Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 06 Huhti 2020, 10:17



Vastaa viestiin  [ 592 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Seuraava
Alfan mystisiä sähkövikoja topic. 
Kirjoittaja Viesti
Avatar

Liittynyt: 09 Touko 2006, 18:44
Viestit: 862
Paikkakunta: Nurmo
Vastaa lainaamalla
Viesti Alfan mystisiä sähkövikoja topic.
Ajattelin tähän threadiin saada kerättyä mahdollisimman paljon mitä ihmeellisimpiä sähkövikoja ja mahdollisia korjauskeinoja vioille.
Kertokaa myös auton malli, vuosiluku ja moottori.

Mieleeni tuli muutama 156 V6 -98:ssa ilmestyvää vikaa.

1. Vilkut lopettavat toimintansa n. kerran puolessa vuodessa myös hätävilkku. Toimivat yleensä taas muutaman tunnin päästä vaikka mitään ei ole autolle tehty, joten en vikaakaan ole lähtenyt jäljittelemään. On vain erittäin ärsyttävä vika jos ajelee vähänkin ruuhkaisemmalla ajalla kaupungilla.

2. Kierroslukumittari jää pari kertaa vuodessa pelistä pois käynnistyksen yhteydessä, mutta korjaantuu kun sammuttaa ja käynnistää auton uudestaan.

3. Ajovalojen pesulaite toimii vähän silloin kuin huvittaa vaikka valot ovatkin päällä. Eli joskus voi säkällä saada sieltä vettä ruiskuamaan, mutta yleensä sieltä ei tule mitään. En tiedä sitten vaikuttaako noi jälkiasennus xenonit niiden toimintaan, toisinsanoen luuleeko systeemi ajovalojen olevan pois päältä? Toimiiko muilla xenon autoilijoilla tuo pesulaite?

_________________
Älä koskaan sano "En osaa" ennen kuin olet yrittänyt!


22 Huhti 2007, 20:12
Profiili

Liittynyt: 19 Loka 2004, 19:20
Viestit: 2318
Paikkakunta: Lahti
Auto: Audi A4 2.0 Tfsi Quattro -07. Mitsubishi 3000gt -94. BMW 323 -84 2.7Taco projekti. PRKL EX. Alfa/Lanciaz
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Laitan härskinä äijänä heti offtopikkina Lancian kerran 1.5v sisään tapahtuneen seikan että käyttäessäni kusipoikaa, se jumiutui :-D valot välkky kun lasinpesimet heilu koko ajan, samoin lasinpyyhkijät ja pesusäiliö tyhjeni, vika ei korjaantunut auton sammuttamisella eikä vivun renklaamisella :mrgreen: mutta pidemmän tauon jälkeen ei ikinä tullut takaisin. Onneks nykyisessä mitsussakin on vähän samoja oireita kuten 6kk sisään KERRAN toiminut varoituspiippaus :shock:

_________________
Puhaltimessa On Woima Erityisen Railakas!! POWER :D


22 Huhti 2007, 20:48
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Touko 2006, 17:58
Viestit: 1733
Paikkakunta: Valkeakoski
Auto: 33 16v
Vastaa lainaamalla
Viesti 
33:n keskikonsolin valot palaa/ei pala päivästä riippuen. Puhallin ei toiminut samaan aikaan valojen kanssa. Korjaus: MVHJ (maavika, heiluta johtoa). Sai haluamansa toiminnon toimimaan ellei sulake palanut. Syylliseksi paljastui myöhemmin sulanut ja oksidoitunut liitin. Sitä putsaamalla alkoi toimimaan.
Toisen parkin sulake palaa säännöllisesti rikki. Korjaus: Irroita tupakansytyttimen valon johto. Ei pala enää läheskään niin usein sulakkeita. Vasemman takaoven lukko toimii joskus keskuslukon mukana. Vikaa ei vielä paikannettu. Sumuvalot palavat kumpi milloinkin päälle kytkettäessä. Aina ei kumpikaan mutta välillä molemmat. En ole jaksanut vikaa paikantaa kun ovat niin turhat kapineet muutenkin.

_________________
Tein itse - säästin


22 Huhti 2007, 20:53
Profiili

Liittynyt: 10 Elo 2006, 16:14
Viestit: 1751
Auto: 164 3.0 V6 Super manual, 33 1.7 i.e 8V, Sprint 83', Spider ph2, GAZ-24 74', Lincoln Navigator 5.4 V8.
Vastaa lainaamalla
Viesti 
33:ssa kerran vuodessa ja AINA tammikuussa nopeus mittari lakkaa toiminnasta. Se ei toimii AINA 2 viikkoa ja sitten taas pelaa koko vuosi. Kun se ei ole pysyvää haittaa niin en tietenkaan lähtenyt mitään purkamaan.

_________________
Nothing beats cubic inch


22 Huhti 2007, 20:55
Profiili
Avatar

Liittynyt: 21 Heinä 2004, 01:02
Viestit: 227
Paikkakunta: Ilomantsi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
TestarosaFinland kirjoitti:
33:ssa kerran vuodessa ja AINA tammikuussa nopeus mittari lakkaa toiminnasta. Se ei toimii AINA 2 viikkoa ja sitten taas pelaa koko vuosi. Kun se ei ole pysyvää haittaa niin en tietenkaan lähtenyt mitään purkamaan.
itsellä oli sama vika omassa 33:ssa ja sen mittariston toimintaa sai ohjailla nyrkillä! :mrgreen: tosin viimekesänä purin mittariston irti ja putsailin liittimet niin sillä asettu eikä ole oireillut sen jälkeen!

