Alfabbs.fi
http://www.alfabbs.fi/

Omituinen lapinreissu ...2020?
http://www.alfabbs.fi/viewtopic.php?f=10&t=36788
Sivu 1/2

Kirjoittaja:  Polforea [ 21 Kesä 2019, 01:35 ]
Viestin otsikko:  Omituinen lapinreissu ...2020?

Tuossa lehtihyllyä värjäillessä alkoi päässä noista mun ja Pitkämiehen Levi-haasteista nousemaan ajatus, että kun uhosin jo pullakahvilipun ehkä jo ensi vuonna hakevani, niin olishan se komeeta nautta esmes noi kahvit suoraan Tuikussa ja siitä taas kehkeytymään ajatus, että olisiko ihmisillä kiinnostusta startata omituisia autoja ja kääntää keulaa vielä tuostakin pohjoiseen? Ei siitä enää kovin montaa sataa kilsaa tartte ajaa, niin löytää itsensä Norjan puolelta ja pirun komeilta rinneteiltä. Siellähän sitten odottaa valintojen maailma, sihtaako Tromssaan ja Lofooteilla pistäytyen Ruotsin kautta kotiin vai Altan kautta Nordkappiin ja Kaarasjoen kautta Inariin vai arpooko jonkun muun reitin.

Kuten yltä näkyy, niin en minä vielä ole edes reittiä kovin tarkasti miettinyt, hyviä vaihtoehtoja kun on useita. Lähinnä ajattelin udella että onko kiinnostusta, josko reittiä alkaisi piirtämään ja miettimään tarkemmin. Ja kuten todettu, ajatusta on kypsytetty tässä yön pimeinä tunteina eikä siitä ole edes puhuttu kotona, neitohan nukkuu :D. Ensiajatus ajankohdasta olisi elokuussa 2020, kuitenkin huomioiden CARF:n ratapäiväaikataulun. Majoitukseen en aio ottaa kantaa sen tarkemmin, mutta sihdata yöpymispaikat niin, että tarjolla on vähintään helppoa majoittumista rahaa vastaan mutta mielellään ainakin osittain myös mahdollisuus telttailla.

Pähkinänkuoressa:
Mitä? Lomamatka Lappiin, hyvän seuran (ja minun) kera
Millä? Omituisia autoja olisi kiva saada liikkeelle (ei rajoitu Alfoihin), ihmisten ihmeteltäviksi ja maantiestä nauttimaan. Saa minun puolesta tavallisempiakin kulkineita mukana olla, mutta jos joku starttaa hybridicorollan vaikka tallissa olisi RZ, niin saa kyllä syödä aamupalansa eri pöydässä :D
Koska? Elokuussa 2020, vaihtoehtoisia teorioita saa esittää
Mitä maksaa? Riippuu vahvasti omista valinnoista - millä ajaa, mitä syö, missä nukkuu. Intin sissimuonista säästynyt kinkkupasta banaanilla ja makuupussi auton penkillä säästää euroja, joku toinen valinta voi silti antaa niille enemmän vastinetta.
Miksi? Koska miksi ei? Meillä on hassuja autoja, me tykätään ajaa niillä, joten toistan, miksi ei?

Kirjoittaja:  AnonimoAlfapiloti [ 21 Kesä 2019, 08:07 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Voisi kiinnostaa. Etenkin Nord head.
Itse olen haaveillut talvea, mutta kai se elokuukin vois olla ok.

Kirjoittaja:  Savo [ 21 Kesä 2019, 15:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Varovainen ehkä?

Kirjoittaja:  Carlo Coppa [ 21 Kesä 2019, 15:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Kyllähän tuo voisi kiinnostaa, kun lomakin on vakituisesti elokuussa. Letkan viimeiseksi sitten pakettiauto täynnä varaosia :roll: ?

Kirjoittaja:  Janne [ 22 Kesä 2019, 11:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Pikkasen kiinnostelis.
Inari -> Näätämö -> Norjan puoli esim. Pykeija -> Nuorgam on ihan hienoa seutua tunturimaisemissa.
Jos taas haluaa lumihuippuista alppimaisemaa niin Kilpisjärven kautta Lyngeniin ja Tromssaan. Siellä on suomipoika ihmeissään maisemista. Tiet asiallisessa kunnossa.

Kirjoittaja:  rupsu [ 22 Kesä 2019, 12:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tultiin juuri juhannukseksi kotiin lomareissulta. Kolmatta kertaa Sprintillä Norjassa. Tällä kertaa Kilpisjärvi-Tromssa-Kvaløya-Bardufoss-Bjerkvik-Riksgränsen-Kiiruna. Ilmeisesti kevät tullut tuonne myöhäisessä vaiheessa, Norjan puolella ei ollut ainuttakaan hyttystä.

