Alfabbs.fi
http://www.alfabbs.fi/

Omituinen lapinreissu ...2020?
http://www.alfabbs.fi/viewtopic.php?f=10&t=36788
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Polforea [ 21 Kesä 2019, 01:35 ]
Viestin otsikko:  Omituinen lapinreissu ...2020?

Tuossa lehtihyllyä värjäillessä alkoi päässä noista mun ja Pitkämiehen Levi-haasteista nousemaan ajatus, että kun uhosin jo pullakahvilipun ehkä jo ensi vuonna hakevani, niin olishan se komeeta nautta esmes noi kahvit suoraan Tuikussa ja siitä taas kehkeytymään ajatus, että olisiko ihmisillä kiinnostusta startata omituisia autoja ja kääntää keulaa vielä tuostakin pohjoiseen? Ei siitä enää kovin montaa sataa kilsaa tartte ajaa, niin löytää itsensä Norjan puolelta ja pirun komeilta rinneteiltä. Siellähän sitten odottaa valintojen maailma, sihtaako Tromssaan ja Lofooteilla pistäytyen Ruotsin kautta kotiin vai Altan kautta Nordkappiin ja Kaarasjoen kautta Inariin vai arpooko jonkun muun reitin.

Kuten yltä näkyy, niin en minä vielä ole edes reittiä kovin tarkasti miettinyt, hyviä vaihtoehtoja kun on useita. Lähinnä ajattelin udella että onko kiinnostusta, josko reittiä alkaisi piirtämään ja miettimään tarkemmin. Ja kuten todettu, ajatusta on kypsytetty tässä yön pimeinä tunteina eikä siitä ole edes puhuttu kotona, neitohan nukkuu :D. Ensiajatus ajankohdasta olisi elokuussa 2020, kuitenkin huomioiden CARF:n ratapäiväaikataulun. Majoitukseen en aio ottaa kantaa sen tarkemmin, mutta sihdata yöpymispaikat niin, että tarjolla on vähintään helppoa majoittumista rahaa vastaan mutta mielellään ainakin osittain myös mahdollisuus telttailla.

Pähkinänkuoressa:
Mitä? Lomamatka Lappiin, hyvän seuran (ja minun) kera
Millä? Omituisia autoja olisi kiva saada liikkeelle (ei rajoitu Alfoihin), ihmisten ihmeteltäviksi ja maantiestä nauttimaan. Saa minun puolesta tavallisempiakin kulkineita mukana olla, mutta jos joku starttaa hybridicorollan vaikka tallissa olisi RZ, niin saa kyllä syödä aamupalansa eri pöydässä :D
Koska? Elokuussa 2020, vaihtoehtoisia teorioita saa esittää
Mitä maksaa? Riippuu vahvasti omista valinnoista - millä ajaa, mitä syö, missä nukkuu. Intin sissimuonista säästynyt kinkkupasta banaanilla ja makuupussi auton penkillä säästää euroja, joku toinen valinta voi silti antaa niille enemmän vastinetta.
Miksi? Koska miksi ei? Meillä on hassuja autoja, me tykätään ajaa niillä, joten toistan, miksi ei?

Kirjoittaja:  AnonimoAlfapiloti [ 21 Kesä 2019, 08:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Voisi kiinnostaa. Etenkin Nord head.
Itse olen haaveillut talvea, mutta kai se elokuukin vois olla ok.

Kirjoittaja:  Savo [ 21 Kesä 2019, 15:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Varovainen ehkä?

Kirjoittaja:  Carlo Coppa [ 21 Kesä 2019, 15:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Kyllähän tuo voisi kiinnostaa, kun lomakin on vakituisesti elokuussa. Letkan viimeiseksi sitten pakettiauto täynnä varaosia :roll: ?

Kirjoittaja:  Janne [ 22 Kesä 2019, 11:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Pikkasen kiinnostelis.
Inari -> Näätämö -> Norjan puoli esim. Pykeija -> Nuorgam on ihan hienoa seutua tunturimaisemissa.
Jos taas haluaa lumihuippuista alppimaisemaa niin Kilpisjärven kautta Lyngeniin ja Tromssaan. Siellä on suomipoika ihmeissään maisemista. Tiet asiallisessa kunnossa.