_________________
@lfat...


23 Huhti 2007, 10:34
Profiili
Avatar

Liittynyt: 16 Elo 2004, 22:30
Viestit: 528
Paikkakunta: Ruokolahti
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Liityn minäkin tuohon 33:n nopeusmittarikerhoon :) Vika taisi tosin löytyä sieltä anturilta tulevasta johdosta, joka oli jostain syystä litistynyt ja rikkonut johdon kuoren.


23 Huhti 2007, 10:42
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Touko 2006, 17:58
Viestit: 1733
Paikkakunta: Valkeakoski
Auto: 33 16v
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Hehe, eikö muissa oo sähkövikaa ku 33:ssa? :-D Mulla on nopeusmittari toiminut ihan kunnolla. Kierroslukumittari lakkasi toimimasta vähän auton hankinnan jälkeen. Alkoi kuitenkin toimimaan kun vaihtoi mittarivalot. Ilmeisesti pelkäsi pimeää. Saas nähdä alkaako katon digitaalikello toimimaan vaihtamalla taustavalo.. :) Nyt nollaa itsensä aina välillä. :evil:

_________________
Tein itse - säästin


23 Huhti 2007, 11:21
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2005, 14:39
Viestit: 2114
Paikkakunta: Lappeenranta
Auto: 159 2.4 JTDm -07. Spider(916) 2.0TS -96 EX: 156 V6 SW -04, EX:159 2.4JTDm Q4 -09.EX: 155 Q4 -94.EX:156 V6 -99, EX: 159 Q4 -06, EX:156 1.8 TS -98
Vastaa lainaamalla
Viesti 
156:sissa vilkun viikset tuntuu olevan melko hepposia, itselläni meni viiksi mutta sain onneks romuttamolta uudesn melko halvalla :-D

toinen takavalo sammuu itsestään yleensä pesun jälkeen, pieni napautus takavaloon nyrkillä ja taas pelaa :mrgreen:

no ne perkleen ABS anturit!!! toimii, ei toimi, toimii, ei toimi... kerkesin jo ostaa uudet anturit ja nyt toimii taas vanhatkin, tammikuussa rupes ledi palamaan mittaristossa ja ei sammunut yhtään kertaa ennen viime viikkoa, viime viikolla sammui itsestään ja ABS:ät toimi taas :crazyeyes: olis laatikollinen ylimääräisiä antureita, mutta vaihdan ne sitten kun seuraavan kerran syttyy valo!


23 Huhti 2007, 11:38
Profiili
Avatar

Liittynyt: 09 Touko 2006, 18:44
Viestit: 862
Paikkakunta: Nurmo
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Katos, heti kun teki tämmösen threadin ni eiköhän kiekkamittari jääny taas pelistä pois ku kävin äsken kaupas, nyt saa tietysti pelätä että mitä seuraavaksi ;)

_________________
Älä koskaan sano "En osaa" ennen kuin olet yrittänyt!


23 Huhti 2007, 11:44
Profiili
Avatar

Liittynyt: 05 Joulu 2003, 23:38
Viestit: 239
Paikkakunta: Imatra
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Alfan mystisiä sähkövikoja topic.
dimmu kirjoitti:

1. Vilkut lopettavat toimintansa n. kerran puolessa vuodessa myös hätävilkku. Toimivat yleensä taas muutaman tunnin päästä vaikka mitään ei ole autolle tehty, joten en vikaakaan ole lähtenyt jäljittelemään. On vain erittäin ärsyttävä vika jos ajelee vähänkin ruuhkaisemmalla ajalla kaupungilla.


Entisestä tuo vilkkujen toimimattomuus korjaantui aina hätävilkkua painamalla. Hävisi kyllä ajan mittaan kokonaan.

_________________
Alfa Romeo 156 GTA Sportwagon


23 Huhti 2007, 12:27
Profiili
Avatar

Liittynyt: 14 Elo 2005, 13:16
Viestit: 377
Paikkakunta: Hämeenlinna
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Ainoa sähkövika toistaiseksi on bensamittarin toimimattomuus muutaman päivän ajan. Tuli itsestään kuntoon. :shock:


23 Huhti 2007, 12:46
Profiili
Avatar

Liittynyt: 30 Marras 2005, 19:22
Viestit: 4446
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Pari kertaa on ollu takasumuvalot kytkemättä päällä lähtiessä ajamaan, ei toistaiseksi muuta.


23 Huhti 2007, 12:51
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Heinä 2003, 01:48
Viestit: 521
Paikkakunta: Kuopio
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Bensamittari on mullakin pari kertaa pätkinyt ja kiekkamittarin neula pompahtelee joskus. Muissa sähkövioissa ei olekaan ollut mitään mystistä..