Omalla kokemuksella suosittelen tuota Tromssan-Narvikin-Lofoottien suuntaa pohjoista enemmän, tiet, mutkat ja maisemat sopivat italiaanoille paremmin. Häviävät toki eteläiselle Norjalle.

Pohjoiseen kivutessa löydettiin tänä vuonna Suomesta spektaakkeli nimeltä seututie 800, joka etenkin Puolanka-Taivalkoski -välillä oli laittoman hauskat sata kilometriä: satasen rajoitus, hyvä asfaltti, nopeita mutkia ja melkoisia korkeuseroja.

On kyllä aina yhtä hauskaa lähteä vanhalla italialaisella kääntelemään katseita pohjoiseen. Tällä kertaa mukana olevilla työkaluilla myös pelastettiin saksalaisen polkupyöräilijän lomamatka.

Kirjoittaja:  VMTD [ 23 Kesä 2019, 09:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Elokuu ei tietenkään käy, kun alkaa vuoden kiireisin aika.

Kirjoittaja:  Pasi [ 09 Heinä 2019, 07:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tänä vuonna tehtiin jo vastaava reissu. Mutta mikä nottei ensvuonna uudestaan :)

Norja on hieno maa ajelulle.

Kirjoittaja:  AAW [ 13 Heinä 2019, 17:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tuossa tiiseri ennen hinurin kyytiin päätymistä.

Liitteet:
66659341_10217074995141062_7785958607299805184_n.jpg
66659341_10217074995141062_7785958607299805184_n.jpg [ 9.9 KiB | Katsottu 7799 kertaa ]

Kirjoittaja:  AnonimoAlfapiloti [ 13 Heinä 2019, 19:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ensi vuonna on varmaa etelässä 110 v juhlat

Kirjoittaja:  pitkämies [ 20 Heinä 2019, 23:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tätä kannattaa ehdottomasti jalostaa! Olen hyvin kiinnostunut. Jokin omituinen kulkineeni saattaisi tämän kaltaisen seikkailun taivaltaa!

Kirjoittaja:  Isola [ 21 Heinä 2019, 21:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Kannatettava ajatus! Kolmosella noin pitkälle lähteminen on kyllä miedosti kyseenalainen idea monestakin syystä, mutta katsotaan mihin vikatiheys tasaantuu ensi kesän aikana.

Kirjoittaja:  glideslope [ 21 Heinä 2019, 21:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Hieno suunnitelma!
Oma osallistuminen reissuun on kyssäri, mutta jos tämä reissu yleensäkin toteutuu, niin mielelläni tarjoan etappi-majoituksen räätälöityyn alfisti-hintaan meidän mökillä Levillä (6-8 hlöä/v.2012 mökki kaikin mukavuuksin).
Tästä siis tutustumaan: :) https://www.nettimokki.com/kittila/5353

Kirjoittaja:  Polforea [ 21 Heinä 2019, 22:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

^Mahtavaa, otetaan tarjous ylös!

Olen kypsytellyt ajatusta/konseptia sen verran, että:

-Piirtelen pari potentiaalista reittikarttaa, joista sitten arvotaan potentiaalisella lähtijäporukalla houkuttelevin vaihtoehto. Nämä ovat potentiaalisia reittikarttoja, eivät lukkoonlyötyjä, joten viilauksia saa ehdottaa ja paikallistuntemusta arvostetaan. Tarkoitus kuitenkin on saada aikaan pitkä mutta hauska ja mukava ajelu, joten koetetaan pitää järki päässä kärrypolkujen, moottoriteiden ja näiden väliin osuvien raittien määrässä ja suhteessa.

-En piirrä reittikarttaa kotoani asti, vaan jostain Oulun ja Levin välimaastosta. Niin, että alkupisteeseen saa hankkiutua miten tahtoo. Omana intressinä on sijoittaa se hauska reissaaminen sinne pohjoiseen, joten se eka 700-900km menee todennäköisesti aika isoa väylää suurinta sallitua suhaten.

-Levi. Levi on aivan ehdoton, koska koko ajatus lähti Levistä ja minun sekä Pitkämiehen valokuvahaasteista Levin "katolta". Se ehdottomasti kuuluu matkan etappeihin.