Kirjoittaja:  rupsu [ 22 Kesä 2019, 12:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tultiin juuri juhannukseksi kotiin lomareissulta. Kolmatta kertaa Sprintillä Norjassa. Tällä kertaa Kilpisjärvi-Tromssa-Kvaløya-Bardufoss-Bjerkvik-Riksgränsen-Kiiruna. Ilmeisesti kevät tullut tuonne myöhäisessä vaiheessa, Norjan puolella ei ollut ainuttakaan hyttystä.

Omalla kokemuksella suosittelen tuota Tromssan-Narvikin-Lofoottien suuntaa pohjoista enemmän, tiet, mutkat ja maisemat sopivat italiaanoille paremmin. Häviävät toki eteläiselle Norjalle.

Pohjoiseen kivutessa löydettiin tänä vuonna Suomesta spektaakkeli nimeltä seututie 800, joka etenkin Puolanka-Taivalkoski -välillä oli laittoman hauskat sata kilometriä: satasen rajoitus, hyvä asfaltti, nopeita mutkia ja melkoisia korkeuseroja.

On kyllä aina yhtä hauskaa lähteä vanhalla italialaisella kääntelemään katseita pohjoiseen. Tällä kertaa mukana olevilla työkaluilla myös pelastettiin saksalaisen polkupyöräilijän lomamatka.

Kirjoittaja:  VMTD [ 23 Kesä 2019, 09:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Elokuu ei tietenkään käy, kun alkaa vuoden kiireisin aika.

Kirjoittaja:  Pasi [ 09 Heinä 2019, 07:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tänä vuonna tehtiin jo vastaava reissu. Mutta mikä nottei ensvuonna uudestaan :)

Norja on hieno maa ajelulle.

Kirjoittaja:  AAW [ 13 Heinä 2019, 17:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tuossa tiiseri ennen hinurin kyytiin päätymistä.

Liitteet:
66659341_10217074995141062_7785958607299805184_n.jpg
66659341_10217074995141062_7785958607299805184_n.jpg [ 9.9 KiB | Katsottu 1641 kertaa ]

Kirjoittaja:  AnonimoAlfapiloti [ 13 Heinä 2019, 19:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ensi vuonna on varmaa etelässä 110 v juhlat

Kirjoittaja:  pitkämies [ 20 Heinä 2019, 23:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tätä kannattaa ehdottomasti jalostaa! Olen hyvin kiinnostunut. Jokin omituinen kulkineeni saattaisi tämän kaltaisen seikkailun taivaltaa!

Kirjoittaja:  Isola [ 21 Heinä 2019, 21:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Kannatettava ajatus! Kolmosella noin pitkälle lähteminen on kyllä miedosti kyseenalainen idea monestakin syystä, mutta katsotaan mihin vikatiheys tasaantuu ensi kesän aikana.

Kirjoittaja:  glideslope [ 21 Heinä 2019, 21:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Hieno suunnitelma!
Oma osallistuminen reissuun on kyssäri, mutta jos tämä reissu yleensäkin toteutuu, niin mielelläni tarjoan etappi-majoituksen räätälöityyn alfisti-hintaan meidän mökillä Levillä (6-8 hlöä/v.2012 mökki kaikin mukavuuksin).
Tästä siis tutustumaan: :) https://www.nettimokki.com/kittila/5353

Kirjoittaja:  Polforea [ 21 Heinä 2019, 22:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

^Mahtavaa, otetaan tarjous ylös!

Olen kypsytellyt ajatusta/konseptia sen verran, että:

-Piirtelen pari potentiaalista reittikarttaa, joista sitten arvotaan potentiaalisella lähtijäporukalla houkuttelevin vaihtoehto. Nämä ovat potentiaalisia reittikarttoja, eivät lukkoonlyötyjä, joten viilauksia saa ehdottaa ja paikallistuntemusta arvostetaan. Tarkoitus kuitenkin on saada aikaan pitkä mutta hauska ja mukava ajelu, joten koetetaan pitää järki päässä kärrypolkujen, moottoriteiden ja näiden väliin osuvien raittien määrässä ja suhteessa.