23 Huhti 2007, 13:32
Profiili

Liittynyt: 10 Elo 2006, 16:14
Viestit: 1751
Auto: 164 3.0 V6 Super manual, 33 1.7 i.e 8V, Sprint 83', Spider ph2, GAZ-24 74', Lincoln Navigator 5.4 V8.
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Vaikka hullulta kuulostaa, mutta alfa itse korjaa sen viat :shock: :-D
Pari kuukautta sitten 33:ssa jarruneste on alkanut katoa kovaa vauhtia. Joka viikko jouduin lisämään reilusti nestettä ja tilanne oli näin noin kuukauden verran siihen asti kun...se on alkanut pysyä säiliössä ilman mitään tomeenpiteotä :shock: :) Avasin konepellin lisääkseni ainetta ja hups, se on täynnä. katsoin tilannetta uudelleen noin viikko sen jälkeen ja ihan täynnä se on jo reilu kuukausi. Ja jotta ei menis OT:ksi niin mitä sanotte tästä?: 164:n kello joka toinen päivä säädön jälkeen näytti aivan väärä aikaa, kunnes se alkanut pitää aika myös pitempää. Nyt ei taarvi enää säätä kelloa :)

_________________
Nothing beats cubic inch


23 Huhti 2007, 16:07
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Touko 2006, 17:58
Viestit: 1733
Paikkakunta: Valkeakoski
Auto: 33 16v
Vastaa lainaamalla
Viesti 
^Tuosta kellojutusta arvelin ainakin omassa tapauksessa, että se ei saa koko aina virtaa ja siksi nollaa itsensä. En tiedä olenko outo, mutta itseäni nuo oman auton pikkuviat lähinnä huvittaa. :mrgreen:

_________________
Tein itse - säästin


23 Huhti 2007, 16:37
Profiili
Avatar

Liittynyt: 10 Kesä 2006, 20:01
Viestit: 1181
Paikkakunta: Kylmäkoski
Auto: 159 1.9 JTDM -07, 166 2.4 JTD -01,155 TS 8v -94, 75 turbo IE -87, 33 1.7 8v -92 ex.Marea 1.6,156 1.8 sw -00,166 2.5 -00
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Omassa 33:ssa mittaristo pelannut hyvin,polttimot justiin vaihoin. Pyyhkijät joskus jumiutuu ku räpsäyttää kerran tihkuasentoon ja nolliin. Saattaa jäädä pyyhkiin sen jälkeen. Muutaman kerran ku renkkaa viiksestä ni taas pysähtyy. Puhaltimen säädinpaneeli pimenny kaks kertaa. Ekalla kerralla vaihoin pätkän maajohtoa ku vanha oli ihan kuplinut ja liitos hapettunut. Pelitti hyvin kunnes tuli -30 pakkasta ni eikös se sillon menny mykäks. Pihalla si virtapiuhojen liittimet uusiks ja rupes taas pelittään. Kuumeha siitä nousi ku pihal pilkkihaalari päällä sitä korjas :mrgreen: Nii ja summeri joka ilmottaa et on jääny valot päälle, se vinkuu aika harvoin vaik jäis valot päälle.joskus ilman syytäkin hetken.


23 Huhti 2007, 17:05
Profiili
Avatar

Liittynyt: 30 Loka 2003, 04:21
Viestit: 904
Paikkakunta: Mariefors
Vastaa lainaamalla
Viesti 
164:ssa talvella ylilämmön merkkivalo palaa/vilkkuu omia aikojaan vaikka kone on kylmä. Toinen etusumari toimii tai ei. Jos ei toimi niin pieni hipaisu varpailla auttaa. Peruutusvalot toimii kun on kylmää ja märkää, jos sillonkaan. Lämpösillä keleillä nopeusmittari sekoaa ja sen seurauksena jousitus sekoaa. Pari keskikonsolin taustavaloista toimii kun haluaa.
Toinen takaparkki aikanaan vaati pientä hivelyä nyrkillä kunnes sekään ei tehonnut, "Mitä, onko siitä lamppu palanut" Kun vaihdoin lampun meni vika rikki.
Elämä on, ei jaksa huolestua moisista.
Edittiä : 33:n sähkövikoja ei jaksa edes muistaa, niitä oli.

_________________
ex-33 1.7ie, ex-164 QV, ex-147 1.6, Triumph S4, ex-Mito QV, ex-166 V6 -99,Opel Mokka -16


23 Huhti 2007, 19:03
Profiili
Avatar

Liittynyt: 28 Joulu 2004, 01:13
Viestit: 883
Paikkakunta: Tampere
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Alfan mystisiä sähkövikoja topic.
dimmu kirjoitti:
1. Vilkut lopettavat toimintansa n. kerran puolessa vuodessa myös hätävilkku. Toimivat yleensä taas muutaman tunnin päästä vaikka mitään ei ole autolle tehty, joten en vikaakaan ole lähtenyt jäljittelemään. On vain erittäin ärsyttävä vika jos ajelee vähänkin ruuhkaisemmalla ajalla kaupungilla.