-Kun reittikarttaa on hierottu sopivasti, kyttäilen sen varrelta potentiaalisia majoituksia, joista kyselen porukka-alennuksia. Lähtökohtaisesti kukin varaa ja maksaa majoituksensa kuitenkin itse - tämä mahdollistaa sen, että porukka voi halutessaan jakautua jollain etapilla esim. hotellin ja telttamaaston välille. En lainkaan väheksy mökkimajoitusta, koska se on isolla ja hyvällä porukalla helposti paitsi edullista, myös kivaa.

-Sama koskee ruokailua, kukin tyylillään ja paikallisten antimien tai eväiden rajoissa. Toki voin kysellä majoitusta udellessani myös ruokailuja, mutta en tee sitovia lupauksia palveluntarjoajan suuntaan.

-Minulle sopii mainiosti, jos joku haluaa liittyä letkaan tai erota siitä kesken kaiken eli ajaa vain osan matkasta. Ei ole muilta pois, jos joku valitsee vain osan matkasta, jos vaihtoehtonansa olisi olla lähtemättä.

-Todennäköisesti teen pari aikatauluehdokasta, jotta voi valita sopivan kunhan CARF:n ratapäiväaikataulu saadaan selville. Aikataulu tulee todennäköisesti sijoittumaan elokuun alun tienooseen, mutta näen myös jo kesäkuun lopun ihan potentiaalisena aikakautena.


Yleisellä tasolla kiinnostusta aiheeseen sekä foorumin kautta että sen ulkopuolelta lausuttuna (kuitenkin foorumilaisten toimesta, eihän tätä muualla olekaan esillä) on ilmennyt sen verran, että ajatus on vahvasti toteuttamiskelpoinen ja todellakin pitää viedä hommaa eteenpäin.

Kirjoittaja:  insinörtti [ 22 Heinä 2019, 10:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Miksi vasta ensi vuonna? Nimim. on tuolla pariin kertaan tullut pyörähdettyä ja parhaillaan taas suunnitelmaa laadin... :-D Jos vaikka saisin aikaiseksi käydä Tirpiz -museon koeponnistamassa.

Jos Ruåtsin puolella on tarkoitus piipahtaa, niin listalle ehdottomasti piipahtaminen Kiirunassa, LKAB:n kaivoksessa. Toiminnan mittakaava on aika huimaava eikä näyttelykierroksella tarvitse tylsistyä.

Elokuu? Voisko aikataulua veivata heinä- ja elokuun vaihteeseen, niin ohjelmalistalle saisi lisättyä moottorikelkkakisatkin? Inarin watercross on (aina?) lauantaina heinäkuun lopulla (tänä vuonna 27.7.) ja sen jälkeenkin saattaa jossain olla kisat (tänä vuonna Sodankylässä 3.8.) Erittäin viihdyttävää katseltavaa eikä voittajia ratkaista tuomariäänin... On niitä kisoja kesä/heinäkuun vaihteessakin (tänä vuonna mm. Pellossa ja Iissä), mutta aikataulut tuppaavat selviämään harmillisen myöhään.

Telttamajoitus ei oikein nappaa, muttei myöskään pahimmat turistirysät. Omia suosikkejani ovat tuolla olleet mm. Luostotunturi ja Pallastunturi. Hotellihinnat eivät pahimmasta päästä ja molemmissa pääsee heittämään puolen päivän lenkin tunturin laen kautta. Rahaa ajatellen kannattaa yöpymiset keskittää mahd. paljon Suomen puolelle -Norjassa hintataso on kovempi.

Kirjoittaja:  Polforea [ 22 Heinä 2019, 11:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ensi vuonna puhtaasti siksi, että idean isän R&A -resurssit (raha & aika) ei enää tänä vuonna veny tarpeeksi. Toki idea on tarjolla ja käytettävissä jo tänä vuonna, jos porukkaa haluaa lähteä. En pane pahakseni, ei ole minulta pois jos porukkaa reissaa lappiin jo tänä vuonna. On ehkä jollain laskukaavalla minulta pois, jos joku ei jaksa lähteä uudestaan ensi vuonna, mutta en siitäkään jaksa pahastua, aina ei saa koko Alfa-foorumia mukaan.

Kesä- ja elokuu välttelee oman kokemukseni mukaan kohtuu taitavasti suomalaisia turisteja, kesäkuu on ratapäivien osalta hiljaisempi. Sen verran itsekäs olen, että meinaan käydä CARF:n ratapäivillä ensikin vuonna ja sihdata aikatauluja niin, että CS1-4 mahtuu kalenteriin tämän reissun kanssa, jos vaan mahdollista. Onneksi CARF:n ratavarauksia tekevällä klubimestarilla on paha tapa pyrkiä varaamaan ratapäiviä heti kun kalenterit aukeavat, joten tieto niistä saattaa tulla ajoissa. CS3 saattaa osua juuri elokuun alkuun.

