ainoa kuohuviini, jonka magnumin juo yhdeltä istumalta emännän kanssa.

Lähetetty: 05 Marras 2005, 16:17
Kirjoittaja Savo
Masseria Trajone Copertino Riserva (7,99 e) miellytti. Tässä on juuri sellainen sävy (maanläheinen, hedelmäinen ja hapokas) josta pidän. On valitettavasti ainakin Mikkelin keskustan Alkossa poistuva tuote.

Viini on kotoisin Puglian Salenton niemimaalta , josta tulevat Italian parhaimmat, vaikuttavimmat viinit (Clarke, Viinien maailma).

Maistui hyvälle meksikolaistyyppisen papupadan ja täysjyväriisin kanssa (ei tulista).

Lähetetty: 05 Marras 2005, 16:23
Kirjoittaja -Tomi-
Mielestäni aika maukas italianen vinkku on Salice Salentino Rosso Nero Riserva, ei kauhean suolainen hinta. Makua/tuoksua en rupea sen paremmin erittelemään, sillä en ole kuitenkaan mikään viini ekspertti. Sen verran kuitenkin maistaa jo, että nyt osaa erottamaan hiukan laadukkaamman viinin ja armottoman pachan :wink: http://www.chefsgourmet.com/viinit_05.html

Lähetetty: 05 Marras 2005, 18:40
Kirjoittaja KJS
Sassicaia kirjoitti:Mikäs vika italialaisissa punaviineissä on? :evil: Tai no joo, DA tuskin tarjoilee koeajajille Sassicaiaa :mrgreen:
Kyllä se viimeksi oli paskaa, eikun siis pasquaa

Lähetetty: 05 Marras 2005, 20:04
Kirjoittaja Sassicaia
Ehkä vähän Toscanan ja Piemonten varjoon jäänyt alue, mutta hehkutetaanpas välillä Venetoakin.

Dal Forno Romanon Amarone della Valpolicella on parasta Amaronea mitä on koskaan tullut maistettua (edit: olennainen tieto, 17,5% alc.vol. ihan luonnostaan!). Kuuluu selkeästi koko maailman parhaisiin viineihin, mikä ikävä kyllä tai siis luonnollisesti näkyy myös hinnassa ja saatavuudessa. Saman herran perusviini Valpolicella Superiore (jota löytyy Alkon tilausvalikoimasta) hakkaa kaikki Alkossa myytävät Amaronet mennen tullen. Eli jos Masin, Righettin, Zenaton tai Tommasin Amaronet maistuvat, niin tässä parempaa potenssiin neljä.

Lähetetty: 05 Marras 2005, 20:36
Kirjoittaja jarski
17,5% eli siis maksimikäynti siis oikeen juoppojuomaa :mrgreen: pitääpäs panna nimi muistiin jos vaikka jois suoraan pullosta :shock: ? tota seuraavaks

Lähetetty: 05 Marras 2005, 20:40
Kirjoittaja Sassicaia
Miten mä arvasin että toi herättää jarskin uteliaisuuden :mrgreen:

Lähetetty: 06 Marras 2005, 10:27
Kirjoittaja hagger16
-Tomi- kirjoitti:Mielestäni aika maukas italianen vinkku on Salice Salentino Rosso Nero Riserva
Ajattelin itse ehdottaa samaa, mutta Tomi olikin ehtinyt ensin.
Yleensä alkossa vieraillessa tulee otettua joku kokeilu pullo ja yksi Nero varmuuden vuoksi.
Niin, miten valitsen viinin.. Hinnan pitää olla alle 10 € ja sopia pitsan kanssa.
En ole huomannut kalliimpien olevan sen parempia. Voitte toki ehdottaa jotain kalliimpaa/ parempaa ja todistaa minun olevan väärässä..

Lähetetty: 24 Joulu 2005, 09:52
Kirjoittaja Epezi
Chianti Castiglioni tuli maisteltua eilen.
Mitään en viineistä tiedä, mutta maku oli aikas pehmeä ja lyhytkestoinen. Tuoksu oli hyvin voimakas vähän pistävä.

Lähetetty: 24 Joulu 2005, 11:01
Kirjoittaja KJS
Yksi hyvä Toscanalainen punaviini joka tulee mieleen on Vino Nobile di Montepulciano. Piti hakea jouluksi, mutta kun molemmat sai viiniä työpaikalta joululahjaksi (Etelä-Afrikkalaista ja Chileläistä), niin säästetään Vino Nobile johonkin muuhun juhlapäivään.