Mä olen havainnut saman mutta vain kovilla pakkasilla ja korjaantuu kun kabiini lämpenee. Tuumasin ettei voi olla viiksestä kiinni kun hätävilkkukaan ei toimi joten aika varmasti korjaantuis vaihtamalla vilkun releen mut ei oo jaksanu vaihtaa... :roll:


23 Huhti 2007, 20:24
Profiili
Avatar

Liittynyt: 28 Joulu 2004, 01:13
Viestit: 883
Paikkakunta: Tampere
Vastaa lainaamalla
Viesti 
KauGoH kirjoitti:
no ne perkleen ABS anturit!!! toimii, ei toimi, toimii, ei toimi... kerkesin jo ostaa uudet anturit ja nyt toimii taas vanhatkin, tammikuussa rupes ledi palamaan mittaristossa ja ei sammunut yhtään kertaa ennen viime viikkoa, viime viikolla sammui itsestään ja ABS:ät toimi taas :crazyeyes: olis laatikollinen ylimääräisiä antureita, mutta vaihdan ne sitten kun seuraavan kerran syttyy valo!


Tuota... ettei vois johtua siitä että tarpeiks paskaa kertyny pyöränlaakeriin siihen mistä tuo abs anturi haistelee sitä pyörimistä? Tuos joskus tuli vaihdettua pyöränlaakeri ja sen laakerin reunaan oli jo kertynyt metallijauhetta/rasvaa/pölyä yms paskaa sen verran että se anturi oli aivan siinä töhnässä kiinni. Itellä kyllä ei ollu ongelmia vielä mutta vois kuvitella että sellanen määrä vois jo haitata toimintaa.


23 Huhti 2007, 20:31
Profiili
Avatar

Liittynyt: 10 Kesä 2005, 10:03
Viestit: 793
Paikkakunta: Koskenkylä
Auto: Peugeot ja Primera
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Meillä Alfa "moikkasi" piippailemalla ja väläyttelemällä valoja kun poistuimme autolta, vaikka hälytin ei ole edes kytkettynä ja käytämme ovien lukitsemiseen avainta.

Muutaman kerran piippasi vaimealla äänellä ja väläytteli valoja..

Sillä on sielu, ihan varmasti on.


23 Huhti 2007, 21:01
Profiili
Avatar

Liittynyt: 09 Touko 2006, 18:44
Viestit: 862
Paikkakunta: Nurmo
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Laba kirjoitti:
Ainoa sähkövika toistaiseksi on bensamittarin toimimattomuus muutaman päivän ajan. Tuli itsestään kuntoon. :shock:


Tuosta tulikin mieleen, että itelläni myös neula laskee n. 1krt / kk vasemmalle ja valo syttyy vaikka olis puolikin tankkia bensaa. Sitten vähän ratilla renkkaa autoa edestakaisin ni rupee taas pelittämään.

_________________
Älä koskaan sano "En osaa" ennen kuin olet yrittänyt!


23 Huhti 2007, 21:37
Profiili
Avatar

Liittynyt: 17 Marras 2005, 22:05
Viestit: 542
Paikkakunta: Vantaa
Auto: Ex. Mito / V6 / Tessu
Vastaa lainaamalla
Viesti 
156 V6 -03:

Mikäli ei käytä valomuista (räppää valot päälle viiksestä startin jälkeen), syttyy ajovalojen sytyttämisen yhteydessä usein myös takasumuvalo...
Tätä ei siis tapahdu aina ko. operaation yhteydessä. Weird.


23 Huhti 2007, 22:28
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Helmi 2006, 13:07
Viestit: 465
Paikkakunta: Savonlinna
Auto: Katkolla oleva Alfisti, ei alfaa nyt

ex:t 156 JTS, 156 2.4JTD x2, 156 Selespeed x2, 75 TS, Spider 2.0TS
Vastaa lainaamalla
Viesti 
156:ssa ollu ongelmia valojen, pyyhkijöiden, nopeusmittarin, hälyn, airbagin merkkivalon ja vaikka minkä kanssa. Yleensä syynä ollu joku liitin ja tuo valo/pyyhinkytkinhässäkkä on melkoinen murheenkryyni myöskin. Nyt taitaa olla kaasupolkimen potikka tai joku pa*kana kun ei heti käynnistyksessä reagoi kaasuun vaan pitää pari kertaa käyttää pohjassa, bootata ja taas pari kertaa pohjassa. Myöskin erinäisiä käyntihäiriöitä/sammuiluja on aiheutunu konehuoneen puolella kuoriutuineista piuhoista. Vikakoodejakin heitelly ihan kiitettävän määrän, pääasiassa aivan syyttä. Jarrujen merkkivalo jaksaa myös vilkkua välillä syyttä.

75:ssä ongelmana se perinteinen alfa control-varoitusvalotaulu. Pakkasella kaikki valot vilkkuu käynnistyksen jälkeen hetken nopeaan tahtiin kuin strobo, sitten alkaa vilkkua hitaammin ja auton lämmetessä sammuvat yks kerrallaan. Joku kyllä aina palaa vaikka kaikki kunnossa oliskin. Hauska ominaisuus omassa 75:ssa on myös se, että matkamittari juoksee vaikka auto ei liikkuiskaan :)

Italialaisissako muka sähkövikoja?! JA PAH!

Onneks nää ei niin kovin vaarallisia vikoja ole.

Offtopic: CX sitikassa ilmaantui kyllä aika erikoinen sähkövika.. Sisätilavalon toiminta muuttui käänteiseksi. Eli kun ovi oli auki, valo sammui ja kun ovi oli kiinni, valo paloi.