Sekä moottorikelkkakisat että kaivosmatka kuulostavat ainakin omaan korvaani kiinnostavilta etapeilta. Toki Inari ja Kiiruna on vähän eri suunnilla ja jos molemmat kiilaa reitille, saa vetää aika pitkiä siirtymiä. Se Levietappi on tosiaan ajatuksen pohjana ehdoton, joten todennäköinen reitti rakentuu siitä joko itään tai länteen, mutta tuskin kauhiata kiertoa molempiin suuntiin. Katsellaan nyt kuitenkin, millaisia vaihtoehtoja saan joku kaunis sadeilta piirreltyä.

Aikomuksena ei tosiaan ole "pakottaa" telttaan, mutta tavoitteena mahdollistaa se halukkaille ainakin osaksi öitä. Rahaa vasten saatavilla oleva sänky on tarkoitus saada kyllä joka yölle mahdolliseksi, mutta en haluaisi rajoittaa mahdollisuuksia hotelleihin - eikä ne pahimmat turistirysät tosiaan ryysiksen alla ole houkuttelevimpia. Tietty vois hankkia mätsäävät tuulipuvut...

Kirjoittaja:  Albertolli [ 22 Heinä 2019, 12:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ilman muuta kiinnostava suunnitelma. Jos ei osu oppivelvollisen pakollisen paikalla olon aikaan niin hyvin vahva Kyllä meidän porukalta. Tosin talouden ainut omituinen kulkuneuvo on tälle reissulle täysin poissuljettu vaihtoehto ja pitäisi lähteä Mitolla...

Kirjoittaja:  Brahe [ 30 Heinä 2019, 19:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Valtava ehkä, mutta kiinnostaa kyllä...

Kirjoittaja:  Keltsi [ 31 Heinä 2019, 13:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Ehdottomasti kiinnostaa! Ajatuksena oli käydä pohjoisessa jo tänä kesänä, mutta enhän mä minnekään lomalle tunnu pääsevän :evil:

Tuo omituinen kalusto asettaa omat haasteet, mutta katsotaan ehtisikö tuolta tallin uumenista kaivamaan jotain harmaata Corollaa omituisempaa :wink: Tosin omalla kohdalla tuo Corolla taitaisi olla kaikkein omituisin vaihtoehto :lol:

Kirjoittaja:  Garmund [ 31 Heinä 2019, 21:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Sinänsä kiinnostaisi, tuppaa vain ajasta olemaan ain pulaa varsinkin kesäisin.

Eikä mitään sinänsä erikoista kalustoa löydy, mutta ei noista paria kovin montaa Suomen teillä liiku. (Toisin vain Crossi noista kahdesta ensi kesänäkään ajokunnossa.)

Kirjoittaja:  apulus [ 11 Elo 2019, 08:59 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Alustavasti mukana joko Giulialla tai Miatalla. Tai ehkä Stelviolla jos vaimo on ehtinyt sellaisen jo ostaa?

Kirjoittaja:  Polforea [ 10 Maalis 2020, 22:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Hoblaa, herätellääs.

Aikataulu
Käytännön syistä meidän eli myös minun masimoiman reissun aikataulu osuu heinä-elokuun vaihteeseen. En sulje pois aikataulun laskemista taaksepäin niin, että etelään ajellessa voi ajaa suoraan Kemoraan CS3:n pariin (9.8.), sitä myöhemmäksi ei mene. Lähtö aikaisintaan 28.7. ja itse kierros ottaa 6-7 yöpymistä, lähtö- ja päätepisteisiin matkat kannattaa laskea kotoa ihan itse.

Lähtöpiste
Päätin piirtää reitin alkamaan Tuikulta, koska idean alkuperä kulminoituu Leviin. Hörpimme siis Tuikussa starttikaffat ja lähdemmä pöristämään.

Vaihtoehto 1: Lofootit
Henkilökohtaisesti haluaisin suunnata tänne, koska Lofooteilla en ole vielä käynyt.

Piirtelin alustavan reitin, joka veisi Leviltä Kilpisjärven kautta Isovuonolle. Reilun 300km pöristely jättää aikaa katsella maisemia, pysähtyä tauolla ja tarjonnee sopivasti ajamisen iloa.

Seuraavana päivänä startti Isovuonolta, ruokatauko Raisivuonolla ja siitä eteenpäin Bjervikiin. Tässä matkaa kertyy arviolta 250km.

