Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 14 Joulu 2018, 15:02Vastaa viestiin  [ 21929 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 439  Seuraava
Yleinen avautumis-ketju 
Kirjoittaja Viesti
Avatar

Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Viestit: 13075
Paikkakunta: Kerava
Auto: Giulietta MA170 '11, ex 159 2.4JTDm '06, ex MiTo 1.4 T-Jet 155 '09, ex 156 2.4JTD '01, ex 156 1.8TS "Super" '03, ex 207 1.6HDi '06, ex 156 2.0TS '99
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Lisäksi noissa aurinkopaneeleissa on ilmeisen valtavia laatueroja tehonotto(vai anto?)kyvyssä. Joku halpismalli kiinasta tarjoilee 20% talteenottokyvyn vrt. joku parempi.
Eikä hintakana aina ole niin, että se kiinalainen maksaa 20% siitä toisesta. Mut en oo ihan kauheesti näihin perehtynyt, vähän syrjäkorvalla mm. töissä keskittynyt, kun joku oli vertaillut eri paneeleiden toimintaa eri valmistajilta ja mitannut käytännössä toimivuutta yms.


01 Maalis 2018, 19:09
Profiili
Avatar

Liittynyt: 08 Marras 2004, 20:25
Viestit: 1581
Paikkakunta: Vantaa
Auto: MiTo -10 QV
Ex: 156 2.0TS -98
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Albertolli kirjoitti:
Niinhän ihmiset vaihtavat ehjiä lamppujakin ledeihin säästön toivossa.
Oh jeah, meillä vaihdettu sitä mukaa kun aiemmat ovat sammuneet. Silti vaimo jaksaa mätkättää valojen päälläpitämisestä, vaikka kuinka perustelen asiaa noin 1/10 -osan energian kulutuksella vanhoihin verrattuna. Kerran kun jonkin tavan oppinut, niin siitä se ei muutu, Ugh. 8)

Polforea kirjoitti:
Taloudellisuuslaskenta on siitä hauska laji, että laskeminen tyypillisesti aloitetaan, kunhan lopputulos on ensin päätetty. Ei tarvi kuin keksiä, miten siihen päädytään.
Kuulostaa niin poliittiselta satiiril .. eiku poliittisilta tilatuilta tutkimuksilta :mrgreen: Pätee monella sektorilla ja kieltämättä tuossa on vähän samaa haisua kuin yhdessä opiskeluaikana tekemässäni "pakkopulla"-tutkimustyössä vuonna nappi ja kirves.

Albertolli kirjoitti:
Aurinkopaneeleitakin tyrkyttivät hiljattain. Yritin saada siitä tehtyä kannatavaa laskentaa, mutta pienten excel-sulkeisten jälkeen saattoi vain todeta....:lol:
Sussa täytyy olla jotakin vihreetä, kun olet valikoitunut kohderyhmään. Yleistä Ecoilua yrittävät hyödyntää.

Asiasta toiseen. Tässä jokunen aika sitten ovellamme käytiin kauppaamassa Vartio-tornia. Yleensä olen suhtautunut kaikenlaisiin kaupustelijoihin hieman ylenkatseisesti. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Tällä erää heittäydyin juttusille. Puhuttiin toki uskonnostakin palanen, johon totesin, että sitä sanaa on suvussa kolmen papin voimin ihan riittävästi. Vartiotornista totesin, että näitä duunissa kyllä piisaa. En tiedä sitten ymmärsivätkö mistä on kysymys, mutta aika epäilevin katsein luovuttivat. Sääliksi käy, Eikös noilla ole joku viikottainen tavoite käydä levittelemässä sanaa?

Noh, kun tarinaan päästiin niin takavuosina Tuusulan kämpillä kävi sellainen taulukauppiaan oloinen retku. Olin pihalla halkoja tekemässä. Kun näin silmäkulmasta jonkun hiippailevan kohti, niin laitoin kirveen olalle ja käännyin. Ei malttanut kaveri juttusille tulla. Mikähän sillekin tuli?

_________________
Halvoilla työkaluilla saa kalliita kokemuksia


01 Maalis 2018, 19:43
Profiili

Liittynyt: 18 Elo 2010, 20:47
Viestit: 642
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Meillä vajaa 200m2 talo, jossa sähköä kuluu 5600kWh ja öljyä vajaa 2000ltr vuodessa. Järjestelmä kohta kolmekymppisen iässä ja aivan pöljään paikkaan talossa sijoitettu, pihassa nököttää kylmä huonosti perustettu ja rakennettu autotalli. Lupakuvat uudelle autokatostalli/lämpökeskukselle piirretty. Vesikeskuslämmitys kun tuo on, olen pohtinut koko järjestelmän tehostamista, lämmityskautena jokaista 100m2 kohden pitäisi lämmittää 1000ltr:aa eli meidän tapauksessa 2000ltr:aa vettä. Varsinainen lämmityskausi alkaa pääsääntöisesti täällä varsinais-suomessa tammikuun puolenvälin jälkeen ja loppuu vaihtelevasti maalis-huhtikuussa, eli vain tämä aika tarvitaan 2000ltr:aa kuumaa vettä ja suurin osa vuodesta pärjättäisiin huomattavasti pienemmällä. Kuuteen kuukauteen emme tarvitse kuumaa vettä kuin alakerran lattialämmitykseen ja käyttöveteen, joten lämmitettävä vesimäärä voisi olla 600ltr:aa ja tuon saisi kevyesti aurinkokeräimillä. Kiertovesipumpun saisi pyörimään vaikka aurinkopaneelilla. Tuo väli-keli mentäisiin keräimien ja puun poltolla ja kovin pakkaskausi pelkällä puulla, tosin nyt on ollut jo monta viikkoa ihanteellisia kelejä keräimille joten sieltäkin ilmaisia asteita varaajaan olisi tullut. Koska minimibudjetilla mennään rahaa kuluu vain tavikkeisiin, rakentamisen hoitaa vaimon luottotimpuri.


01 Maalis 2018, 20:41
Profiili

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Itsekin fundeerailin noita aurinkojuttuja yhdessä vaiheessa kun meillä on talon iso kattolape suoraan etelään vailla mitään varjostuksia. Kerääjillä olisi se ongelma, että kun heinäkuussa aurinko paistaa niin mihin sen lämmön ajaa? Johonkin olisi saatava ettei keräimet ylikuumene. Tästä syystä fundeerasin sähköpaneeleja jotka olisin kytkenyt varaajan vastukseen. Helppoa säätöä. Noissa vaan kannattaa muistaa että jos vaan kytkee yhteen, niin pienikin varjo yhdellä panelilla tiputtaa tuottoa rajusti. Tarvii siis sellaisen ohjaimen. Lopputulemana TMA jotain luokkaa 20 vuotta vaikka olisi haalinut paneelit maailmalta ja itse laitellut. Ei vaan ole järkeä näillä energian hinnoilla vaikka olisi kuinka ilmaista ja ekologista. Jos ei aurinko paista, niin ei tule tuottoakaan ja torppa on kylmä silloin kun lämpöä tarvitsisi. Jos aurinko paistaa, niin ei silloin oikein lämpöäkään hirveästi tarvitse.

