Sivu 1/3

Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 10:46
Kirjoittaja Vittorio Jano
Tällaista ei muistaakseni vielä ollut?

Reseptit, vinkit, ruokakuvat ym. setit tänne.

Ja alkuun tekninen kysymys, kun miesvaltaisella forumilla ollaan. Ostoslistalla olisi hiiligrilli. Onko jotain suosituksia? Parilla kympillä huoltsikalta vai tonnilla erikoisliikkeestä? Mihin tulisi kiinnittää huomiota? Tähän saakka kesän ulkokokkailut hoidettu Lidlistä kymmenen vuotta sitten ostetulla yhden polttimon kaasugrillillä.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 13:25
Kirjoittaja Hillhouse
Aina rillataan! :)

Itse olen hiili-/puugrillausfani. Kaasu on liian fiiniä, nopeeta ja hygieenistä :) Grillauksessa pitää olla fiilistä eikä saa olla kiire. Kieltämättä joskus kaasugrillin nopeus/helppous on eduksi, mutta kyllä tulen kanssa touhuaminen ja kunnon hiilloksen tekeminen odotteluineen on mukavaa - samalla ehtii maistelemaan useammankin bissen :wink:

Toin Jenkeistä muuton yhteydessä kaksi tämän tyylistä tynnyrigrilliä:

http://www.academy.com/shop/pdp/new-bra ... =578824977

Toinen on juurikin tuollainen smokeri eli pienempään pontoon tehdään "tulet" ja isommassa osassa voi savustaa. Toki grillaaminen onnistuu kun laittaa hiilet/puut isoon osaan ritilän alle. Toinen grilleistäni on tuota puolet pienempi ilman smokeria - riittää 2-3hlö eväitä varten.

Erityisesti sisä- ja ulkofilepihveille hiili-/puugrilli on paras, koska sen saa kuumemmaksi kuin kaasugrillin. Toki lämpöä pystyy säätelemään hiilien määrällä eli miedommalla lämmöllä tehtävät eväät onnistuvat hienosti (mm. ribsit, kalat, kasvikset, yms.).

Sytytysnestettähän ei tule käyttää hiilille tai puulle! Kannattaa ostaa tälläinen "sytytin"

http://ecx.images-amazon.com/images/I/8 ... L1500_.jpg

Eli alaosaan laitetaan sanomalehteä, tms. sytykettä. Välissä on ritilä. Yläpuolelle laitetaan hiiliä tai puuta. Sitten koko paketti grilli ritilän päälle ja sytykkeiden sytytys alakautta. Hiilet "syttyvät" todella nopeasti ja kohta pönttö on punaisena hiiliä. Tämän jälkeen ei muuta kuin hiilien kaato grilliin ja sen jälkeen voi heti alkaa grillaamaan, koska hiillos on valmis. Tällä tavalla myös hiiligrillausta saa nopeutettua huomattavasti eikä varmasti ole sytytysnesteen hajua tai makua :wink:

Kävin tunti sitten ostamassa 4 säkkiä hiiliä. 450g naudan entrecote pihvi on ollut kaksi päivää jääkaapissa marinoitumassa. Kyytipojaksi kasviksia folionyytissä tuorejuuston kera. Saattaa kohta narahtaa eka bisse ja alkaa grillin valmistelu 8)

Jos grillaatte kalaa niin kannattaa kokeilla seuraavaa. Hommaa puutavaraliikkeestä noin 8-12mm paksua ja 150-200mm leveätä höylättyä lehtipuulautaa (ei lakattua tai muuten käsiteltyä). Katko lauta 30-40cm pätkiin. Laita laudanpätkä tiskialtaaseen, tms. veden alle 2-3 tunniksi, jotta se imee itseensä mahdollisimman paljon vettä. Laudan päälle jotain painoksi, jotta se on kokonaan veden alla. Tällä välin kalan/kalafileen maustaminen mielen mukaan. Ota lauta vedestä ja aseta kalafile sen päälle nahkapuoli alaspäin. Tämän jälkeen koko paketti grilliin (joko hiili tai kaasu). Lankku luovuttaa mukavasti kosteutta kalaan eikä se kuivu, kuten yleensä grillatessa tapahtuu :wink: Ei tarvita folioita, tms. Grillausaika 30-40min riippuen kalan koosta ja lämmöstä. Ja sitten ei muuta kuin kala lankkuineen pöytään ja ei kun syömään!