Bjervikistä aamuauringon saatellessa matkaan kohti Ameriikkaa eli länteen, suunta Lofoottien kärkeä kohti. Matkaa tulee n. 330km.

Yö Lofooteilla (Å i Lofoten) ja paluumatka voi alkaa. Paluumatkalle piirtelin vähän suorempaa reittiä ja koska väliin osuu seillainen erämaa kuin Ruotsi, osuu seuraavaksi etapiksi helpoiten Kiiruna. Päivämatkaksi tullee n. 500km, hivenen aiempia suorittavampi, mutta ei minusta vielä tolkuton.

Viimeiseksi etapiksi ruksin Haaparannan, jonne heilahtaa Kiirunasta n. 350km etapilla. Vai miellyttäisikö enempi venyttää jo Suomen puolelle?

Tuossa graafinen kuvaelma tästä vajaan 2000km ajelusta:
Kuva

Jos porukka haluaa laskea aikataulun niin, että tästä jatkaa suoraan Kemoralle, niin Haaparannasta on Kemoralle matkaa vajaa 400km. En välttämättä ihan aamupuhteina ajaisi, vaikka rata aukeaakin vasta yhdeltätoista, mutta lauantaisiirtymä kävisi jo ihan järkeen. Sitäpaitti Kemoran mökkikylän majoitusiltama on perinteisesti Alfa-porukalla aika hauskaa aikaa sekin.

Vaihtoehto 2: Nordkapp
Tämä reitittely antaa vielä odottaa itseään, koska painun tältä iltaa nukkumaan :). Saattaisin reittinä suosia Alta-Hammerfest-Nordkapp -lähtökohtaa, siinä on aika makeeta baanaa.

Vaihtoehto 3?
Kaivataanko kolmatta vaihtoehtoa? Ehdottaa ja vinkata saa.

Kirjoittaja:  sgeust [ 11 Maalis 2020, 11:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

^ Ai että... Nyt alkaa harmittaa että 164 on leikkauspöydällä. :roll:

Kirjoittaja:  giils [ 11 Maalis 2020, 14:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

sgeust kirjoitti:
^ Ai että... Nyt alkaa harmittaa että 164 on leikkauspöydällä. :roll:

Elokuuhun on vielä pitkä aika :wink:

Kirjoittaja:  savijo-r [ 11 Maalis 2020, 15:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Å:sta kannattaa tulla lautalla Bodöhon ja sieltä sinistä tietä Mo I Ranaan. Aivan uskomattoman hienoa tietä!

Siitä sitten yhdeltä istumalta Vaasan lauttaan.

Muistakaa sitten että Norjassa matka-aika yleensä tuplaantuu.

Kirjoittaja:  Keltsi [ 11 Maalis 2020, 15:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

No nyt tietää ainakin mihin kohtaan kalenteria tökkää tekstin "kesäloma" Tosin eipä siitä ollut viime vuonnakaan mitään hyötyä :fist:

Kirjoittaja:  nipaka [ 11 Maalis 2020, 16:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Säätilaa pohjois-Norjassa on kesällä kahdenlaista. Kuumaa tai kylmää.
On ollut kesällä vaakasuoraa räntäsadetta tuulen kera . Myös on Ducatoa pysähdytty ylämäessä jäähdyttelemään. +28°C :silly:
Lofoottien säätila lienee oma lukunsa. Kerran koetettiin mennä. Todettiin että siinä sumussa ei muutenkaan mitään näe.
Tiet ovat kapeita ja Norskit ajavat lujaa.

Upea maa. Suosittelen.

Kirjoittaja:  savijo-r [ 11 Maalis 2020, 19:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Mo I Ranassa on muuten hieno profiilinen moottorirata.

Kirjoittaja:  Polforea [ 11 Maalis 2020, 21:20 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Lauttamatkassa voi kestää letkan kanssa pitkään, jos ei onnistu varmistamaan koko porukkaa samaan lauttaan kerralla. Eikä lautan aikataulua (varaamalla paikkoja etukäteen) tahtoisi naulata etukäteen, koska dynaamisesti joustava aikataulu on yleensä tälläseen matkaan parempi.

Mo i Rama kuulostaa ja kuvista arveltuna näyttää hienolta, mutta on sen verran etelässä, että venyttäisi ehkä parikin päivää lisää reittiä. Aatoksena on selvitä ajamalla Suomen puolelle kuitenkin niin, ettei tarttisi ihan liian suorituksellista päivää vetää.