Kaikille 156:ssa vilkkujen, valojen, pesurin ja pyyhkijöiden kanssa taisteleville suosittelen sen kytkinhässäkän purkamista ja putsaamista + liittimien kiristelyä. Voisin vaikka kirjoitella siitä jonkinlaisen kuvallisen ohjeen.

dimmu: Xenonit ei kyllä vaikuta pyyhkijöihin/pesuriin mitenkään ainakaan omassa autossani.


23 Huhti 2007, 23:57
Profiili

Liittynyt: 10 Elo 2006, 16:14
Viestit: 1751
Auto: 164 3.0 V6 Super manual, 33 1.7 i.e 8V, Sprint 83', Spider ph2, GAZ-24 74', Lincoln Navigator 5.4 V8.
Vastaa lainaamalla
Viesti 
^^

Ei sinun 75 mikään erikoisuus ole. Minun 33:ssakin nopeusvisari juoksee, vaikka 33 ei juoksee mihinkään :mrgreen: :lol:
Mutta silti näyttää ihan oikeat lukemat ajaessa.
OT: Etkö muuten kokeillut vetää kaikki piuhat irti 156:sta, jotta silmä voisi lepää vähän? :twisted:

_________________
Nothing beats cubic inch


24 Huhti 2007, 01:29
Profiili
Avatar

Liittynyt: 21 Heinä 2004, 01:02
Viestit: 227
Paikkakunta: Ilomantsi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
mutta minulla omistuksessa 75:nen, jossa ei ole mitää sähkö ongelmia!!! :shock: (ainakaan toistaiseksi) mutta katotaas miten käy nyt, kun pääsin sanomaan! :P

_________________
@lfat...


24 Huhti 2007, 07:04
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2005, 14:39
Viestit: 2114
Paikkakunta: Lappeenranta
Auto: 159 2.4 JTDm -07. Spider(916) 2.0TS -96 EX: 156 V6 SW -04, EX:159 2.4JTDm Q4 -09.EX: 155 Q4 -94.EX:156 V6 -99, EX: 159 Q4 -06, EX:156 1.8 TS -98
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Vode kirjoitti:
KauGoH kirjoitti:
no ne perkleen ABS anturit!!! toimii, ei toimi, toimii, ei toimi... kerkesin jo ostaa uudet anturit ja nyt toimii taas vanhatkin, tammikuussa rupes ledi palamaan mittaristossa ja ei sammunut yhtään kertaa ennen viime viikkoa, viime viikolla sammui itsestään ja ABS:ät toimi taas :crazyeyes: olis laatikollinen ylimääräisiä antureita, mutta vaihdan ne sitten kun seuraavan kerran syttyy valo!


Tuota... ettei vois johtua siitä että tarpeiks paskaa kertyny pyöränlaakeriin siihen mistä tuo abs anturi haistelee sitä pyörimistä? Tuos joskus tuli vaihdettua pyöränlaakeri ja sen laakerin reunaan oli jo kertynyt metallijauhetta/rasvaa/pölyä yms paskaa sen verran että se anturi oli aivan siinä töhnässä kiinni. Itellä kyllä ei ollu ongelmia vielä mutta vois kuvitella että sellanen määrä vois jo haitata toimintaa.


hyvin paljon mahdollista, itsekin tuota olen miettinyt mutta en ole vielä jaksanut paneutua asiaan tarkemmin, luulisn että se johtuu kuitenkin kosteudesta, eilen satoi taas vettä ja valo syttyi :crazyeyes:

ens viikolla menevät vaihtoon mokomat!


24 Huhti 2007, 11:06
Profiili
Avatar

Liittynyt: 23 Kesä 2003, 06:24
Viestit: 4012
Paikkakunta: Kuusankoski
Auto: GTV V6 TB 1996
"in memoriam"-
156 V6 Q2 2000
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Onko minun 156 ainoana "laulavat" vilkut? Aina joskus kumman tahansa vilkun ollessa päällä Tik-tak ääni muuttuu sellaiseksi hiljaiseksi, kimeäksi ja huvittavan kuuloiseksi viu-viu ääneksi. Ratin asento tuntuu vaikuttavan asiaan??? :-D

_________________
Ayrton Senna da Silva forever


24 Huhti 2007, 14:52
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2005, 14:39
Viestit: 2114
Paikkakunta: Lappeenranta
Auto: 159 2.4 JTDm -07. Spider(916) 2.0TS -96 EX: 156 V6 SW -04, EX:159 2.4JTDm Q4 -09.EX: 155 Q4 -94.EX:156 V6 -99, EX: 159 Q4 -06, EX:156 1.8 TS -98
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Wile E. Coyote kirjoitti:
Onko minun 156 ainoana "laulavat" vilkut? Aina joskus kumman tahansa vilkun ollessa päällä Tik-tak ääni muuttuu sellaiseksi hiljaiseksi, kimeäksi ja huvittavan kuuloiseksi viu-viu ääneksi. Ratin asento tuntuu vaikuttavan asiaan??? :-D


mulla sama... ääni muuttui kun vaihdoin tuon vilkun viiksen, sanoivat asentajat että olis pitäny laittaa vanhasta viiksestä rele tähän uuteen niin ääni olis ollu sama, ei häiritsevä mutta välillä hiukan ärsyttävä!!

tämä uusi viiksi on vm99 autosta niin luultavasti siinä on toisenlainen rele???