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 13:51
Kirjoittaja Pasi
No kysynpä nyt sit tässä et ku pitäs hommaa kaasukäyttöinen grillausverme, eikä niistä ole ennestään omakohtaista kokemusta (muuta ku kaverien grilleillä läskinkääntöä tms)., niin onko jotain tiettyjä merkkejä joita kannattaa vältellä tai jotain ylivoimaisesti muita parempaa merkkiä?

Tossa erästä grilliä kävin rautakaupassa vähän tutkailemassa, ja siinä jäi heti samantien säätönuppi käteen.... Murtui juuresta. Ei antanut järin laadukasta kuvaa.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 14:20
Kirjoittaja miaksu
Landmann on ainakin mun mielestä hyvä! http://www.landmann.fi/kaasugrillit/myy ... ialgrilli/
Tämmösen voitin toissa kesänä jostai iskelmän kilpailusta (ja 10kg kyrsää :mrgreen: ) Tässä mallissa ei tosin oo sitä sivukeitintä mut mua ei haittaa kyllä yhtään. Ihan yhtä lailla keitän ne potut keittiössäkin :-D Ja kokoajan tulee uusia malleja nii tää onki poistunu kai jo valikoimasta. Vielä ei oo tänä "kesänä" tullu rillattua, mut eiköhän lähiaikoina vois.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 14:51
Kirjoittaja Hillhouse
^^ Riippuu budjetista ja siitä kuinka paljon tulet grilliä käyttämään. Halvemmallakin pärjää, jos käyttö on satunnaista. Jos haluat oikeasti hyvän niin sitten ostat Weberin enempiä miettimättä http://www.webergrill.fi/ Kannattaa lukea linkin Tuki-osio takuusta. Joillekin osille myönnetään jopa 25v takuu, ei kaikille. Myös talvisäilytys ulkona on valmistajan mukaan OK. Itsellä kokemuksia Weberin Genesis-sarjasta ja voin sanoa niiden olevan helvetin hyviä! Hintakin "kohtalaisen korkea"...

Pääasia merkistä riippumatta on, että polttimet tulee olla joko valurautaa tai ruostumatonta terästä. Peltiset, joita on 90% grilleissä, palavat/ruostuvat puhki nopeasti varsinkin, jos säilytät grilliä ulkona myös talvella.

Miaksun suosittelema Landtman on kanssa hyvä ja varsinkin tuo linkissä oleva mali valurautaisine polttimineen. Sivukeittimelle en itsekään anna arvoa. Onhan siinä ihan kiva paistella valurautapannulla kasviksia tai lettuja, mutta aina sen valurautapannun voi heittää grilliin sisällekin :wink: Sivukeitin on lisäksi arka tuulelle. Monesti joutunut virittelemään jos jonkin sorttista tuulisuojaa.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 15:44
Kirjoittaja Vittorio Jano
Hillhouse kirjoitti:
Sytytysnestettähän ei tule käyttää hiilille tai puulle!
Yksi lapsuuden perusmakuja oli sytytysnesteen makuinen lohi, jota pappa kotipihallaan grillasi. Samaan pyritään.

Noita Weberin karvalakkimalleja saa näköjään K- ja S-ketjujen liikkeistä 79/99€. Taidanpa päätyä sellaiseen.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 16:12
Kirjoittaja Hillhouse
^ Varmasti hyvä mitä tulee perushiiligrilliin. Parempi unohtaa parin-kolmenkympin peltiheikit - ne palaa puhki muutama käyttökerran jälkeen. Tuo Weber kestää varmasti pitkään. Katso piruuttaan 57cm halkaisijalla olevaa mallia vs. 47cm. Käsittääkseni tuo 47cm maksaa 79€.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 17:11
Kirjoittaja h_lauri
Mulla on tokmannin kahenkympin pallo ollut kohta viisi vuotta. Vielä on ehjä.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 18:15
Kirjoittaja Hillhouse
^ Kyllähän ne paketissa autotallin perukoille haudattuna säilyy :-D Vitsi!