-En piirrä reittikarttaa kotoani asti, vaan jostain Oulun ja Levin välimaastosta. Niin, että alkupisteeseen saa hankkiutua miten tahtoo. Omana intressinä on sijoittaa se hauska reissaaminen sinne pohjoiseen, joten se eka 700-900km menee todennäköisesti aika isoa väylää suurinta sallitua suhaten.

-Levi. Levi on aivan ehdoton, koska koko ajatus lähti Levistä ja minun sekä Pitkämiehen valokuvahaasteista Levin "katolta". Se ehdottomasti kuuluu matkan etappeihin.

-Kun reittikarttaa on hierottu sopivasti, kyttäilen sen varrelta potentiaalisia majoituksia, joista kyselen porukka-alennuksia. Lähtökohtaisesti kukin varaa ja maksaa majoituksensa kuitenkin itse - tämä mahdollistaa sen, että porukka voi halutessaan jakautua jollain etapilla esim. hotellin ja telttamaaston välille. En lainkaan väheksy mökkimajoitusta, koska se on isolla ja hyvällä porukalla helposti paitsi edullista, myös kivaa.

-Sama koskee ruokailua, kukin tyylillään ja paikallisten antimien tai eväiden rajoissa. Toki voin kysellä majoitusta udellessani myös ruokailuja, mutta en tee sitovia lupauksia palveluntarjoajan suuntaan.

-Minulle sopii mainiosti, jos joku haluaa liittyä letkaan tai erota siitä kesken kaiken eli ajaa vain osan matkasta. Ei ole muilta pois, jos joku valitsee vain osan matkasta, jos vaihtoehtonansa olisi olla lähtemättä.

-Todennäköisesti teen pari aikatauluehdokasta, jotta voi valita sopivan kunhan CARF:n ratapäiväaikataulu saadaan selville. Aikataulu tulee todennäköisesti sijoittumaan elokuun alun tienooseen, mutta näen myös jo kesäkuun lopun ihan potentiaalisena aikakautena.


Yleisellä tasolla kiinnostusta aiheeseen sekä foorumin kautta että sen ulkopuolelta lausuttuna (kuitenkin foorumilaisten toimesta, eihän tätä muualla olekaan esillä) on ilmennyt sen verran, että ajatus on vahvasti toteuttamiskelpoinen ja todellakin pitää viedä hommaa eteenpäin.

Kirjoittaja:  insinörtti [ 22 Heinä 2019, 10:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Miksi vasta ensi vuonna? Nimim. on tuolla pariin kertaan tullut pyörähdettyä ja parhaillaan taas suunnitelmaa laadin... :-D Jos vaikka saisin aikaiseksi käydä Tirpiz -museon koeponnistamassa.

Jos Ruåtsin puolella on tarkoitus piipahtaa, niin listalle ehdottomasti piipahtaminen Kiirunassa, LKAB:n kaivoksessa. Toiminnan mittakaava on aika huimaava eikä näyttelykierroksella tarvitse tylsistyä.

Elokuu? Voisko aikataulua veivata heinä- ja elokuun vaihteeseen, niin ohjelmalistalle saisi lisättyä moottorikelkkakisatkin? Inarin watercross on (aina?) lauantaina heinäkuun lopulla (tänä vuonna 27.7.) ja sen jälkeenkin saattaa jossain olla kisat (tänä vuonna Sodankylässä 3.8.) Erittäin viihdyttävää katseltavaa eikä voittajia ratkaista tuomariäänin... On niitä kisoja kesä/heinäkuun vaihteessakin (tänä vuonna mm. Pellossa ja Iissä), mutta aikataulut tuppaavat selviämään harmillisen myöhään.

Telttamajoitus ei oikein nappaa, muttei myöskään pahimmat turistirysät. Omia suosikkejani ovat tuolla olleet mm. Luostotunturi ja Pallastunturi. Hotellihinnat eivät pahimmasta päästä ja molemmissa pääsee heittämään puolen päivän lenkin tunturin laen kautta. Rahaa ajatellen kannattaa yöpymiset keskittää mahd. paljon Suomen puolelle -Norjassa hintataso on kovempi.