Noilla paneeleillahan on sitten myös se polkuhintasuoja. Kannattaa tuo selvittää jos meinaa tilailla ulkomailta. En muista mitä hinta piti olla /W, mutta jokin raja siinä oli ja halvempiakin löytyy.

kurppa: en ihan ymmärrä tuota lämmitettävää vesimäärää. Helpompi olisi puhua energiamääristä. Vettä kun voi lämmittää asteen tai kymmenen. Suosittelisin, että laita VILP ja käyttövedelle sähkövaraaja perään. VILPin voisi kytkeä vaikka tuohon kattilaan jolloin sen oletetun kierukan kautta käyttöveden haalistus ja tulistus sitten sähköllä. Tai jos on pieni varaaja perässä niin sekin käy. Suoraan kiertoon olisi periatteessa paras, mutta voi olla hankalaa saada riittävä virtaus aikaan ja käyttövesihyöty jää pois. Tarvittaessa öljyllä priimaa sitten muutamia pakkaspäiviä kaveriksi jos ei puuta jaksa polttaa. Veikkaan, että TMA on luokkaa muutama vuosi, reilusti alle 10 joka tapauksessa.

Nopeasti 2000 l öljyä on jotain 20 000 kWh tai vähän vajaat kattilasta riippuen. VILPillä konservatiivisesti vuosi-COP jotain 2..2,5 (mainosarvoja ei kannata tuijottaa..) -> vuosisäästö luokkaa 12 000 kWh eli noin 1200..1500 e. Viidellä kilolla saa jo aika messevän systeemin -> TMA 3,5..5 vuotta ja pärjäät tuolla ehkä ainakin 10 kk vuodesta. Nykytalvina monasti enemmänkin. Tarvittavat kiertoveden lämmöt kannattaa selvittää, jos pärjää max 40 C kiertovedellä, niin silloin on hyvät edellytykset. Jos joutuu menemään 50..60 C niin VILPpi ei tykkää.

Hihavakiolla parin tonnin keräinpaketilla (+asennus +aurinkovaraaja) saat noin 4000 kWh jos normikesä. Jos sataa ja on pilvistä, niin hyvä jos puolet tuosta. Tietty jos sataa ja on kylmä, niin silloin lämpöä kaipaisi.. 12 c/kWh tekee 250..500 e/vuosi ilmaista energiaa -> TMA jotain 4..10 vuoteen? Puhtaanakin nuo pitäisi pitää ja lumijutut pitää miettiä. Nyt on juu aurinko paistanut, mutta monella on keräimien päällä 40 cm lunta.

Voin olla metsässäkin, mutta omilla hahmotelmilla en saa aurinkojuttuja kannattamaan oikein mitenkään muuten kun harrastemielessä.

Tosin on mulla hakevarastossa aurinkokuivain :silly: Eli kyseessä on verkkolattiainen tila jossa on toisessa päässä puhallin jolla saa ilmaa liikutettua hakepatjan läpi. Imee siis lattian läpi koska kostea ilma pyrkii alas. Haketuksen jälkeen pyörittelen tuota isoa puhallinta jonkin aikaa ja sitten vedän siihen muovin päälle. Puhaltimen torveen laitoin ilmastointitorvesta 4 m korkean piipun jonka maalasin mattamustaksi -> aurinko lämmittää torvea ja se imee hissukseen ilmaa hakevarastosta. En tiedä paljonko tuosta on oikeasti hyötyä, mutta tuskin haittaakaan ja investointi oli noin 15 e ja puolisen tuntia. Tuo varaston pääty on länteen joten aamupäivästä jo paistaa aurinko siihen sivusta ja oikeastaan liki koko päivän jossain kulmassa. Samoin peltikatto päällä hohkaa sisälle kivasti kuumaa. Kuivaa on hake ollut.

Edit: no käpyhän tuossa nopeassa laskelmassa oli..


02 Maalis 2018, 08:03
Profiili

Liittynyt: 18 Elo 2010, 20:47
Viestit: 642
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Tarkoitus on tehdä useamman varaajan systeemi jossa vettä lämmitetään kausittain vain minimimäärä. Olemme jo vuosia sulkeneet yläkerran patterikierron keväällä ja kun kelit ovat vaatineet otettu taas käyttöön. Kesäisin on poltettu puutakin mutta kun tuon kaksoiskattilan hyötysuhde on huono on annettu polttin pärähdellä käyntiin kesäisinkin. Idea tässä on, jos tarvit kupin kahvia turha koko pannullista keittää.


02 Maalis 2018, 08:43
Profiili

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Yksinkertainen on monasti kaunista näissäkin asioissa. Kannattaa huolella miettiä se systeemi. Usea rinnakkaisjärjestelmä vaatii joko harrastuneisuutta tai automaatiota.

Itselläkin on yläkerran patterikierto kesällä kylmänä. Turha lämmintä taloa on lisää lämmittää. Shuntti on aika helppo pyöräyttää kiinni ja silloin ei myöskään vesiputket hohka lämmintä. Alakerran lattiassa on kierto päällä vuoden ympäri.

Noinhan siinä helposti käy, että jos lämmittäminen on liian hankalaa, niin tulee sitten helposti ajettua sillä kalliilla ja helpolla tavalla ja suunnitellut säästöt valuu sitä kautta huti.

Omassa systeemissä jos on VILP käynnissä, niin se ajaa omalla käyrällään varaajan läpi shuntti auki taloon juuri sen lämpöistä vettä kun talo tarvitsee. Hakkeella varaaja noin 60 C ja tuosta shuntataan patterikiertoon sopivat lämmöt. Tuo on suht helppo systeemi ja vaihtoon menee ehkä minuutti. Tuo oma VILP jaksaa noin -15 asti pitää talossa lämmintä. Aiemmin oli lämmin aika vuodesta suoralla sähköllä.

Ei tuo oma VILPpi koskaan itseään takaisin maksa, mutta idea olikin että se vähentää omaa työtä paljon ilman että kulut kasvaa mahdottomia. Hakkeen kulutus on ehkä kolmasosa aiemmasta ja sähkönkulutus about ennallaan. Tosin jos itselle laskee jonkinlaisen tuntipalkan, niin sitten se ehkä maksaa itsensä takaisin 10..20 vuoden sisään.


02 Maalis 2018, 09:32
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Tammi 2017, 17:57
Viestit: 164
Paikkakunta: Lemi, tuo kaakon sisäsiittola
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Gasket kirjoitti:
Noilla paneeleillahan on sitten myös se polkuhintasuoja. Kannattaa tuo selvittää jos meinaa tilailla ulkomailta. En muista mitä hinta piti olla /W, mutta jokin raja siinä oli ja halvempiakin löytyy.