Riippuu käytöstä ja huolenpidosta. Sama se on autojen kanssa.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 18:52
Kirjoittaja Pasi
Hillhouse kirjoitti: Parempi unohtaa parin-kolmenkympin peltiheikit - ne palaa puhki muutama käyttökerran jälkeen. .
Ei pala :D

Toissakesänä ku oli keittiö remontissa, eikä ruokaa voinu laittaa siellä, niin meillä grillattiin joka toinen päivä.... 19€ pallogrillillä :D

Kesti koko kesän, ja seuraavana keväänä olis hävinnyt itsestään talvisäilytyksen aikana ;)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 20:17
Kirjoittaja h_lauri
Hillhouse kirjoitti:^ Kyllähän ne paketissa autotallin perukoille haudattuna säilyy :-D Vitsi!

Riippuu käytöstä ja huolenpidosta. Sama se on autojen kanssa.
Oli se tallissakin. :-D

Kokemäellä käytettiin kuuden kuukauden ajan, kesälomalla melkein joka päivä ja muuna aikana viikonloppuisin. Mutta joo, putsattiin melko tiheään eikä ollut sateessa.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 20:39
Kirjoittaja sämpy
Ja kun ritilä palaa, niin siitä voi tehdä lisähiiliritilän seuraavaan tokmannin grilliin! Mullakin on 15 euron "deluxe"malli, jossa on hiiliritilä ja pohjassa ilmaräppänä. Toimii paljon paremmin kuin umpipohjainen, just ehtii hakee makkarat ja vermeet kun on jo lämmin. Edellisen grillin ritilä hiiliritilän kanssa 90 asteen kulmassa, niin pysyy pienemmätkin muruset. Sytytysnesteen kanssa pitää katsoa ettei se ehdi imeytyä, nesteet grilliin ja samantein tulta perään, niin ei tule juurikaan sytytysnesteen makua, just sopivasti että tunnelma pysyy. Ja Atrian Hiillos on parasta.

Näin niinkuin "white trash" gurmeevinkkinä

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 20:46
Kirjoittaja h_lauri
Joo ritilä meilläkin on ehjä. Sytytypalat pesee nesteen kuusnolla. Ihan hyvin on sisäfileet savunneet tuolla, milloin ei ole magaraa.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 20:52
Kirjoittaja Vittorio Jano
Hillhouse kirjoitti:Varmasti hyvä mitä tulee perushiiligrilliin. Parempi unohtaa parin-kolmenkympin peltiheikit - ne palaa puhki muutama käyttökerran jälkeen. Tuo Weber kestää varmasti pitkään. Katso piruuttaan 57cm halkaisijalla olevaa mallia vs. 47cm. Käsittääkseni tuo 47cm maksaa 79€.
Minusta tuo K-Raudan 99€ -grilli oli myös 47 cm (Bar-B-Kettle). 57 cm One-Touch Premium oli sitten 199€ ja kooltaan jo aika massiivinen. Terran 79€ laitos oli joku Webercompact. K:n Webereitä mainostettiin USA:ssa tehdyiksi, S:n malli oli kiinalainen.

Ai niin, päivän kokkaukset (ilman grilliä):

Kuva

Pennepastaa, luumutomaatteja, parsaa, San Daniele -kinkkua.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 20:55
Kirjoittaja Alfissimo
Rillaaminen jos mikä on välineurheilu, jossa keväällä katsotaan naapurin aidan yli, ettei vaan jäädä varustelussa jälkeen.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 21:09
Kirjoittaja Vittorio Jano
Juuri tuohon pippelinvenyttelyyn en tahdo mukaan.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 21:17
Kirjoittaja matti_vuorio
Kaasupoltin on tärkein väline omassa käytössä. Tällainen kalusto on kertynyt takapihalle:

Pallogrilli 19,95€
-Makkarat, vartaat, pihvit
-Nämä tuppaa kestämään 3-5v.

Kaasupoltin + Muurikka
-Pyttipannu, räiskäleet, pekoni, pihvit, kala yms.

Kaasupoltin + 10l kattila
-Rapujen keittäminen.