Kirjoittaja:  nipaka [ 11 Maalis 2020, 22:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Mo I Ranaa suosittelen Norjan lähtöpisteeksi. Vähentää Ruotsin läpaiajoa. Pajupuskaa näkee Suomessakin tarpeeksi.
Ensi kertaa Norjassa käyväille tulee yllätyksenä maiseman muuttuminen heti rajan ylityksen jälkeen.

Kirjoittaja:  Polforea [ 14 Maalis 2020, 22:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Venyttelin karttaa, Mo I Rama venyttää reissua 100-300km riippuen siitä, tuleeko lautalla vai ajamalla Lofoottikärjestä. Ei sillai mahottomia, mutta sen päivän ottaa helposti lisää. Arvidsjaurista voisi etsiä yöpaikkaa, niin pysyisi päivämatkat kurissa.

Vaihtoehto 2, Nordkapp
Täälläpäin olen itse risteillyt ennenkin, eikä siksi ole minulle niin houkutteleva reitti. Komeita maisemia ja hienoja teitä kyllä, että ei huono setti olisi tämäkään.

Tuikulta kun starttaa ja rauhaksiin pöristää, niin n. 220km päästä kohtaa Kautokeinon. Komeeta seutua.

Aamukahveen jälkeen voi Kautokeinolta pörmööttää Altaan lounaalle (130km) ja safkan jälkeen ruisailla Hammerfestiin (140km), yhteensä kertyy 270km.

Maailman pohjoisimmasta kaupungista kun aamulla tuikkaa mjotoorin tulille, palataan kotva takasinpäin ja sitte vaihetaan suuntaa ja ryykästään 210km sinne Nordkappiin. Painutaan yöks vaikka Honningsvägiin (40km).

Honningsvägistä voisi kiskaista Karasjoelle (230km) tai jopa Inariin asti (+120km) ja kukin tahollaan kotia kohti.

Kuva

Tää on selvästi lyhempi kuin Lofootti-versio, mutta vastineeksi päättynee kauemmas useimpien kodeista ja ainakin Nordkappissa osataan rahastamisen jalo taito.

Kirjoittaja:  giils [ 14 Maalis 2020, 23:06 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Itseä kiinnostaa hieman enemmän lähteä vaihtoehto 1:sen suuntaan, ja lofootteja kohti :-D

Kirjoittaja:  TeroPee [ 15 Maalis 2020, 07:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Muutama vuosi sitten olin GTV:llä tuolla suunnalla. Mentiin Torniojoen reunaa Ruotsin puolella ylös, käytiin Nikkaluoktassa Kebnekaisen lähellä telttailemassa. Siitä jonkin matkaa pohjoiseen oli myös hauska yöpaikka nimeltään Hotell Fjället https://bjorkliden.com/resa-bo/hotell-fjallet/. Sitä voi suositella, aulabaari oli oikein mukava ja löydettiin myös nuotiopaikka missä tehdä sapuskaa.

Käytiin samalla reissulla myös Narvikissa, mutta sinne ei toinna mennä. Narvikista länteen on hienot Ringmyran kuohut. Tromssa on käymisen arvoinen paikka ja sieltä Honnigsvågiin mentiin Hurtigrutenilla. Se on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen tapa siirtymälle sekä yöpymiselle.

Nordkappista jatkettiin niin itään kuin Norjassa pääsee eli käytiin Varangin niemimaalla. Ihan ok mestaa sekin, mutta kuuleman mukaan Lofooteilla on enemmän nähtävää.

Meidän reissu otti 12 matkapäivää kun alkupisteenä pidettiin Helsinkiä ja matkan katsottiin loppuneen Ilomantsiin. Muutama autokuva reissusta: https://teropee.kuvat.fi/i/EcCWyzDVt6gf ... qAnFR8GHuk

Kirjoittaja:  Polforea [ 31 Maalis 2020, 21:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Vaikka maailmassa on koronistinen paniikki, en silti hylkää tätä proggista, vaan ylläpidän ajatusta ja edistän suunnitelmaa omalta taholtani. Tällä kertaa sillä hengellä, että lärväsin tuonne viestiketjun alkuun reittiäänestyksen vaihtoehdoilla Lofootit-Kiiruna, Lofootit-Mo I Rana ja Alta-Hammerfest-Nordkapp - tai aevassama valittavaksi niille, joille käy reitti kuin reitti.

Meinasin piirrellä Gmapsissa tuon Lofootit-Mo I Rana -reitinkin kartalle, mutta pilvipalvelumaailma näyttää jälleen vahvuutensa eikä Google suostu reitittämään loppukesän reittiä tämän päivän tiesulun kautta (käsivarressa Norjan rajalla), joten en nyt sitten piirrellyt, sori siitä.