Kirjoittaja:  Polforea [ 22 Heinä 2019, 11:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ensi vuonna puhtaasti siksi, että idean isän R&A -resurssit (raha & aika) ei enää tänä vuonna veny tarpeeksi. Toki idea on tarjolla ja käytettävissä jo tänä vuonna, jos porukkaa haluaa lähteä. En pane pahakseni, ei ole minulta pois jos porukkaa reissaa lappiin jo tänä vuonna. On ehkä jollain laskukaavalla minulta pois, jos joku ei jaksa lähteä uudestaan ensi vuonna, mutta en siitäkään jaksa pahastua, aina ei saa koko Alfa-foorumia mukaan.

Kesä- ja elokuu välttelee oman kokemukseni mukaan kohtuu taitavasti suomalaisia turisteja, kesäkuu on ratapäivien osalta hiljaisempi. Sen verran itsekäs olen, että meinaan käydä CARF:n ratapäivillä ensikin vuonna ja sihdata aikatauluja niin, että CS1-4 mahtuu kalenteriin tämän reissun kanssa, jos vaan mahdollista. Onneksi CARF:n ratavarauksia tekevällä klubimestarilla on paha tapa pyrkiä varaamaan ratapäiviä heti kun kalenterit aukeavat, joten tieto niistä saattaa tulla ajoissa. CS3 saattaa osua juuri elokuun alkuun.

Sekä moottorikelkkakisat että kaivosmatka kuulostavat ainakin omaan korvaani kiinnostavilta etapeilta. Toki Inari ja Kiiruna on vähän eri suunnilla ja jos molemmat kiilaa reitille, saa vetää aika pitkiä siirtymiä. Se Levietappi on tosiaan ajatuksen pohjana ehdoton, joten todennäköinen reitti rakentuu siitä joko itään tai länteen, mutta tuskin kauhiata kiertoa molempiin suuntiin. Katsellaan nyt kuitenkin, millaisia vaihtoehtoja saan joku kaunis sadeilta piirreltyä.

Aikomuksena ei tosiaan ole "pakottaa" telttaan, mutta tavoitteena mahdollistaa se halukkaille ainakin osaksi öitä. Rahaa vasten saatavilla oleva sänky on tarkoitus saada kyllä joka yölle mahdolliseksi, mutta en haluaisi rajoittaa mahdollisuuksia hotelleihin - eikä ne pahimmat turistirysät tosiaan ryysiksen alla ole houkuttelevimpia. Tietty vois hankkia mätsäävät tuulipuvut...

Kirjoittaja:  Albertolli [ 22 Heinä 2019, 12:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ilman muuta kiinnostava suunnitelma. Jos ei osu oppivelvollisen pakollisen paikalla olon aikaan niin hyvin vahva Kyllä meidän porukalta. Tosin talouden ainut omituinen kulkuneuvo on tälle reissulle täysin poissuljettu vaihtoehto ja pitäisi lähteä Mitolla...

Kirjoittaja:  Brahe [ 30 Heinä 2019, 19:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Valtava ehkä, mutta kiinnostaa kyllä...

Kirjoittaja:  Keltsi [ 31 Heinä 2019, 13:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ehdottomasti kiinnostaa! Ajatuksena oli käydä pohjoisessa jo tänä kesänä, mutta enhän mä minnekään lomalle tunnu pääsevän :evil:

Tuo omituinen kalusto asettaa omat haasteet, mutta katsotaan ehtisikö tuolta tallin uumenista kaivamaan jotain harmaata Corollaa omituisempaa :wink: Tosin omalla kohdalla tuo Corolla taitaisi olla kaikkein omituisin vaihtoehto :lol:

Kirjoittaja:  Garmund [ 31 Heinä 2019, 21:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Sinänsä kiinnostaisi, tuppaa vain ajasta olemaan ain pulaa varsinkin kesäisin.

Eikä mitään sinänsä erikoista kalustoa löydy, mutta ei noista paria kovin montaa Suomen teillä liiku. (Toisin vain Crossi noista kahdesta ensi kesänäkään ajokunnossa.)

Kirjoittaja:  apulus [ 11 Elo 2019, 08:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Alustavasti mukana joko Giulialla tai Miatalla. Tai ehkä Stelviolla jos vaimo on ehtinyt sellaisen jo ostaa?

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/