Kaasupoltin + savustuslaatikko
-Lähinnä savukalaa
-Pirullinen puhdistaa, mutta muuten hyvä.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 21:20
Kirjoittaja Polforea
Kai tähän täytyy todeta, että itse suosin perinteistä tiilimallia. Nykyisestä (vm 2008) tuli vähän kapeaseinäinen ja muuten iso, joka vie ikävän tehokkaasti lämpöä pois, joten täytyy kiinnittää seuraavan tekemiseen huomiota hieman eri tavalla ja korjata nykyisen bugit - onneksi tuo onkin lähiaikoina edessä, tänä kesänä olisi tarkoitus uudistaa. Rillaaminen on toki yleensä rituaalihenkistä toimintaa ja valmiita hiiliä otetaan pussista korkeintaan ylläpitoa varten, eli hiillos poltetaan klapeista paikan päällä.

Ja grillaaminen on kuin avoautoilu - kesäkauteen rajoittuminen on nössöille :lol:

Kuva

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 21:24
Kirjoittaja Rasvis
Meillä on pallogrilli terden paraatipaikalla, sopii siitä naapurin kauhistella matalaa elintasoa samalla kun pesee Bemariaan viidettä kertaa tällä viikolla.

Ihan halvimmat tölkit ilmeisesti palaa puhki, tuo toiseksi halvin malli on kestänyt jo niin monta vuotta etten muista. Emäntä on valittanut portaallisesti säätyvästä ritilän korkeuden säädöstä, minua ei ole haitannut kun olen ulkoistanut koko ruuanlaiton. Kaikki hyvin kunhan on hiilellä grillattu.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 21:46
Kirjoittaja Ipi76
Kyllä itsekkin hiiligrillimiehiä olen.Grillaaminen,savustaminen,avotulella ruuan valmistaminen on ollut aina lähellä sydäntä :-D

Uusien juttujen kokeilu ja välillä täydellisesti onnistuminen ruokkii "harrastusta"eteenpäin.Tässäpä muutama juttu grillaamiseen mitä olen vuosien aikana huomannut:

-kiire pois!
-grillaaja on varautunut huolehtimaan nestetasapainosta, yleensä lopputulos parempi kun nestetasapaino on kunnossa :drinking:
-grillauspintaala grillissä on riittävä ruokailioiden määrään nähden
-grillausjärjestys
-ei hätäile grillaamisen aloittamisessa,antaa hiilien "rauhoittua" kunnolla
-kunnon grillausvälineet,pihdit tarpeeksi pitkät ja jämäkät
-brikettejä pitkää kypsytystä tarvitseville grillattaville
-yleensä olen saanut parhaan lopputuloksen rasvaisemmasta lihasta esim:niska
-uusien juttujen kokeilu, esim:jälkiruuat

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 22:17
Kirjoittaja h_lauri
Pihdit? Mikä vika sormissa on? :-D

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 03 Touko 2015, 22:22
Kirjoittaja Ipi76
^ne on liian lyhyet :)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 00:02
Kirjoittaja Vito
Meiltä löytyy parvekkeelta Landmannin tuplapoltingrilli sivukeittimellä pikagrillauksia varten.Grillikatoksessa on isompi kaasugrilli sivupolttimella.Rapujen keittelyyn,kanojen kalttaamiseen pihalla muuripata.Ylivoimaisesti paras,käytetyin ja monikäyttöisin pihakeittiö on kuitenkin terassilla tämä tiilijalustalla ja kaikilla herkuilla http://www.skmetalli.com/

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 00:08
Kirjoittaja Hillhouse
Polforea kirjoitti:Kai tähän täytyy todeta, että itse suosin perinteistä tiilimallia. Nykyisestä (vm 2008) tuli vähän kapeaseinäinen ja muuten iso, joka vie ikävän tehokkaasti lämpöä pois, joten täytyy kiinnittää seuraavan tekemiseen huomiota hieman eri tavalla ja korjata nykyisen bugit - onneksi tuo onkin lähiaikoina edessä, tänä kesänä olisi tarkoitus uudistaa. Rillaaminen on toki yleensä rituaalihenkistä toimintaa ja valmiita hiiliä otetaan pussista korkeintaan ylläpitoa varten, eli hiillos poltetaan klapeista paikan päällä.