24 Huhti 2007, 15:42
Profiili
Avatar

Liittynyt: 14 Elo 2005, 13:16
Viestit: 377
Paikkakunta: Hämeenlinna
Vastaa lainaamalla
Viesti 
^mulla tekee samaa kanssa välillä :-D


24 Huhti 2007, 17:27
Profiili

Liittynyt: 12 Helmi 2007, 22:09
Viestit: 95
Auto: 156 2.0 TS 1999
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Alkuaikoina polttimoita paloi häiritsevän tiheään. Muutama vuosi sitten rupesin käynnistämään autoa sammutetuin lyhdyin (runollinen ilmaisu, eikös!) ja sen jälkeen ei ole palanut yhtään.


25 Huhti 2007, 18:42
Profiili
Avatar

Liittynyt: 30 Loka 2003, 04:21
Viestit: 904
Paikkakunta: Mariefors
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Unohdin ihan. Tietenkin perinteiset jarrupalojen ja -valojen varoitusvalot palaa ilman syytä aika ajoin.

_________________
ex-33 1.7ie, ex-164 QV, ex-147 1.6, Triumph S4, ex-Mito QV, ex-166 V6 -99,Opel Mokka -16


25 Huhti 2007, 22:39
Profiili

Liittynyt: 28 Huhti 2006, 09:20
Viestit: 112
Paikkakunta: Oulainen
Vastaa lainaamalla
Viesti 
156:ssa bensamittari näyttää aina joskus ihan mitä sattuu.. korjaantuu (yleensä) käyttämällä virtoja pois.. Parkkipolttimot on todellista kulutuskamaa.. Ei muuten kannata ostaa niitä halvimpia, palaa heti.
Yhen syvemmän lätäkön jälkeen syttyi ABS-nyteijarruttoimi-valo vähäksi aikaa..

Kerran pimeni koko auto ku otin akun pois.. :lol:

_________________
Miksi se noin teki? Voiko sen korjata? Miksei??!! No voi &¤¤#¤%¤!!!


26 Huhti 2007, 01:48
Profiili
Avatar

Liittynyt: 15 Elo 2005, 13:35
Viestit: 1760
Paikkakunta: Ylöjärvi
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Jos jättää auton käymään tankatessa, niin bensamittari ei nouse ylös.

Alkaa toimia kun tankkaa auton sammutettuna . Kävi talvella kun oli 30 pakkasta , enkä viittiny sammuttaa.

_________________
Laku
Kia Niro, ex. Lancia Ypsilon, CBR 600 RR, 159 2.2, 156 V6 SW, 147 2.0 Sele, 147 1.6, 75 1.6


26 Huhti 2007, 08:16
Profiili
Avatar

Liittynyt: 09 Touko 2006, 18:44
Viestit: 862
Paikkakunta: Nurmo
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Laku kirjoitti:
Jos jättää auton käymään tankatessa, niin bensamittari ei nouse ylös.

Alkaa toimia kun tankkaa auton sammutettuna . Kävi talvella kun oli 30 pakkasta , enkä viittiny sammuttaa.


Ite tankkaan auton aika käydessä ja viisari on noussut silläaikaa kun on käynyt maksamassa.

_________________
Älä koskaan sano "En osaa" ennen kuin olet yrittänyt!


26 Huhti 2007, 10:12
Profiili
Avatar

Liittynyt: 07 Syys 2006, 00:09
Viestit: 303
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Kontaktivika:

Kuskin puolen takasähkölasin kytkin pelaa vain kun kuskin ovi on tietyssä asennossa (=kontaktivika liitinnipussa, joka menee kuskin oveen).. Pitäisköhän mennä avaamaan ja putsaamaan! :mrgreen:

Eli takasähkölasin toiminta on kiinni kuskin oven asennosta (kun ovi on kiinni niin ei pelaa ko. sähkölasi :?

Välillä jumppaan sitä, ettei moottori ruostu..

-V


02 Touko 2007, 18:22
Profiili

Liittynyt: 10 Kesä 2007, 14:46
Viestit: 38
Paikkakunta: espoo
Vastaa lainaamalla
Viesti 
edit

_________________
ei mitään hajua..


Viimeksi muokannut kmn päivämäärä 27 Joulu 2007, 11:10, muokattu yhteensä 1 kerran



11 Loka 2007, 11:17
Profiili
Avatar

Liittynyt: 01 Elo 2006, 20:42
Viestit: 559
Paikkakunta: Suomi
Auto: Punto GT 1.4T -94, Accord -04, Rolla -88, ex 164 V6, ex 164 TS
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Avasin 164:sen oven, muut sisävalot syttyivät paitsi toinen takasisävalo. Ovi kiinni ja kun valot sammuivat niin se takavalo syttyi :shock:

Jatkan ihmettelemistä....


11 Loka 2007, 16:02
Profiili
Avatar

Liittynyt: 09 Touko 2006, 18:44
Viestit: 862
Paikkakunta: Nurmo
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Mokoma kirjoitti:
Avasin 164:sen oven, muut sisävalot syttyivät paitsi toinen takasisävalo. Ovi kiinni ja kun valot sammuivat niin se takavalo syttyi :shock:

Jatkan ihmettelemistä....