Nyt tulee ihan lonkalta, mutta olikohan 46 centtiä/W


02 Maalis 2018, 10:22
Profiili
Avatar

Liittynyt: 16 Joulu 2012, 21:28
Viestit: 2212
Auto: Fiat Evo Sport & 500X. Ex. 159 2.2 JTS
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Itsehän ajattelin aurinkopaneeleita ihan sen takia, koska miksi ei. Pilp käyttäisi niistä saatavaa sähköä veden lämmittämiseen ja muuhun ja loput energiasta menisi itsellä normikäyttöön. Maksaahan noi 14 paneelia, invertterit ja muut, mut mikäpä tässä maailmassa ei maksaisi. Varovaisen arvioinnin mukaan takaisinmaksuaika olisi omalla setillä sen 14-17 vuotta riippuen valoisten päivien määristä.


02 Maalis 2018, 10:32
Profiili

Liittynyt: 24 Joulu 2011, 20:51
Viestit: 183
Paikkakunta: Lahti
Auto: Volvo S40 T5 Momentum -06
Ex: Alfa Romeo 159 2.2 JTS -06, Alfa Romeo GT 2.0 JTS -04 Selespeed, Alfa Romeo 156 2.0 TS -00
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Koko tämän viikon ajellut jääkylmällä autolla kun Alfan sisäpuhallin kuoli ja korjaamo odottaa uutta puhaltimen moottoria että pääsisivät sen vaihtamaan.

Tänään sitten kyllästyin ja päätin kaivaa jenkkifarkun pressun alta ja liukastella sillä, tuleepahan ainakin lämmintä. Noh, ensin hitonmoinen lumien lapioiminen ja lopputuloksena huomaan, että kattotelineen kohdalta pressun päälle on jäätynyt 2-3cm paksu jääkerros jota ei saa millään irti. No ajattelin että lyön auton tulille ja leikkaan pressun irti tuosta kattotelineen ympäriltä ja ajan auton tyttöystävän taloyhtiön parkkihalliin sulamaan ja otan lopun pressusta pois sen jälkeen.

Akku kiinni ja ylläri ylläri, eipä starttaakkaan. Tammikuussa vielä lähti kun kokeilin.

Seuraava idea: Haen Alfaan Fixukselta tupakansytyttimeen laitettavan 160W lämmittimen. 25€ ja eihän se mitään lämmittänyt ja toimi noin 5 minuuttia kunnes poltti ilmeisesti tupakansytyttimen sulakkeen.

Lopputulema: Istun viikonlopun kotona. Onneksi on edes viikonloppu vapaa.


02 Maalis 2018, 14:47
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Viestit: 4628
Paikkakunta: Vantaa
Auto: Alfa 75 V6
Alfa 159 2.4 JTDm
Saab 900 t16 Lux
Rellu
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^160 wattia on parin hehkulampun verran, sillä ei kummoisia lämpöjä talvipakkasella kehitetä.


02 Maalis 2018, 16:44
Profiili
Avatar

Liittynyt: 21 Kesä 2011, 00:17
Viestit: 6700
Paikkakunta: Viiva-k-fisu
Auto: 159 Berlina
128i E88
350i DHC
9000 CD
4C 1:24 TBi
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Jepni.

Mutta jos sen mukalämppärin tunkkaisi imemään ilmaa auton ilmanvaihtorööristä sisään, eli lämppärin kennon läpi, niin voisi jotain lämmöntynkää löytyäkin.

_________________
Ei mikään oo niin viisas kuin saksalainen insinööri. Tai jos on, niin se on suomalainen poliitikko.


02 Maalis 2018, 16:48
Profiili
Avatar

Liittynyt: 02 Elo 2010, 19:45
Viestit: 2385
Paikkakunta: Tuusula
Auto: 75 Turbo America -88
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Eero, 15.2 kirjoitti:
Reilu viikko kärvistelty flunssassa ja maanantai-iltana kaveriksi tuli vatsatauti. Eipä oo voimat ollu näin loppu vähään aikaan.

Sunnuntaina tulee neljä viikkoa täyteen flunssan kaverina. Alkais pikkuhiljaa riittämään. Oli menossa jo ohi, mutta keskiviikkona nosti kovan kuumeen ja taas ollaan töttöröö. On kuulemma liikkeellä sitkeetä flunssaa, enkä kyllä voi suositella tätä kenellekkään.

_________________
Alfa Romeo 75: It may look like a brick, but drives like a ballerina


02 Maalis 2018, 19:59
Profiili
Avatar

Liittynyt: 17 Syys 2017, 09:58
Viestit: 85
Paikkakunta: Nummela
Auto: 156 2.5 V6 -01
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Eero kirjoitti:
Eero, 15.2 kirjoitti:
Reilu viikko kärvistelty flunssassa ja maanantai-iltana kaveriksi tuli vatsatauti. Eipä oo voimat ollu näin loppu vähään aikaan.

Sunnuntaina tulee neljä viikkoa täyteen flunssan kaverina. Alkais pikkuhiljaa riittämään. Oli menossa jo ohi, mutta keskiviikkona nosti kovan kuumeen ja taas ollaan töttöröö. On kuulemma liikkeellä sitkeetä flunssaa, enkä kyllä voi suositella tätä kenellekkään.

Kuulostaa aika paljon kyllä influenssalta, suosittelisin kipaisemaan apteekkiin hakemaan Tamifluta, sen saa ilman reseptiä eikä siitä haittaakaan ole jos varuilta sen kuurin popsii. Tietysti, jos jaksaa raahautua lääkäriin, niin sieltähän sen saa varmistettua näytteillä onko se influenssaa. :-|

_________________
You put this kid behind the wheel, there's nothing she can't do.


02 Maalis 2018, 20:11
Profiili
Moderator
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 18:06
Viestit: 9466
Paikkakunta: 13100
Auto: Renault Mégane -16
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Juu, hyvä muistaa että influenssa on ihan oikeasti vakava ja kova tauti. Ja keuhkokuume ikävä jälkitauti.

_________________
"No kid ever grew up with a picture of a Passat on his bedroom wall."


02 Maalis 2018, 20:36
Profiili

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Töistä tullessa pannuhuoneen lattia märkä. Tarkempi tutkiminen näytti yhden vesipumpun nipan murtuneen ja suihkutti vettä juuresta. No nyt on sit painekytkin ja -säiliö pois pelistä että sai edes jotenkin vettä tulemaan. Näytti ensin että tulisi vain kierteen välistä. Jos olis heti tajunnut että koko nippa on 2/3 poikki niin en olis purkanut, mutta myöhäistä se sitten oli kun oli palaset käsissä. Aamulla rautakauppaan..


02 Maalis 2018, 22:01
Profiili
Avatar

Liittynyt: 11 Loka 2008, 16:56
Viestit: 656
Paikkakunta: Salo
Auto: 156 2.0ts -98
916 GTV 2.0ts -97
306 Cabriolet -97
Kadett -65
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Vatsatauti kiertänyt koko perheen ja nyt on mun vuoro. Onneksi on muiltakin mennyt nopeaan ohi.