Kirjoittaja:  Cotzy [ 14 Huhti 2020, 10:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Itse olen automatkailun suuri ystävä. Lentää saa työn puolesta ihan tarpeeksi ja lentokentät ovat aika samanlaisia tuubiinsullomoita.
Välttelen moisia vapaa-ajalla myös ilman koronaa.

Harva asia tuntuu niin hienolta, kuin uuteen tienristeykseen saapuminen kiireettömästi aikaisin aamulla (vuodenajalla ei niin väliä) ja kaasuttaminen uudelle avoimelle tielle tietämättä täysin minne se illaksi johtaa 8) .
Karvanaamaritouhut ovat tällä hetkellä aivan parhautta sosiaalisen etäisyyden pitämiseen eri maisemissa. Ja Etelä- ja Keski-Norjaa on tullut kierrettyä Dukaatilla monena kesänä. Muttei koskaan Alfalla.

Joten Jäämeren rantatiet Alfalla ajettuna kiinnostaisi. Elokuun alku olisi itselle paras, jolloin poitsukin voisi lähteä mahdollisesti mukaan ennen kouluja.

Jos 166:n kytkin pysyy kesällä kasassa niin sillä.

Lofootit ovat todella hienot ja viime kesänä kierretty Kiirunan kautta. Mutta Alta-Hammerfest-Nordkapp -reitti kiinnostaisi itteä eniten.
Joten, jos korona ei ole sopiva merkki Alfa-reissun järjestämisen tärkeydestä, niin mikä sitten?

Cotzy

Kirjoittaja:  Eero [ 14 Huhti 2020, 19:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Itselläni on jäänyt norja kokematta kokonaan ja koska alkukesän lomasuunnitelmat meni vessanpöntöstä alas, voisi loppukesän ajelu Norjassa olla varteenotettava vaihtoehto lomaretkeksi. Aikataulu mieluusti ennen koulun alkuja. Reittivalinnalla ei ole merkitystä.

Kirjoittaja:  pitkämies [ 23 Huhti 2020, 20:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Seuraan tätä nyt intensiivisesti.....Kaikki reitit kuulostavat hyvältä(eniten reitti 2)mutta kaikki riippuu nyt siitä miten saan Jaguarin Suomeen ja ajoon sekä mihin loma osuu....Pelkään pahaa että joudun pakkolomalle kesäkuuksi jolloin tämä peruuntuu :( ....ellen sitten saa jaettua lomaa tai kiristettyä yhtä viikkoa tms...

Kirjoittaja:  Isola [ 23 Huhti 2020, 22:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Joudun jättämään väliin. Jo syksyllä oli selvää, ettei Quattroporte ole tänä kesänä valmis tällaiseen.

Kirjoittaja:  Keltsi [ 24 Huhti 2020, 13:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Laina-auto on jo puhuttu reissua varten 8) Vaihdelaatikko pitää siihen vielä kasata, jakohihna vaihtaa yms. pientä huoltoa. Eli suurin kysymysmerkki/este reissuun lähtemiselle on se, että saanko pitää loman haluamassa ajankohdassa (anomus on jo jätetty).

Kirjoittaja:  alfa 156 v6 [ 25 Huhti 2020, 07:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Kyllähän tämä kiinnostais varsin kovasti, kestäisköhän 3200 tuollasen reissun :roll: Taitaa matkailukesä koronan johdosta muuten olla melko persiistä niin joku tällanen reissu saattas onnatakin.

Kirjoittaja:  Cotzy [ 25 Huhti 2020, 18:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Rajoitteiden tilasta elokuussa ei ole liene kellään varmaa tietoa vielä hetkeen :| .

Mutta jos nyt niin tylsästi kävisi, että rajoja ei kesällä voida vielä avata matkailuliikenteelle, Suomen Lapistakin löytyy vaikuttavia vesistöjä ja rantateitä nähtäväksi myös ratista.

Inarinjärvi saarineen ja Tenojoen jokilaakso ovat upean jylhiä :crazyeyes: .

Joten kunhan bensiiniä on vain saatavilla ja teltta (kokeiltu, ei reikiä), makuupussi, kumpparit, puukko ja tulivehkeet löytyy takakontista, roadtrip Lappiin Alfalla on täysin toteutettavissa olosuhteista riippumatta. Telttamajoitusta on tullut harrastettua lähinnä fillariretkilllä, mutta siinäkin hommassa on omat poikkeushienoutensa.