Onko 164:ssa sama homma ku 156:ssa, että ku laittaa takavalon päälle ovien ollessa kiinni, ni se sammuu kun oven avaa? Mulla kävi joskus kans samoin ja nyt se takasisävalo räpsyy niinku storbo, kun oven avaa.

_________________
Älä koskaan sano "En osaa" ennen kuin olet yrittänyt!


11 Loka 2007, 16:13
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2007, 23:48
Viestit: 504
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti 
33:ssa starttauksen jälkeen laturin merkkivalo jää aina palamaan ja sammuu heti kun polkaisee kunnolla kaasua :shock: Ja toissapäivänä pimeällä huomasin myös, että samalla kun laturin merkkivalo palaa, kaikki auton valot palavat himmeämmin ja kirkastuvat kun valo sammuu... Ja sähkölasit toimii vaikkei olis virrat päällä. Tämä tosin on vain hyvä ominaisuus, mutta samalla myös katkaisimien valot palavat jatkuvasti...

_________________
I do my loving in the winter.


11 Loka 2007, 18:00
Profiili
Avatar

Liittynyt: 02 Helmi 2004, 02:59
Viestit: 7459
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Auto: 164 Q4 x2, Maserati 430, Chevrolet Volt
Vastaa lainaamalla
Viesti 
^mitäs vikaa tuossa on?

Laturi antaa heikosti virtaa---> valot palaa himmeemmin ja merkkivalo ilmoittaa alhaisesta latausjännitteestä. Pieni polkasu antaa laturille vähän vauhtia jolloin latausjännite nousee.


11 Loka 2007, 18:41
Profiili WWW

Liittynyt: 11 Helmi 2006, 22:06
Viestit: 629
Paikkakunta: Mikkeli
Auto: Sprint QV -88, 75 V6 3.0 -88, Maserati 4.24v -90, MaXi5 -00
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Sprintin tuulilasinpyyhkijöiden tihkukytkin on alkanut ajattelemaan: Kun sateella laittaa tihkukytkimen päälle, se pyyhkii ensin viisi kertaa yhtäjaksoisesti ja sitten vasta pätkittäin.

Jos Sprintissä on useita sähkölaitteita päällä yhtäaikaa, latauksen merkkivalo alkaa hohtaa himmeästi mutta pahaenteisesti (ei siis "täpöillä" punaisena). Joskus kun auto oli ihan käyttöautona ja piti ajaa pimeässä, märässä ja kylmässä pitkiä korpitaipaleita pyyhkijät, lämmityslaite ym. päällä oli vähän pelko persiissä että hyytyykö auto, mutta eipä tuo hyytynyt.

75 tekee kerran vuodessa liikkeelle lähtiessä sen, että nopeusmittari pamahtaa nollasta tappiin alta sekunnin ja yhtä nopeasti takaisin ja lopettaa sitten toimimisen kokonaan. Aiheesta oli joskus keskustelu tällä palstalla ja opin siitä, että mittarin saa toimimaan nyrkillä :mrgreen: . Olin tosin todennut jo ennen sitä että mittari alkaa toimimaan vähän ajan päästä ihan itsestäänkin.


11 Loka 2007, 19:44
Profiili
Avatar

Liittynyt: 08 Kesä 2004, 21:34
Viestit: 3582
Auto: Lanciat: Prisma 1.6ie -87, Lybra SW 20V -01, Flavia Milleotto -69, Flaminia Berlina 2.8 -63
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Kirkillä taitaa olla hiilet loppumassa laturista. Kannattaa vilkaista, ainakin ennen pidempiä matkoja.


11 Loka 2007, 22:35
Profiili

Liittynyt: 11 Maalis 2003, 10:58
Viestit: 916
Paikkakunta: Tuusula
Auto: 159 2.0 JTDm SW -11, 147 2.0 TS Collection -09
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Kirk kirjoitti:
33:ssa starttauksen jälkeen laturin merkkivalo jää aina palamaan ja sammuu heti kun polkaisee kunnolla kaasua :shock:


Tämä on taas ihan vakiojuttu 33:n kanssa. En tiedä koskeeko kaikkia mallisarjoja, mutta tästä oli aika-ajoin juttua 33 foorumilla siihen aikaan kun tuota tuli seurattua. Omanikin toimi tuolla lailla kaikki kuusi vuotta kun se oli minulla ajossa. Latauksen kanssa ei ollut ikinä mitään ongelmia.


11 Loka 2007, 23:02
Profiili
Avatar

Liittynyt: 05 Joulu 2003, 23:38
Viestit: 239
Paikkakunta: Imatra
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Ajattelin kirjoitella tästä asiasta jo aikaisemmin tuohon itse aloittamaani ketjuun http://www.alfabbs.fi/viewtopic.php?t=12300 mutta tässä lienee hyvä paikka.

Autossanihan paloi latauksen merkkivalo vain hetken ja sammui, silti laturi oli täysin pois pelistä seuraavat 70 kilometriä. Olen saanut asiantuntijoilta tietoa, että nykyautoissa tämä tapahtuukin näin eli laturin vikaantuessa merkkivalo ei jää välttämättä palamaan jatkuvasti. Tähän vaikuttavat monet asiat mm. moottoriohjausjärjestelmässä.