03 Maalis 2018, 10:24
Profiili
Avatar

Liittynyt: 08 Kesä 2004, 21:34
Viestit: 2932
Auto: Lanciat: Prisma 1.6ie -87, Lybra SW 20V -01, Flavia Milleotto -69, Flaminia Berlina 2.8 -63
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Eero kirjoitti:
Eero, 15.2 kirjoitti:
Reilu viikko kärvistelty flunssassa ja maanantai-iltana kaveriksi tuli vatsatauti. Eipä oo voimat ollu näin loppu vähään aikaan.

Sunnuntaina tulee neljä viikkoa täyteen flunssan kaverina. Alkais pikkuhiljaa riittämään. Oli menossa jo ohi, mutta keskiviikkona nosti kovan kuumeen ja taas ollaan töttöröö. On kuulemma liikkeellä sitkeetä flunssaa, enkä kyllä voi suositella tätä kenellekkään.

Lääkäriin siitä. Voi olla jälkitauti päällä, ja usein se on keuhkokuume.

_________________
Joka lumiharjaa säästää, se autoaan vihaa
Miesten ja poikien lelut erottaa vetokoukusta


03 Maalis 2018, 11:30
Profiili
Avatar

Liittynyt: 02 Elo 2010, 19:45
Viestit: 2385
Paikkakunta: Tuusula
Auto: 75 Turbo America -88
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^ Kävin lääkärissä keskiviikkona, mutta selkeää syytä ei löytynyt. Ei ole influenssa eikä keuhkokuume. Eilen illalla ei enää nostanut kuumetta eli eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa. Yskä ei vaan tunnu hellittävän.
Pieniä murheita nämä toki on, mutta yksinyrittäjällä pidentynyt sairastelu lisää stressiä ehkä normaali duunaria enemmän.

_________________
Alfa Romeo 75: It may look like a brick, but drives like a ballerina


03 Maalis 2018, 11:43
Profiili
Avatar

Liittynyt: 22 Kesä 2006, 17:01
Viestit: 3843
Paikkakunta: Vihti
Auto: Fiat GP, 166TS, Passat
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Ei pitäs pestä autoja. Takaiskarin alalautanen repes. :mrgreen:

_________________
Harrastehistoria


05 Maalis 2018, 09:06
Profiili
Avatar

Liittynyt: 02 Elo 2010, 19:45
Viestit: 2385
Paikkakunta: Tuusula
Auto: 75 Turbo America -88
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
jeQQ kirjoitti:
Ei pitäs pestä autoja. Takaiskarin alalautanen repes. :mrgreen:
Tuttu tunne. Entisessä "Suomen ruosteettomimmassa" farkussani kävi aikoinaan sama homma. Menikö rengas samalla?

_________________
Alfa Romeo 75: It may look like a brick, but drives like a ballerina


05 Maalis 2018, 09:21
Profiili
Avatar

Liittynyt: 22 Kesä 2006, 17:01
Viestit: 3843
Paikkakunta: Vihti
Auto: Fiat GP, 166TS, Passat
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Renkaassa vähän kulumaa. Ihmettelin, kun kumi käryää ja ihme ääni kuului takaa. Syyllinen selvisi. Noh, meneepä auto ennenaikaisesti keväthuoltoon..

_________________
Harrastehistoria


05 Maalis 2018, 11:10
Profiili

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Sarjassamme first world problems. Oikea ranne vaivaa, varmaan liittyy hiirenkäyttöön tai sitten olen tuon jossain rymytessä onnistunut virauttamaan/nitkauttamaan. Ei ole oikein lihas eikä oikein nivelkään. Juilii vaan epämääräisesti ja välillä rutisee. Kiertoliikkeet pahimpia. Vissiin tulossa vanhaksi.


07 Maalis 2018, 11:26
Profiili

Liittynyt: 09 Marras 2005, 18:05
Viestit: 930
Paikkakunta: hausjärvi
Auto: ALFETTA GTV6
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^ Veikkaan jännetuppi

_________________
Mitä pienempi vika sitä suurempi leka


07 Maalis 2018, 11:55
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Elo 2017, 19:51
Viestit: 108
Paikkakunta: Jyväskylä
Auto: Alfa 156 v6 -98
Tyävolksu 765tkm
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Ärrsytys.. Viimevklp vaihdettu palat ja levyt success, mutta herkistelyn tuloksena katkaisin käsijarruvaijerin ja niitäkö 156 saa ennää hyllystä,
ni tilaukseen meni ja siitä syystä pomppu leimalta, vaikka katsuri sanokin et oli kyllä yllättän siisti fiat ! :)
Omaa tyhmyyttä siis


07 Maalis 2018, 17:08
Profiili
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2014, 21:51
Viestit: 1129
Paikkakunta: Orimattila
Auto: Ex 156, 2.0 JTS ja 166 2,4 jtd, 159 sw 2,4 jtdm, 166 2,4 jtd 20v, 156 2,5 V6. Ajossa 159 sw 2,4 jtdm Q4
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
6 päivää mökillä hurahti liian nopeasti ja pirukseen ahdistaa ajatus siitä että seuraavan kerran vasta huhtikuun lopussa jos satun olemaan leikkauksen jäljiltä kunnossa, muutoin sitten kesäkuussa. Voihan vuorotyö!

_________________
Onnistuu!! Vai onnistuuko??


07 Maalis 2018, 18:23
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Touko 2006, 10:42
Viestit: 3021
Paikkakunta: Laihela
Auto: 147JTD
166JTD
GTV 2.0V6TB
75 V6
ex:ex147 1,6TS, 147 Selespeed, 156 Selespeed, 166V6 3.0, 15516vx2, 156TS, 164V6,156 1.9JTD,
156 2.4JTD, 159 2.2JTS, 156 2.5V6x2
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Virittelin jarrusatulan pois tieltä iskaritolppaan roikkumaan apurungon asennuksen ajaksi. luonnollisesti kesken asennuksen satula tippui ja heilahti jarruletkun varassa moukarin lailla jättäen pikkusormen satulan ja apurungon väliin. :agrue: Pikkusormi ei olekaan enää pienin...


07 Maalis 2018, 21:22
Profiili
Avatar

Liittynyt: 27 Kesä 2011, 18:57
Viestit: 749
Paikkakunta: Siikalatva
Auto: Giulietta 1.4 Multiair -11
Ex: Bravo -08 JTD 150,Bravo -98 1.4,Sunny -86, Audi 100 -79
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
matti_vuorio kirjoitti:
1.) Laitetaan tämä vielä tähän ketjuun. Vaikka Quaife antaa itsestään aika ammattimaisen kuvan, niin kulissien takana homma ei mene ihan niin. Gearkit -tilaus on ollut vetämässä maaliskuulta 2017 saakka ja jotain lupauksia on saada laatikko jouluksi.