Ja grillaaminen on kuin avoautoilu - kesäkauteen rajoittuminen on nössöille :lol:

Kuva
Polforean tiiligrilli on mun tulevaisuuden haave! :) Oispa joskus kunnon piha, johon tehdä moinen krematorio. Porukoilla oli vastaava 80-luvulla. Kummasti sen muistaa kaikista grilleistä parhaiten.

Ja kyllä! Grillaaminen on ympärivuotista nautintoa 8)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 01:21
Kirjoittaja Guenevere
Polforea kirjoitti:
Ja grillaaminen on kuin avoautoilu - kesäkauteen rajoittuminen on nössöille :lol:
:-D :-D :-D

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 07:38
Kirjoittaja sämpy
Muurikka + kaasupoltin on ihan hyvä pihvien paistoonkin, mahtuu ainakin riittävästi. Lopuksi kierros hiiligrillin kautta lautaselle.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 15:27
Kirjoittaja Janne
3 vuotta on tullut asuttua rivarissa ja olen rillannut läpi vuoden, kesät talvet. Kerrostalossa tuli semmoset vajarit rillaukseen että nyt otetaan korkojen kera takaisin:)
Ennätys on -28 astetta toissa talvelta, jolloin toppatakki päällä laitoin Weberin tulille. Niin siis kampe on keskikokoinen weberin hiiligrilli ja grillaan briketeillä tai hiilillä. Naapurit pitää varmaan ihan urpona, mutta ihan sama. Mua vituttaa kun ne läsäyttää ne kaasukrematoriot käyntiin ja se läskin ja kaasun tuoksu leijailee meidänkin pihalle saakka. Oksennus ei ole kaukana.
Bravuureja on hampparipihvit suolalla ja pippurilla maustettuna, 3-4h soija, chili, valkosipuli, kevätsipuli, lihaliemi keitinliemessä keitetty possunniska, jonka päälle vetästään vielä marinaadi ja annetaan jäähtyä ja vetäytyä yön yli. Pinnat rillataan seuraavana päivänä vielä kiinni, just for the taste. Siinä Björkin Tomin possut jää kakkoseksi. Pinta on rapsakka ja makoisa, sisusta mehukas ja läpeensä makoisa sekin.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 04 Touko 2015, 21:04
Kirjoittaja miaksu
Halloumijuusto on kyllä semmonen artikkeli jota tulee kyllä grillattua aina kun grilli on tulilla. Aijjaij :mrgreen: Talven aikaan on joutunu tyytyy paistaa pannulla ja laittaa salaatin sekaan. :)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 09:28
Kirjoittaja Hillhouse
^ Leipäjuustostakin saa herkkua, kun käärii folioon ja rillailee molemmin puolin. Kyytipoikana tietysti lakkahilloa.

Kaveri katkoi mulle eilen kaksi muuttolaatikollista 2-10cm palikoita ranteen/kädenvahvuisista koivu- ja omenapuuhaloista. Noilla kelpaa rillata!

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 10:10
Kirjoittaja miaksu
Non ni, kyl ny kelpaa rillata! Leipäjuustoo ei ookkaa tullu rillattua, pitänee kokeilla. 8)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 12:04
Kirjoittaja Pasi
Leipäjuusto on kyllä hyvää sellasenaankin :D

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 12:36
Kirjoittaja miaksu
Nii on. "narskujuusto" :mrgreen:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 16:40
Kirjoittaja Hillhouse
^ Hyvää on sellaisenaankin, mutta paranee huomattavasti grillattaessa :) Kierrä ympärille pari-kolme kierrosta foliota ja grillaa 10-15min. Kääntele pakettia muutama kerta grillauksen aikana (sama kuin grillaisi makkaraa).

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 17:54
Kirjoittaja Alfissimo
Tuskinpa se leipäjuusto pilalle menisi, vaikka siihen siivun pekonia kietoisi ympärille...