Tämä asia yllätti ainakin minut täysin.

Eli jos uudemmassa autossa latauksen merkkivalo vilahtaakin, niin on syytä tarkastaa hetimiten tilanne mahdollisimman hyvässä paikassa esimerkiksi alamäessä. Sammutta auto ja pane kaikki virtaa vievät toiminnot pois. Jos tämän jälkeen normaalissa startin esivaiheessa virrat päällä laturin merkkivalo ei pala on laturissa vikaa eli se on pois pelistä - jos taas palaa, niin kaiken pitäisi olla kunnossa.

_________________
Alfa Romeo 156 GTA Sportwagon


12 Loka 2007, 08:06
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2007, 23:48
Viestit: 504
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Apukuskin sähkölasi lakkas toimimasta kuskin puolelta ja oikealta puoleltakin toimii vain alaspäin... Meni kuitenkin hyvin vaivalloisesti kiinni kun puristi apparin katkaisijan liitintä lujasti. Ja kun painaa kuskin puolelta ylöspäin niin apparin katkaisijan valo sammuu (ei tapahdu kun painaa alaspäin)... Vielä pari viikkoa sitten toimi molemmilta puolilta molempiin suuntiin eikä valo sammunut.

_________________
I do my loving in the winter.


14 Loka 2007, 19:37
Profiili
Avatar

Liittynyt: 03 Syys 2007, 23:48
Viestit: 504
Paikkakunta: Oulu
Vastaa lainaamalla
Viesti 
^^ Ja nuo lasitkin ylläriylläri toimi taas tänä aamuna molemmilta puolilta niin ku ei koskaan mitään ois ollukaan... Tai no normaalia paljon hitaammin kylläkin.

_________________
I do my loving in the winter.


16 Loka 2007, 14:56
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Viestit: 5048
Paikkakunta: Keuruu
Auto: Käyttis: QP V, Alfa Romeo Giulia 2.0T, Fiat 500
harrasteet: Alfoja + Maserati 3200 GTA + Integrale 16v
Vastaa lainaamalla
Viesti 
75:en käy huonosti. röpöttää niinkuin kolmella pytyllä ja kiekkamittari näyttää tuplasti kierroksia.

Kun tyhjäkäyntisäätimen johdon ottaa irti niin käynti loppuu kokonaan, syynä se että kipinä hukkuu molemmista puolista :crazyeyes:

No, kun "oikosulkee" johdonpätkällä tyhjäkäynninsäätimen niin auto toimii täysin normaalisti (tyhjäkäyntiä kylmänä lukuunottamatta) ja hauskuus jatkuu 8)

Mutta mikä ihme tuon aiheuttaa? Maadoitukset mittailin ja siellä kaikki kunnossa.


18 Marras 2007, 14:21
Profiili
Avatar

Liittynyt: 01 Elo 2006, 20:42
Viestit: 559
Paikkakunta: Suomi
Auto: Punto GT 1.4T -94, Accord -04, Rolla -88, ex 164 V6, ex 164 TS
Vastaa lainaamalla
Viesti 
164 V6 ihmeellinen vika. Puolalle tulee virtaa 9.4volttia eli auto ei lähde käymään. vaihdoin puolan ja ykk-anturin. ei vaikutusta, ihmeellistä. minulta loppuu kohta keinot... pitääkö ruveta bemaria kattelemaan....


18 Marras 2007, 16:19
Profiili
Avatar

Liittynyt: 04 Maalis 2003, 17:02
Viestit: 5048
Paikkakunta: Keuruu
Auto: Käyttis: QP V, Alfa Romeo Giulia 2.0T, Fiat 500
harrasteet: Alfoja + Maserati 3200 GTA + Integrale 16v
Vastaa lainaamalla
Viesti 
Mokoma kirjoitti:
164 V6 ihmeellinen vika. Puolalle tulee virtaa 9.4volttia eli auto ei lähde käymään. vaihdoin puolan ja ykk-anturin.


Miksi vaihtaa puola jos puolalle tulee vajaa jännite? Eikö vika ole tällöin ENNEN puolaa olevassa virtapiirissä? Eli puolan virransyötössä.


18 Marras 2007, 17:24
Profiili

Liittynyt: 22 Maalis 2005, 13:51
Viestit: 35
Paikkakunta: Helsinki
Vastaa lainaamalla
Viesti Ilmastointi/ tuuletus 156 V6
Onko tietoa, ohjataanko sitätilan puhallinta miinus virralla (yleensä +)? Puhaltimelle tulee + virtaa jatkuvana, mutta miinus tuntuu olevan mykkä. Purin jo kojelautaa katsoakseni automaatti-ilmastoinnin ohjainlaatikkoa, ja huomasin, että on 'Assembled in Mexico' ja valmistaja Delco.

Onko kenelläkään ollut tuon kanssa ongelmia, ja mitä on kustantanut korjata?

_________________
Fiat GrandePunto 1.4-16V sporty
Saab 96 V4 -77


21 Marras 2007, 15:45
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 592 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: 132 Coupe, Bing [Bot], olsberg, Teemuv ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com