Laatikon osia on siis työstetty alkuvuonna hyllyyn kuten sarjatuotannossa yleensäkin, eli isot erät. Osat on myös karkaistu niiltä osin kun pitää. Semmonen pikku moka vaan, että pääakseliin on tehty vääränkokoinen boori. No, Quaife löysi jostain konepajan joka voi työstää karkaistuja osia, minne ne osat meni joskus huhtikuulla korjattavaksi. Asiaa karhuttiin taas kesäkuussa, jolloin selveni, että se kaveri joka tilauksista vastasi maaliskuulla otti huhtikuussa loparit ja tuolta ajalta kukaan ei tiedä mitä on tilattu. Tilauksia on tehty, mutta niitä ei ole kirjattu mihinkään. Saatiin siis oma laatikko työjonoon kesäkuussa sellaisella saatteella, että työstökoneilla on 18 viikon jono. Korjatut osat eivät tätä nopeuta, kun valmiista laatikoista oli otettu varaosia jonnekin muualle, joten yhtään kokonaista laatikkoa ei ollu hyllyssä toimittaa. Sitten ne vielä jotain mainitsi tuotannollisista ongelmista, kuten että edellisellä viikolla oli ollu koko yön kestävä sähkökatko, mistä aiheutui lisää viivettä tuotantoon.

Uskon vasta sitten, kun osat on tuossa pihalla.

Eipä se tilaaminenkaan ollu ihan suoraviivaista. Tilattiin pelkkä gearkit ilman kasausta, kun se kasaaminen oli vain yksi optio muiden joukossa. Autolusso möi pelkän gearkitin, joten asia kunnossa? Ei. Tilauksen jälkeen Quaife veti herneet ja haukkui Autolusson, että kenellekään ei saa myydä pelkää kittiä ilman kasaamista. Alfan laatikko on aina uniikki tapaus ja toleranssit mitä sattuu, joten asiakas ei saa laatikkoa itse kasata. Se ei toimi. No, myyty mikä myyty ja sieltä tulee sitten vain ne osat ilman kasaamista. Ihan mielenkiintoista nähdä millaisia osia sieltä sitten tulee kun niitä ei uskalla asiakkaalle näyttää. :mrgreen:

2.) Pukki tuo kovan paketin. Englannista on löydetty viimein malmia ja laatikon osat on saatu valmiiksi. Eihän siinä menny kuin 9 kuukautta. Vielä vaan pitää säätää vaijerin pituuden kanssa. Pyysivät mittaamaan että saa kepin oikeaan paikkaan ohjaamossa. Tähän ei ole kuulema mitään vakio mittaa millä sarja toimitetaan asiakkaalle, eikä myyjä muistanut yhtään millä mitalla näitä on toimitettu. Noh, mitattiin ja ilmoitettiin mitta, mutta epäilivät että on liian lyhyt. Sitten yllättäen löytyi valmiita vaijereita 125cm ja 132cm mitoilla.

3.) Pukki ei tuonu kovaa pakettia. Asiaa karhuttiin taas ja ilmeni joku kommunikointikatkos Autolusson ja Quaifen välillä. Quaifen viestin perusteella 132cm vaijeri lähti tilaukseen saatesanoilla "maybe couple of weeks". Enää tätä ei kuitenkaan odotella, vaan 28.2.2018 tulee vuosi täyteen tilauksesta ja siinä vaiheessa alkaa rahojen karhuaminen takaisin oli se toimitus vaikka miten toimitusvalmiina. Surkeaa touhua.

4.) Melkoista touhua noilla. Nyt pitäisi vissiin olla tavara ihan lähetysvalmiina, niin vielä kehtaavat alkaa pyytämään lisää rahaa rahtikustannuksiin. On kuulema laskettu hintaan joku partial insurance ja sitten siihen pitäisi hankkia full insurance josta pitäisi maksaa reilu 100£ lisää. Vaan eipä makseta, jääkööt laatikko Englantiin jos sitä ei luvatulla hinnalla saa liikkeelle. Myyjällä on kyllä pokkaa pyytää, kun on ensin tupakoinut vuoden tuon toimituksen kanssa.


5.) Kitti saapui viimein 371 päivää tilauksesta perille. Case closed.


07 Maalis 2018, 22:23
Profiili

Liittynyt: 18 Elo 2010, 08:03
Viestit: 128
Paikkakunta: Iisalmi
Auto: Alfa Romeo 156 2.5 V6 -99
Alfa Romeo 159 2.4 Jtdm Qtronic -07
Alfa Romeo 166 2.5 V6 -00 (myyty)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 -98 (myyty)
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
No huh huh.. Ja miksikö projektit venyy :shock:


08 Maalis 2018, 08:47
Profiili
Avatar

Liittynyt: 18 Heinä 2005, 16:40
Viestit: 521
Paikkakunta: Oulu
Auto: 159 SW 2.0JTDm ti -10 & Suzuki SJ413 LWB -87
ex: 156 SW 2.0JTS -06,
156 SW 1.8TS -00
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Another one bites the dust.

Mootorin säksätykselle löytyi syy: molemmat nokka-akselit kuluneet. Ei aina auta edes säntillinen öljynlisäily näiden kanssa, 198tkm mittarissa. Toki en varhaisemmasta historiasta tiedä. :roll:
Nyt pitää miettiä tarkoin mille ryhtyy kun ehjäyksen kulut on yli autoharrastuksen vakioyksikön eli touhutonnin ja "vastaavia" saa 2500-4000€ hintahaarukassa, tosin rikki nekin voi olla tai pian mennä. :twisted:
Tietenkin tuolla voi ajaa vajaatehoisena singerinä kunnes porsii huolellisemmin. :drinking:


08 Maalis 2018, 14:50
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Viestit: 4779
Paikkakunta: Keuruu
Auto: Käyttis: Alfa Romeo Giulia 2.0T, Fiat 500
harrasteet: Alfoja 9kpl + Maserati 3200 GTA
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Miten osaakin olla Maseratin Bi-turbo V8:n jakopää hankala ajoittaa. Busso 24v hankaluuksineen/lukkopaloineen ei ole mitään :mrgreen:

6 heittokelloa kiinni moottoriin ja ajoittamaan! On muuten haastava saada "just eikä melekeen" kaikki nokat, yksi ilta värkätty eikä yksikään nokka ole kuin sinne päin, prkl :evil: Tosin paremmin ne nyt on kohdallaan jo kuin mitä oli edellisen rempan tekijän jäljiltä (merkkihuolto :roll: ). Tosin tuskin on koskettu ajoituksiin kun oli tussimerkit hihnapyörissä... luotettu että saatu tehtaalla kohdalleen...

Liitteet:
nimetön2.jpg
nimetön2.jpg [ 201.81 KiB | Katsottu 3083 kertaa ]


08 Maalis 2018, 21:12
Profiili
Avatar

Liittynyt: 07 Tammi 2005, 10:50
Viestit: 1917
Paikkakunta: Turenki
Auto: GT 3.2 Q2
159 3.2 Q4
156 2.5
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^Vaikuttaa mielenkiintoiselta. :mrgreen: Kuvasta voisi päätellä että hihna pyörittää toista nokkaa ja se ketjun kautta toista? Kaikki nokkapyörät ilmeisesti säädettävät? Jos olisi luigi jaksanut tehdä lukkopalat tuohonkin niin ei kai tuo sitten niin paha olisi?