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 19:30
Kirjoittaja miaksu
^Joo, tulee sitäkin harrastettua, että halloumi pekonin väliin ! Pekoni on kans yks mun lemppari-artikkeleista ! :mrgreen:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:31
Kirjoittaja Hillhouse
Alfissimo kirjoitti:Tuskinpa se leipäjuusto pilalle menisi, vaikka siihen siivun pekonia kietoisi ympärille...
Mikä tahansa missä on pekonia on hyvää!!! :-D

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:33
Kirjoittaja Alfissimo
Siinähän se pointti olikin :lol: .

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:39
Kirjoittaja miaksu
Näin on. :-D paitsi herkkusienet :shock:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:40
Kirjoittaja Aquatica
^
Juustolla täytetyt herkkusienet, jotka kääritty pekoniin?
Tai pekonilla maustettu juusto, joka on siis tungettu herkkusieniin, jotka on kääritty toki pekonijuustojutulla? OMNOM!

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:44
Kirjoittaja miaksu
Joo jotkut kaverit tykkää kauheesti herkkusienistä mitkä on pekonin sisällä mut mun täytyy kyllä sanoo että kaikki sienet..niin hyi helkkari :mrgreen: tosin kerra maistoin jotai kanttarellikeittoo, se oli ihan siedettävää mut tämä kokki ei kyllä sienistä ruokaa tee :-D

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:47
Kirjoittaja Hillhouse
Kokeilkaapas rillata italialaisittain pizzaa ja nimenomaan pekonilla ja (tupla)juustolla - toimii!!!

Pizzakivi ihan jees, mutta toimii ilmankin. Kantsii lisätä savustuspuruja (kaasugrillissä pienessä peltilaatikossa) tai lehtipuupalikoita niin saa mukavan savuflavorin :wink:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 05 Touko 2015, 22:49
Kirjoittaja miaksu
Täytyy pistää kesällä kokeiluun :-D Pizzaa ei oo tullukkaa grillattua 8)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 06 Touko 2015, 00:06
Kirjoittaja Pele
Perus halpis hiiligrillillä tulee paisteltua pääasiassa Kivikylän grillimakkaraa, tai rynäriä.
Talvisin tulee tehtyä välillä notski metsään. :)

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 06 Touko 2015, 00:42
Kirjoittaja AR-Pilotti
Sunnuntaina tuli avattua vuoden grillikausi (sähkögrillillä :oops: ). Grillissä paisteltiin Lidlin grillimaisteri herkkuja, eli porsaan pihvejä, chorizo-raakamakkaraa, ja chili-bratwurstia. Lisukkeeksi oli perunasalaattia ja uunibataattia.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 12:42
Kirjoittaja Vittorio Jano
Eilen hain tällaisen setin:

Kuva

Kokoamislistalla myös riippumatto, aurinkovarjo sekä uudet pihakalusteet. Viime kesäinen terassiremppa alkaa tulla päätökseen.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 19:05
Kirjoittaja Oleino
Kappas vaan. Aika samankaltainen sisältö oli minunkin takakontissa viikko sitten. Hiiliensytytyspönttöä katselin myös, mutta en vielä silloin ymmärtänyt ostaa. Grilli on muuten yllättävän työläs kasata, tukevampi kuin uskoisikaan ja ensimmäisen koeponnistuksen perusteella oikein hyvä.

Kuva

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 19:32
Kirjoittaja Vittorio Jano
^

Mukava kuulla. Paitsi se kokoamishomma.

On muuten minulla ollut joskus JIG-18.

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 20:15
Kirjoittaja A Bart
Täältä JIG-3.
Voitinkomä :lol:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 21:39
Kirjoittaja katiska
JIG-15 löytyy hallin pihalta.

Sieltä löytyy muuten uskomaton sähkögrillikin. Tuulisella säällä makkarat voi nauttia ulkolämpötilan mukaisena :mrgreen:

Re: Joko rillataan? Virallinen alfabbs-kokkaustopic

Lähetetty: 17 Touko 2015, 21:50
Kirjoittaja Vittorio Jano
A Bart kirjoitti:Täältä JIG-3.
Voitinkomä
Et, koska tässä kisassa yritettiin päästä mahdollisimman lähelle yhdeksäätoista.

Olet tällä hetkellä kolmantena.