Cotzy

Kirjoittaja:  Hillhouse [ 29 Huhti 2020, 15:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Keltsi kirjoitti:
Laina-auto on jo puhuttu reissua varten 8) Vaihdelaatikko pitää siihen vielä kasata, jakohihna vaihtaa yms. pientä huoltoa. Eli suurin kysymysmerkki/este reissuun lähtemiselle on se, että saanko pitää loman haluamassa ajankohdassa (anomus on jo jätetty).


Laina-auto? :shock: Kyllä se on ihan sun oma tekele :lol:

Perse(kin) saattaa olla kovilla 3P:n kupeissa ja 6-pistevöissä 8) Tulppaa korvaan ja menoksi!! :silly:

P.S. Jos anomus on vastatuulessa niin ainahan voi tulla vatsatauti :roll:

Kirjoittaja:  Polforea [ 05 Touko 2020, 21:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Tässä on pieni hazardiuksen poikanen ilmassa. Neidolla on käytännössä lomaa viikolla 31 ja se on meillä töissä yksi suosituimpia ellei peräti suosituin lomaviikko eli päätynee arvontatynnyriin. No, katsotaan mitä tapahtuu.

Kirjoittaja:  pitkämies [ 16 Touko 2020, 23:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Työmaalla minulle arvottiin kesäkuu lomaa....eli (tietenkin!) tämä jää väliin..... :( :( :( .....Loppukesästä lomavuoron saaminen on onnenkauppaa muttei täysin mahdotonta......

Kirjoittaja:  savijo-r [ 17 Touko 2020, 13:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

pitkämies kirjoitti:
Työmaalla minulle arvottiin kesäkuu lomaa....eli (tietenkin!) tämä jää väliin..... :( :( :( .....Loppukesästä lomavuoron saaminen on onnenkauppaa muttei täysin mahdotonta......


Kesäkuun loma kuullostaa hyvältä. Mulla alkaa huomenna. Tänä aamuna sai vielä kyntää sohjossa ja webasto ajastettuna aamuisin ettei tarvi laseja skrapata..... :|

MP reissua Norjaan suunnittelin alkujaan tähän kesän alkuun, mutta nyt jää sekin. Ehkä sitten loppukesästä.

Kirjoittaja:  Ozzy [ 27 Touko 2020, 21:19 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

No toihan kiinnostaa . Voisin lähteä kurvailemaan.

Kirjoittaja:  Polforea [ 01 Kesä 2020, 20:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Koronakriisin ja siitä seuranneiden suljettujen rajojen sekä lomarajautumisten vuoksi koin tarpeelliseksi alkaa pohtimaan suomiversiota, jossa menisi vähemmän aikaa, kilsoja ja rajanylityksiä. Suunta menisi Tuikulta vähän pienempää tietä kohti Inaria, sieltä suunta pohjoiseen (heh) ja Utsjoen kautta Nuorgamiin, rajaa myöten Karigasniemelle ja sieltä taas Inariin.

Kuulostaako tämä versio houkuttelevalta?

Kuva

Kirjoittaja:  Cotzy [ 02 Kesä 2020, 17:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Toimii, eikä ongelmaa rajojen suhteen. Norja vois tosin avatakin rajansa piakkoin, Ruotsiin ei erityistä hinkua.

Voiskos Utsjoelle kurvata Karigasniemen kautta? Kuulemma Tenojoen laakso on komeampi pohjoisen suuntaan ajettuna. Ei omaa kokemusta tosin.

Cotzy

Kirjoittaja:  Polforea [ 02 Kesä 2020, 18:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

No miksikäs ei niinkin päin sopisi, etenkin jos noin kehutaan.

Kirjoittaja:  Aquatica [ 03 Kesä 2020, 01:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Omituinen lapinreissu ...2020?

Cotzy kirjoitti:
Toimii, eikä ongelmaa rajojen suhteen. Norja vois tosin avatakin rajansa piakkoin, Ruotsiin ei erityistä hinkua.

Voiskos Utsjoelle kurvata Karigasniemen kautta? Kuulemma Tenojoen laakso on komeampi pohjoisen suuntaan ajettuna. Ei omaa kokemusta tosin.

Cotzy


Mulla on.

Kannatan.

Ei sillä, että tuonne pääsisin (kesäloma alkaa tämän kuun lopussa ja loppuu sitten tietysti ennen elokuuta. Ja lisäksi toki voi tulla kenkääkin kun YT:t alla, ettei voi tietää. No, sit olis tietysti aikaa...)

Sivu 1/2 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/