_________________
ex. Spider V6, 164 Q4, 156 V6, 75 TS, 75 TC, 164 TS ja Alfetta 2000L


08 Maalis 2018, 21:28
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Viestit: 4779
Paikkakunta: Keuruu
Auto: Käyttis: Alfa Romeo Giulia 2.0T, Fiat 500
harrasteet: Alfoja 9kpl + Maserati 3200 GTA
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Tiige kirjoitti:
^Vaikuttaa mielenkiintoiselta. :mrgreen: Kuvasta voisi päätellä että hihna pyörittää toista nokkaa ja se ketjun kautta toista? Kaikki nokkapyörät ilmeisesti säädettävät? Jos olisi luigi jaksanut tehdä lukkopalat tuohonkin niin ei kai tuo sitten niin paha olisi?


Juu, kaikki pyörät säädettäviä. Pakonokat säätyy koneen etupäästä ja imunokat takapäästä, ketju nokkien välissä.

Ikävä on lukkopala-ajoitteista jakopäätä jo :mrgreen:

sen verran oli jako pielessä että mahtoiko syy löytyä tyhjäkäynnin pieneen tutinaan? Hope so...


08 Maalis 2018, 21:37
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Maalis 2003, 11:14
Viestit: 4361
Paikkakunta: Loimaa
Auto: Ex: Alfetta sedän, 33, 75 Turbo, Sprint, 164 ts, 166 t.s
Alla: Spider -88. "Hopeinen kuu"
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Aika komean näköistä, sanoisinko että teknistä.

_________________
Spider,(ex. GTV6, 166 t.s, 164 t.s, 75 Turbo, 33, Alfetta ja Sprint)


09 Maalis 2018, 08:05
Profiili WWW
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Viestit: 4779
Paikkakunta: Keuruu
Auto: Käyttis: Alfa Romeo Giulia 2.0T, Fiat 500
harrasteet: Alfoja 9kpl + Maserati 3200 GTA
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Alfistipohjoosesta kirjoitti:
Aika komean näköistä, sanoisinko että teknistä.


No sitä se on kyllä, erittäin teknistä!

Sama asia "in real life" ykköslohkon nokkien osalta:
Liitteet:
20180308_175131_resized.jpg
20180308_175131_resized.jpg [ 166.1 KiB | Katsottu 2937 kertaa ]


09 Maalis 2018, 08:50
Profiili
Avatar

Liittynyt: 23 Marras 2005, 08:00
Viestit: 783
Auto: Fiat 500L, Twingo III
ex: Fiat 500 M-jet
Lancia Delta M-jet 1.6,
Alfa 156 2.0 TS sekä monta ranskista ym.
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Twingo merkkiliikkeen määräaikaishuollossa. Autolla ikää 2v10kk. Start-stop-systeemi ei juuri toimi, valitettu. Kun toimii, auto pitää käynnistää avaimesta kun systeemi prakaa, voisko tutkia. Stereoiden toinen kanava tippuilee pois, voisko tehdä jotain. Stereot hylkii kännykkää, voisko tutkia jotenkin. Akku on ilmeisesti viallinen, kun on kaikkea matalan akkutehon ongelmaa ja käynnistyskaapelijumppaa tarvinnut, voisko tehdä jotain. Mitään ei tehty. Uutta akkua yritettiin kyllä myydä 230 euron kokonaisedulliseen hintaan, sillä "koska akut kestää 3-5v, ei enää takuun piirissä". Asennus päälle...

Helvata. FCA-konsernin akut kestäneet jokaisessa autossa koko omistusajan, enkä ole uusia autoja ostanut. 156:ssa 185tkm meni originaalilla, Deltassa 144tkm originaalilla, 500 145tkm originaalilla, 500L 120tkm ja hönkii edelleen. Sceniciin piti hommata uusi 6v iässä, mutta olikin diesel ja Eberi. Pitäähän tässä Twingon akussa vika olla, jos ekat oireet ilmeni jo viime kesänä auton ollessa 2v. Takuukin on autossa voimassa vielä vuoden, mutta ei muka vaan voi enää vaihtaa kun akku on liian vanha. Uutenako olis pitänyt hajota että olisivat edes harkinneet..!?

Ja vaikka Fiatin huoltoja täällä parjataan, on muillakin harjoiteltavaa. Huollon varaus toimi ku junan vessa. Tuli muistutusviestejä ennakkoon. Mutta autoa ei kukaan ota aamulla vastaan ja "omamekaanikkoa" ei näy missään, eikä kukaan tiedä missä vois olla. Autossa ei sinänsä mitään vikaa, mutta koko päivä sille piti varata (7½h). "Ilmoitellaan kun on valmis, tai viimeistään puol neljä kun asentajat lähtee". Viesti tulee vähän ennen neljää, "Autossa vikaa, ota yhteyttä". Sitä "auto on valmis" -viestiä ei tule koskaan, vaikka auto on pihalla odottamassa. Kukaan ei vastaa annettuun numeroon, toisaalta ei ihmekään kun työaika loppui. Kukaan ei tiedä tiskillä mitään. Odotellaan puoli tuntia edellistä, selvästikin takuuasioissa leipiintynyttä autoilijaa, joka joutuu korjaamaan luunsa ilmeisesti saamatta vastakaikua asialleen. Autosta löytyykin tietoa tipoittain ja laskukin valmistuu näppärästi 20 minuutissa. Ilonaiheita saa hakea, mutta edullinen loppusumma on tietenkin sellainen.

Autokeskus hoiti edellisellä viikolla toisen auton vastaavan homman alusta loppuun ilman häröilyä, ilman odotteluja, pitäen kiinni mistä sovittu. Huollon hinnassa joustettiin selvästi, kun puhelinmyynti oli myynyt väärin hinnoitellun tuotteen. Viestit kulkee kuten pitääkin. Autokeskukselle 9 arvosanaksi. Tälle Rellu-korjaamolle seiska. Jotenkin alkaa muistua mieleen, miksi 2010 ostin Relluun ja korjaamopalveluihin läpeensä puutuneena uuden Toyotan...


12 Maalis 2018, 18:48
Profiili
Avatar

Liittynyt: 01 Maalis 2010, 19:10
Viestit: 13075
Paikkakunta: Kerava
Auto: Giulietta MA170 '11, ex 159 2.4JTDm '06, ex MiTo 1.4 T-Jet 155 '09, ex 156 2.4JTD '01, ex 156 1.8TS "Super" '03, ex 207 1.6HDi '06, ex 156 2.0TS '99
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^
Tuo on niin tota. Mäkään en kykene ymmärtämään, miten ja miksi rellulla kustaan yksinkeratiset asiat nyt noin tehokkaasti.
Käsittämätöntä schaissea myös tuo akunkesto.
Nimimerkillä Giuliettaan tuli uusi akku n. 7v/150tkm matkan jälkeen - ja tuokin sentään Italiaano S&S:llä varustettuna.
Jotain tarinaa kuullut, että kuulemma noissa sähkövikoja on kans.


12 Maalis 2018, 19:55
Profiili
Avatar

Liittynyt: 24 Huhti 2012, 20:43
Viestit: 149
Paikkakunta: Uusimaa
Auto: Giulia 2.0T Super -18
Kia Rio 1.0 120hv EX -18
Ex: Giulietta MA Speciale Business -12
Peugeot 206 -06
Peugeot 406 Sport -00,
Mazda 626 GLX
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Mulle ei autokeskuksen huollosta jäänyt mitään hyvää sanottavaa. Takuunalaisia vikoja ei heidän mielestä ollut tai olivat ominaisuuksia.
Esim. akkujuttu. Start&Stop ei toiminut ensimmäisen talven jälkeen. Auto sammui ja käynnistyi samantien.
Giuliettassa oli uutena muistaakseni Vartan akku. Hyvinkäällä se myöhemmin vaihdettiin MagnetiMarelliin, ja tämän kanssa ei ollut koskaan mitään ongelmaa.


12 Maalis 2018, 22:11
Profiili

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Varmaan alkaa tulla vanhaksi. Nyt talvilomalla ja mutkamäessä. Pienehkö boksi ja reilusti yli eli ihan flätille alas. Tietty gräbi kiinni viimeiseen asti ja sitenkin tuli vähän yllättäen alas ja Ikäänkuin potkaisin tonttia vastapalloon mutta en edes kaatunut. Joku salama löi samalla alaselkään. Nyt makailen mökin sohvalla ja taidan soitella lääkäriaikaa. 6-satanen Burana ja grammainen panadoli eikä kärsi sen aikaa edes pöydässä istua että syötyä sais. Ei varmaankaan tarvi tällä viikolla enää laskea..

Hassun hauskaa oli mökille suunnistaa kun puskee sellaista kylmää tuskanhikeä pintaan ihan solkenaan eikä henki meinaa kulkea ja välillä silmissä sumenee.

Pitäis varmaan siirtyä vaikka postimerkkeilyyn.

Sentään vielä viime viikolla vaivanneeseen ranteeseen ei ainakaan ny koske yhtään, luulisin.


13 Maalis 2018, 14:09
Profiili
Avatar

Liittynyt: 23 Marras 2005, 08:00
Viestit: 783
Auto: Fiat 500L, Twingo III
ex: Fiat 500 M-jet
Lancia Delta M-jet 1.6,
Alfa 156 2.0 TS sekä monta ranskista ym.
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^Gasket menee nyt suosista lääkäriin ja kertoo selvällä suomella olleensa lasketteluonnettomuudessa... Kuulostaa hirveältä tuo olo, kun itselläkin joskus selkä kipeänä.

Omasta huoltokokemuksesta vielä pohdintaa. Autolle "ei ehditty tekemään mitään" 7½h:ssa - toisaalta start-stop-systeemi on herännyt sadan vuoden koomastaan. Liekö ollut akunkenkä irti tai muu huono kontakti, joka nyt vahingossa, ohimennen korjaantunut. Akku kestää pidempään kuin kaksi vuotta, sanon mä. Toi sikahintaisen akun kauppaaminen haisee rehelliseltä kusetukselta. Motonetistä hintaan 115 euroa. Samalta tiskiltä rouva haki Hyundainsa huollosta edulliseen 800 euron hintaan. Kai se pitää paloitella ja uusia vartti kerrallaan määräaikaishuollossa, jos on hinnat noin kohdallaan. Ai niin, kuulin taikasanan "akku" myös hänenkin kohdallaan. Kukahan huoltojanttereista omistaa akkuliikkeen... huoh.


13 Maalis 2018, 16:55
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Viestit: 4628
Paikkakunta: Vantaa
Auto: Alfa 75 V6
Alfa 159 2.4 JTDm
Saab 900 t16 Lux
Rellu
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Käytin vessaa katsastuksessa tammikuussa. Hylsy tuli, alapallo väljä. Tilasin tukivarren, meni reilu viikko. Osa lapasessa varasin kyläsepältä ajan varren vaihtoon, meni reilu viikko. Kyläseppä kehitti kuumeen, varasin toiselle korjaamolle ajan, meni reilu viikko. Meni jälkitarkastusaika umpeen.

Kävin uudelleen katsastuksessa. Takanavan alapusla väljä ja hylsy. Vittusaatana. Ajoaikaa jäljellä kaksi viikkoa, toivottavasti uusi pusla tulee Muukkoselta ripeästi ja saan sen vielä vaihdatettuakin ennen kuin ajoaika loppuu...


13 Maalis 2018, 18:37
Profiili
Avatar

Liittynyt: 21 Kesä 2011, 00:17
Viestit: 6700
Paikkakunta: Viiva-k-fisu
Auto: 159 Berlina
128i E88
350i DHC
9000 CD
4C 1:24 TBi
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Shocking news: savupiippu vetää paremmin, jos savupellin avaa siitä oikeasta hormista.

_________________
Ei mikään oo niin viisas kuin saksalainen insinööri. Tai jos on, niin se on suomalainen poliitikko.


13 Maalis 2018, 19:00
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Helmi 2014, 20:51
Viestit: 643
Paikkakunta: Nummela
Auto: 166 2,4 JTDm 20V Sportronic -04
Ex. Alfat: Giulia super 1300
156 Sportwagon 2,0 JTS 16v -03
156 Sportwagon 2,4 JTDm 20v -05
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^Been there, done that :-D . Silloin havaittu myös, että hyvin vetävä tulisija myös poistaa aiheuttamaansa sangen vauhdikkaasti :mrgreen:

Nimimerkki "Hukkasin kiukaan savun sekaan"

_________________
166 2,4 JTDm 20V Sportronic -04


13 Maalis 2018, 19:39
Profiili
Avatar

Liittynyt: 08 Joulu 2011, 10:22
Viestit: 4018
Paikkakunta: Nurmijärvi
Auto: 75 | Itämaisia käyttiksiä
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Polforea kirjoitti:
Shocking news: savupiippu vetää paremmin, jos savupellin avaa siitä oikeasta hormista.

Lämmityshommin ei kannata ryhtyä jos on pelti kiinni :lol:

_________________
Kyllä isin silmäpusseihin mahtuu!


13 Maalis 2018, 20:41
Profiili

Liittynyt: 09 Marras 2005, 18:05
Viestit: 930
Paikkakunta: hausjärvi
Auto: ALFETTA GTV6
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
166 : sta katkes ilmeisesti o-tehostimen letku r-mäen prisman parkkiksella . Ajoin auton kotiin eikä pumppu ilmeisesti hajonnut . Oli vähän ohjaus jäykkä .

_________________
Mitä pienempi vika sitä suurempi leka


17 Maalis 2018, 00:12
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Marras 2005, 13:58
Viestit: 229
Paikkakunta: Joensuu/Mikkeli
Auto: 2x 156v6, 147,159Tbi
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Tuli ostettua joku aika sitten 159 tbi. Kerkesinhä mie about 2 vk ajella sit hajoskin turbo. Ihmetyttää kun ei autolla ole ajettu edes paljoa, eikä oireillut mitenkään ennenku hajos ja turbo siihen olevinaan oli jossakin vaiheessa vaihdettu. Konehuonekkii oli öljyssä ja sitä oli jopa koneen päälläkin aika paljon. :roll: Autoliikehän ei luonnollisesti tule paljoa vastaan. :bad-words: Ketuttaa sen verta sopivasti, että ei oo jaksanu edes paneutua korjauttamiseen ollenkaan.

Onko muilla ollu tbi:n kanssa turbo ongelmia? Jos on niin onko ollut kallista korjauttaa?

_________________
"Having no way as way, having no limitation as limitation"


18 Maalis 2018, 14:57
Profiili
Avatar

Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Viestit: 6653
Paikkakunta: Loviisa
Auto: :
159 2.4 JTDm '07
Crosswagon Q4 '05
156 1.8 TS SW '02
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Vetäsinpä sit auton motarilla kaiteeseen :)

Onneks ei ollu oma vaan firman huyndai "hiace-kopio" H-1

Ei luistonestoja tai abseja.... jäinen tie, 80kmh vauhtia, vitullinen tuulenpuuska, ja perä lähti alta ja siin oli sit kuljettaja matkustajana.

Mentiin ensin kylkiedellä, melkein lähti jo kääntyy perää edelle ku sain oikastuu ja hidastettuu sen verran että törmäyksessä ei sit enää ollutkaan ku joku 30 vauhtii....

Takavetoset pakut on kyllä maailman paskin keksintö.

_________________
33 I.E. → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 I.E. → 159 2.4 & 156 TS+V6+Q4


20 Maalis 2018, 17:26
Profiili WWW

Liittynyt: 16 Kesä 2013, 19:52
Viestit: 539
Paikkakunta: Mäntyharju
Auto: 159 Sportwagon 1,9 jtdm -09
Fiat Freemont Multijet 7h -12
Fiat 128 Panorama -77
Fiat Bravo "HeviGeeTee" -97
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
^Eilen ajelin jonkun Hiacen perässä jonka perässä oli traileri ja siinä auto päällä. Tiethän on ihan peilijäässä. Kerran jo katsoin loivassa ylämäessä, että kohta mennään, mutta sai yhdistelmän vielä hanskaan. Ilmeisesti ei vetopito oikein tahtonut piisata millään edes Hiacen hevosille.


Gasket kirjoitti:
Varmaan alkaa tulla vanhaksi. Nyt talvilomalla ja mutkamäessä. Pienehkö boksi ja reilusti yli eli ihan flätille alas. Tietty gräbi kiinni viimeiseen asti ja sitenkin tuli vähän yllättäen alas ja Ikäänkuin potkaisin tonttia vastapalloon mutta en edes kaatunut. Joku salama löi samalla alaselkään. Nyt makailen mökin sohvalla ja taidan soitella lääkäriaikaa. 6-satanen Burana ja grammainen panadoli eikä kärsi sen aikaa edes pöydässä istua että syötyä sais. Ei varmaankaan tarvi tällä viikolla enää laskea..

Hassun hauskaa oli mökille suunnistaa kun puskee sellaista kylmää tuskanhikeä pintaan ihan solkenaan eikä henki meinaa kulkea ja välillä silmissä sumenee.

Pitäis varmaan siirtyä vaikka postimerkkeilyyn.

Sentään vielä viime viikolla vaivanneeseen ranteeseen ei ainakaan ny koske yhtään, luulisin.


Eilen antoi ortopedi luvan elää taas normaalisti. Tosin jotain hybridi-diklofenaakkia pitää syödä vielä ainakin 10 päivää. Joku syvä lihas oli lantiorangasta revähtänyt, tietty turvonnut ja painoi hermoa. Hierottaa ei saa toistaiseksi, mutta kevyttä liikuntaa. Kuulemma pitää vielä kuulostella ettei jotain hermo-oireita tulisi kuten toisen jalan pettämistä tai sellaista. Alussahan ei vasen jalka tahtonut oikein kantaa ja portaiden nousua ei tarvinut edes suunnitellakaan. Nyt saa jo sukat jalkaan, vaikkakin vähän kikkaillen.

Kai sitä on vaan uskottava ettei ole enää ihan nuori :? Kai sitä on vain näillä eväillä yritettävä elää mitkä on annettu, voisi asiat toisaalta olla paljon huonomminkin.


21 Maalis 2018, 11:50
Profiili
Avatar

Liittynyt: 30 Tammi 2004, 07:38
Viestit: 6653
Paikkakunta: Loviisa
Auto: :
159 2.4 JTDm '07
Crosswagon Q4 '05
156 1.8 TS SW '02
156 2.5 V6 '98
--- [ EX ] ---
33 1.7 IE '91
155 2.0 '92
33 1.7 IE '91
156 2.5 V6 SW '03
Bravo 1.4 Tjet '08
156 2.0 JTS '02
Sprint 1.5 QV '86
156 1.6 TS '98
33 1.7 IE '91
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Gasket kirjoitti:
^Eilen ajelin jonkun Hiacen perässä jonka perässä oli traileri ja siinä auto päällä. Tiethän on ihan peilijäässä. Kerran jo katsoin loivassa ylämäessä, että kohta mennään, mutta sai yhdistelmän vielä hanskaan. Ilmeisesti ei vetopito oikein tahtonut piisata millään edes Hiacen hevosille.


Munki keissi oli ylämäessä.... jahka sillä on jotain tekoa asian kanssa..... Paku lähti pajalle tänään ja ehkä joskus parin viikon päästä on valmis.

_________________
33 I.E. → 156 TS → Sprint → 156 JTS → 156 V6 → 155 2.0 → 33 I.E. → 159 2.4 & 156 TS+V6+Q4


21 Maalis 2018, 15:46
Profiili WWW

Liittynyt: 23 Elo 2011, 22:58
Viestit: 151
Paikkakunta: Oulu
Auto: Fiat Stilo
ex-Alfa Romeo 156 SW
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Mazda jätti tienpäälle ruuhka-aikaan. Sai työntää pois tieltä kaupungin vilkkaimmalla risteysalueella :oops:
Lähtee paalaimeen kun katsastuslistakin oli jo kaksisivuinen, ja nyt tuli tosiaan kiire etsiä uusi kiesi alle. Eikä tietenkään yhtään sopivaa löydy. Fiat Stilo kyllä kiinnostaisi, mutta kun yhtään ehjää ei löydy satojen kilometrien säteellä :(


21 Maalis 2018, 20:50
Profiili
Avatar

Liittynyt: 25 Joulu 2006, 01:53
Viestit: 4628
Paikkakunta: Vantaa
Auto: Alfa 75 V6
Alfa 159 2.4 JTDm
Saab 900 t16 Lux
Rellu
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Yleinen avautumis-ketju
Rouva oli murjonut pippanan helman auran jättämään jääkökköön. Oli kyllä huomannut kolhineensa, mutta ei sitten käynyt mielessä tarkistaa tuliko vaurioita. Vekkihän siellä on helmassa ja maalit irronneet. Ei ole monta päivää suolassa uitettu, mutta oli se jo ehtinyt lähteä ruostumaan.

Vienkö Keravalle patonkikauppaan ehjättäväksi, vai onko parempia suosituksia antaa?


21 Maalis 2018, 21:43
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 21929 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 439  Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 155156 ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com